בדף הפייסבוק של הבלוג העליתי את ההתמודדות שלי עם הכמויות הגדולות של הסלרי שמגיעות אלינו.
עלו שם כמה רעיונות מעולים בעיניי, הנה, ראו בעצמכם (מוזמנים לתרום לנו עוד רעיונות, אגב!).
בינתיים הכנתי פשטידה שרצתה להיות רק עם ברוקולי, אולם נאלצה לקבל לחיקה גם הרבה סלרי וכרישה, לא הייתה לה ברירה.
חומרים
תפרחת ברוקולי גדולה
עלים ירוקים מ-2 כרישות
עלים מפקעת אחת של סלרי (שורש או עלים. אחרי שהוצאתי את הגבעולים למרק)
3-4 שיני שום
5 ביצים
1 כוס חלב קוקוס שומני (לא ה'מיי קוקוס' הדלילים)
תבלינים: 1 כף מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורד
אופציונלי: גבינה מגורדת לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות ומבשלים במשך כמה דקות במים חמים, או מאדים. לריכוך קל.
קוצצים את הסלרי ועלי הכרישה ומניחים בקערה עם תפרחות הברוקולי המרוככות
בקערה מערבבים יחד ביצים, חלב קוקוס ותבלינים ושופכים מעל הירקות
מכניסים לתבנית פיירקס ואופים 30-40 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ומוכנה
נכון פשוט?
וטעים ביותר!
עלו שם כמה רעיונות מעולים בעיניי, הנה, ראו בעצמכם (מוזמנים לתרום לנו עוד רעיונות, אגב!).
בינתיים הכנתי פשטידה שרצתה להיות רק עם ברוקולי, אולם נאלצה לקבל לחיקה גם הרבה סלרי וכרישה, לא הייתה לה ברירה.
חומרים
תפרחת ברוקולי גדולה
עלים ירוקים מ-2 כרישות
עלים מפקעת אחת של סלרי (שורש או עלים. אחרי שהוצאתי את הגבעולים למרק)
3-4 שיני שום
5 ביצים
1 כוס חלב קוקוס שומני (לא ה'מיי קוקוס' הדלילים)
תבלינים: 1 כף מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורד
אופציונלי: גבינה מגורדת לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות ומבשלים במשך כמה דקות במים חמים, או מאדים. לריכוך קל.
קוצצים את הסלרי ועלי הכרישה ומניחים בקערה עם תפרחות הברוקולי המרוככות
בקערה מערבבים יחד ביצים, חלב קוקוס ותבלינים ושופכים מעל הירקות
מכניסים לתבנית פיירקס ואופים 30-40 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ומוכנה
נכון פשוט?
וטעים ביותר!
נאכל עם מרק טעים וסלט עם תיבול לימוני משהו וטחינה |
היי ורד
השבמחקתוכלי לציין איזה חלב קוקוס? שהוא גם לא מיימי וגם ללא תוספים? (עכשיו הבנתי למה מעולם לא הצליחו לי הפשטידות שהוספתי את החלב קוקוס הזה) את בטח מכינה לבד.... אבל פשוטי העם שלא, האם אפשרי למשל לצמצם את החלב המיימי (זה שמגיע ללא תוספים) על האש עד להתאדות המים כך שנשאר החלק השומני יותר? נראה לך אופציה?
ממליצה על חלב קוקוס עם % שומן גבוהים., ללא חומרים משמרים.
מחקה aroy- d חזר למדפים ויש למצוא אותו עכשיו באריזות של 1/2 ליטר.
יש ברמי לוי, עדן וחונוית טבע במחיר סביר (ראיתי ב 10 או 11 ש"ח לקרטון)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151351290512560&set=o.296205795006&type=3&theater
יש גם את הפחיות של קוק (אם אינני טועה) שמכילות "רק" מעט סולפיטים (לא בטוחה שכדאי, במיוחד אם יש אלטרנטיבות)?
וכן, אפשר גם להכין לבד. יש לי פה פוסט על זה
http://veredleb-nutrition.blogspot.co.il/2012/02/blog-post_07.html
תודה! אלופה כתמיד...
השבמחקחןחן!
מחק