שדרוג לירקות בשמן זית ובלסמי, או לדודת הפטריות שלי
חומרים
פרח ברוקולי גדול אחד (או יותר)
חבילה או שתיים של פטריות (אפשר מסוגים שונים)
1 כף שמן קוקוס
1 כף שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס, פלפל חריף טחון
חומץ בלסמי
חופן שקדים קצוצים (מעדיפה להשרות ולייבש ואז הם הכי מזינים)
אופן ההכנה
חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות.
קוצצים את הפטריות ל-2 (כדי שעדיין תשארנה מספיק גדולות).
פורסים את השום, קוצצים את השקדים.
במחבת מחממים את השמנים וזורקים פנימה את הברוקולי לערבוב של כמה דקות.
מוסיפים גם את הפטריות אחרי כמה דקות ואת התבלינים ומקפיצים יחדיו.
ממש בסוף מוסיפים שקדים וחומץ בלסמי ונותנים כמה ערבובים אחרונים.
מה עושים עם זה?
אפשר לאכול כמנה בפני עצמה.
אפשר לתת להתקרר מעט (או לא) ולהוסיף לסלט עם שפע ירוקים (מי אמר סלרי?), או לערבב עם אורז/ אטריות/ נתחי עוף, בשר, דג וכן הלאה
חומרים
פרח ברוקולי גדול אחד (או יותר)
חבילה או שתיים של פטריות (אפשר מסוגים שונים)
1 כף שמן קוקוס
1 כף שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס, פלפל חריף טחון
חומץ בלסמי
חופן שקדים קצוצים (מעדיפה להשרות ולייבש ואז הם הכי מזינים)
אופן ההכנה
חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות.
קוצצים את הפטריות ל-2 (כדי שעדיין תשארנה מספיק גדולות).
פורסים את השום, קוצצים את השקדים.
במחבת מחממים את השמנים וזורקים פנימה את הברוקולי לערבוב של כמה דקות.
מוסיפים גם את הפטריות אחרי כמה דקות ואת התבלינים ומקפיצים יחדיו.
ממש בסוף מוסיפים שקדים וחומץ בלסמי ונותנים כמה ערבובים אחרונים.
מה עושים עם זה?
אפשר לאכול כמנה בפני עצמה.
אפשר לתת להתקרר מעט (או לא) ולהוסיף לסלט עם שפע ירוקים (מי אמר סלרי?), או לערבב עם אורז/ אטריות/ נתחי עוף, בשר, דג וכן הלאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה