כן, כן... גם אני הגעתי לשלב הזה בחיי (ולא בגיל 47)
זוכרת את אמא שלי מטגנת שניצלים כל שני וחמישי, בכזו קלילות.
עד היום לא ממש נכנסתי לזה.
בהתחלה בגלל הטיגון, אח"כ בגלל פירורי הלחם...
והנה הגיע היום בו מצאתי את עצמי אמורה לאכול צהריים רק עם בני השני- הבררן.
היה לי חזה עוף מופשר שתכננתי להכין איתו משהו.
ואיזו בת קול פנימית אמרה לי- 'למה שלא תכיני לו שניצלים? הוא הרי כ"כ אוהב...'
הלכתי על זה, בגירסא הפליאוליתית, כמובן, בלי פרורי לחם- עם קמח שקדים. הוספתי לו גם שמרי בירה, כי היו לי וכי אני אוהבת את הטעם המלוח המיוחד שלהם.
[עדכון: מאז עברתי להכין עם קמח קוקוס במקום קמח שקדים, ולפעמים עם שילוב של שניהם.
קמח קוקוס פשוט לא מתחמצןכמו קמחי אגוזים למיניהם בחימום]
מיותר לציין שהוא לא הרגיש בהבדל וליקלק את האצבעות.
אני קצרתי מחמאות ונהנתי מארוחה סוליקו עם הפרח הזה [ואח"כ טיול שווה. אם כבר זמן איכות...]. אפילו אמא שלי בדיוק התקשרה והוא השוויץ בשניצל ה"עסיסי" שלי (ה- מחמאה שלו למשהו טוב) שיותר טעים משלה (היא סטנדרט הזהב שלי כשזה מגיע לשניצלים). אם כי עדיין השניצל של השכנים הוא מספר 1 ברשימה שלו- הכי עסיסי!
זוכרת את אמא שלי מטגנת שניצלים כל שני וחמישי, בכזו קלילות.
עד היום לא ממש נכנסתי לזה.
בהתחלה בגלל הטיגון, אח"כ בגלל פירורי הלחם...
והנה הגיע היום בו מצאתי את עצמי אמורה לאכול צהריים רק עם בני השני- הבררן.
היה לי חזה עוף מופשר שתכננתי להכין איתו משהו.
ואיזו בת קול פנימית אמרה לי- 'למה שלא תכיני לו שניצלים? הוא הרי כ"כ אוהב...'
הלכתי על זה, בגירסא הפליאוליתית, כמובן, בלי פרורי לחם- עם קמח שקדים. הוספתי לו גם שמרי בירה, כי היו לי וכי אני אוהבת את הטעם המלוח המיוחד שלהם.
[עדכון: מאז עברתי להכין עם קמח קוקוס במקום קמח שקדים, ולפעמים עם שילוב של שניהם.
קמח קוקוס פשוט לא מתחמצןכמו קמחי אגוזים למיניהם בחימום]
מיותר לציין שהוא לא הרגיש בהבדל וליקלק את האצבעות.
אני קצרתי מחמאות ונהנתי מארוחה סוליקו עם הפרח הזה [ואח"כ טיול שווה. אם כבר זמן איכות...]. אפילו אמא שלי בדיוק התקשרה והוא השוויץ בשניצל ה"עסיסי" שלי (ה- מחמאה שלו למשהו טוב) שיותר טעים משלה (היא סטנדרט הזהב שלי כשזה מגיע לשניצלים). אם כי עדיין השניצל של השכנים הוא מספר 1 ברשימה שלו- הכי עסיסי!
מוזמנים להתעלם מהכלים בכיור... |
אחרי טבילה בביצה ובתערובת של קמח שקדים ושמרי בירה. מניחה שגם קמח קוקוס יהיה נפלא פה, נגמר לי... |
במחבת עם שומן בקר. אם לא הייתי חוששת מתגובתו (בכ"ז פעם ראשונה שלנו) הייתי הולכת גם על שמן קוקוס. בפעם הבאה... |
זהובים ויפים |
'אמא, תצלמי את המנה שלי'- הכי אהובה עליו בעולם. שניצל ו"סלט ילדים" (עוד מונח חדש בבית) |
זו הארוחה שלי (הסלט יותר מושקע, ויש גם טחינה) |
'תצלמי גם את הכל' |
מסתבר שזה קורה לכולנו, אה..?
השבמחקידעתי שתראי את זה :-)
מחקתראי, אם זה בתנאים שלי (חומרים ומינונים) זה ממש בסדר מבחינתי.
בהחלט יכולה להתחיל להכניס את זה לסבב מדיי פעם ואפילו מוכנה לרכוש עבור זה פטיש ייעודי :-)
:)
השבמחקוסחתיין על הזיכרון הארוך..
תסבירי... הפוסט?
מחקהיי ורד,
השבמחקהכנתי היום שניצלים עם שומן בקשר שהכנתי בעצמי, יצאו מאוד טעימים.
כמה שמן צריכים לשים בתחילת הטיגון ?
האם הוא צריך להיות עמוק ?
אם את מטגנת מספר סבבים, איך את מנקה את המחבת ביניהם ? (נשארים פירורים שנשרפים)