בעלי יצא הבוקר ליום ארוווווך של לימודים ועבודה, יחזור רק בחצות הליל.
מה אוכלים ביום שכזה?
נערכנו מראש והוא לקח איתו חצי מטבח.
שווה, גם אם קצת כבד ומסורבל בתחילה.
משתדלים לא להתפשר על בריאות ושובע אמיתי, כדי לא להתפתות לשטויות שבדרך
משמאל לימין:
סלט בצנצנת עם ביצים קשות
אורז עם בולונז לבבי
גרנולת אגוזים עם כמה פירות ושמן קוקוס
תמרים וכדורי קוקוס
חשבתי שכבר בטוח פרסמתי פעם מתכון של כדורי הקוקוס, אולם כנראה שלא...
אז הנה
חומרים
המון פתיתי קוקוס- כמה שנכנסים לי במיכל של מעבד המזון
קערה של תמרים
1-2 כפות של שמן קוקוס (לא מוסיפה את זה כבר)
1 כפית (בערך) קנמון טחון
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אפשר גם אבקת ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
מפעילים את מעבד המזון עם פתיתי הקוקוס ומכינים חמאת קוקוס (יש הפנייה למתכון, פה בפנים).
אם אין לכם סבלנות [כפי שלי אין לפעמים, בעיקר כי המעבד שלי כבר חלש...] אפשר לתת לו לעבוד עד שכחצי מנפח הפתיתים יורד והם מתגבשים יותר לעיסה אחת.
בינתיים מכינים את התמרים (מוציאים גלעין וכו').
אז מוסיפים את שמן הקוקוס והתבלינים ומערבלים עוד קצת, עד שזה ממש מתגבש.
מוסיפים את התמרים לערבול ומחזיקים את מעבד המזון, שלא ימריא. עד שהכל הופך לגוש חביב ומלוכד.
מוציאים לקערה ובזמנכם הפנוי יוצרים עיגולים למשמר במקרר.
אם זה נראה לכם לא מתאחד לכדי כדור, אל דאגה, ליחצו היטב עם הידיים (כמו "קובות" בים), במקרר הכל יתקשה היטב ותקבלו כדורי אנרגיה מזינים ומשביעים ביותר- קינוח, או ארוחת בוקר או ביניים קלה [יש ימים שזה מה שהגדולה שלי אוכלת לארוחת בוקר ואני שמחה שיש לה כזו התחלה טובה ליום!]
מה אוכלים ביום שכזה?
נערכנו מראש והוא לקח איתו חצי מטבח.
שווה, גם אם קצת כבד ומסורבל בתחילה.
משתדלים לא להתפשר על בריאות ושובע אמיתי, כדי לא להתפתות לשטויות שבדרך
משמאל לימין:
סלט בצנצנת עם ביצים קשות
אורז עם בולונז לבבי
גרנולת אגוזים עם כמה פירות ושמן קוקוס
תמרים וכדורי קוקוס
חשבתי שכבר בטוח פרסמתי פעם מתכון של כדורי הקוקוס, אולם כנראה שלא...
אז הנה
כדורי קוקוס- תמרים
חומרים
המון פתיתי קוקוס- כמה שנכנסים לי במיכל של מעבד המזון
קערה של תמרים
1 כפית (בערך) קנמון טחון
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אפשר גם אבקת ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
מפעילים את מעבד המזון עם פתיתי הקוקוס ומכינים חמאת קוקוס (יש הפנייה למתכון, פה בפנים).
אם אין לכם סבלנות [כפי שלי אין לפעמים, בעיקר כי המעבד שלי כבר חלש...] אפשר לתת לו לעבוד עד שכחצי מנפח הפתיתים יורד והם מתגבשים יותר לעיסה אחת.
בינתיים מכינים את התמרים (מוציאים גלעין וכו').
מוסיפים את התמרים לערבול ומחזיקים את מעבד המזון, שלא ימריא. עד שהכל הופך לגוש חביב ומלוכד.
מוציאים לקערה ובזמנכם הפנוי יוצרים עיגולים למשמר במקרר.
אם זה נראה לכם לא מתאחד לכדי כדור, אל דאגה, ליחצו היטב עם הידיים (כמו "קובות" בים), במקרר הכל יתקשה היטב ותקבלו כדורי אנרגיה מזינים ומשביעים ביותר- קינוח, או ארוחת בוקר או ביניים קלה [יש ימים שזה מה שהגדולה שלי אוכלת לארוחת בוקר ואני שמחה שיש לה כזו התחלה טובה ליום!]
נראה טוב!
השבמחקחמאת קוקוס ושמן קוקוס - מה ההבדל?
שמן קוקוס כשמו כן הוא, זהו שמן שמופק מאגוז הקוקוס. בלי חלקים אחרים של האגוזי.
מחקבחמאת קוקוס עושים שימוש בכל האגוז ולא רק מסננים את השמן. כ שישנם גם הסיבים ורכיבים תזונתיים נוספים שמצויים ב"בשר" הקוקוס.
כמו ההבדל בין שמן שומשום לטחינה, או שמן שקדים לשקדיה.
רכיב תזונתי אחד לעומת מזון מלא יותר.
כרגע עוד אין בארץ לקנות חמאת קוקוס, עד שמישהו יבין את הפוטנציאל האדיר של זה (וזה גם דיי קל להפקה עם הכלי הנכון).
מרבית האנשים שמשתמשים בחמאת קוקוס בארץ מכינים לבד, או מזמינים מחו"ל.
זה יאמי ברמות, מזין, משביע ומאפשר מגוון הכנות
על איזה עוצמה מפעילים את מעבד המזון? נמוכה? גבוהה? וכמה זה "קערה של תמרים"? יש כל מיני סוגי קערות...
השבמחקלמעבד המזון שלי יש רק עוצמה אחת.
מחקשחקי עם העוצמות, אם יש לך כמה, כדי לראות מה טוחן הכי טוב.
מניחה שהעוצמה הגבוהה ביותר תעשה את העבודה פשוט מהר יותר.
לגבי התמרים, תראי, בכוונה אין פה מידות מדוייקות, כי אפשר להכין את זה בהרבה אופנים. הבת שלי, למשל, מתלוננת כשאני עושה את זה "מתוק מדיי" ולכן אני כל הזמן משחקת עם כמויות התמרים ושמה פחות בכל פעם..
מניחה שמשהו כמו 15-20 תמרים.
ושוב, נשאלת השאלה איזה סוג, גם זה יכול לשנות...
אני משתמשת בברהי. כל סוג אחר גם יעשה את העבודה.
בקיצור, להתנסות ללא חשש, לטעום ולהתאים את הטעמים לחיך שלכם.
אפשר להחליף תמרים בפירות יבשים אחרים, או חצי חצי וכן הלאה.
הכל פתוח
תודה! אנסה את החמאה והכדורים ואספר איך יצא!
מחקניסית פעם את חמאת הקוקוס עם שוקולד במקום תמרים? נראה לי שהילדים שלי יאהבו יותר...
השבמחקמי שאשאוהב שוקולד בטוח יהנה...
מחקתודה :-)
השבמחק