אני לא מאמינה שעוד אין לי פה בבלוג מתכון של מרק כרובית.
המרק הפשוט והטעים הזה.
ועם החורף שקפץ עלינו בחזרה זה המרק שבחרתי להכין. כי הוא מהיר מאד והיו לי את כל החומרים להכנתו, כך שהיה קל להכינו במהירות
חומרים
1 כרובית גדולה
2 תפו"א בינוניים
בצל גדול
כמה שיני שום (כמה? כמה שאוהבים, אני שמתי אולי חצי ראש)
1-2 כפות שמן קוקוס
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, מוסקט
תוספות אפשריות: חופן גבינת מוצרלה מגורדת, 2-3 בצלים ירוקים קצוצים (אפשר גם עירית)
כמה קוביות של חמאה, או 1-2 כפות נוספות של שמן קוקוס
[ מי שרוצה להשאיר את המרק טבעוני, יכול בהחלט]
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, קוצצים את הבצל, מפרידים כרובית לפרחים וקוצצים את השום.
בסיר בגודל מתאים מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים קודם את הבצל להזהבה, אח"כ ייכנסו אחר כבוד תפוחי האדמה והכרוביות לערבוב טוב של כמה דקות, כדי שהשמן יצפה אותם היטב.
מוסיפים מים מעט מעל גובה הירקות. אם רוצים מרק דליל יותר אפשר להוסיף יותר מים.
אפשר גם להשתמש בציר עצמות כחלק מנוזלי המרק (בדיוק סיימתי להכין חדש אז היה לי זמין, כך שהוספתי ככוס ציר עצמות, כחלק מהנוזלים).
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומוסיפים תבלינים. אם אתם מתכוונים להוסיף מוצרלה אח"כ, כדאי לא לשים המון מלח כי מליחות הגבינה תצא כשהיא תותך.
כאשר הירקות רכים מספיק וטעמי המרק מתאימים לכם (תבדקו... אולי אתם רוצים קצת יותר פלפל?) אפשר לכבות את האש.
עתה נותר רק לטחון את המרק למרקם חלק.
להוסיף את קוביות החמאה ולטעום רגע לפני ההגשה.
בצלחות מניחים חופן מוצרלה טחונה ומעליה את המרק ומקשטים בבצל ירוק קצוץ
זו ארוחה קלה בפני עצמה, או מנת פתיחה מצויינת.
לי גם אין בעיה לאכול מרק כזה כארוחת בוקר.
כאמור, מי שמעוניין בגירסא טבעונית, יכול להכין ללא ציר עצמות, חמאה ומוצרלה. זה עדיין ייצא טעים!
המרק הפשוט והטעים הזה.
ועם החורף שקפץ עלינו בחזרה זה המרק שבחרתי להכין. כי הוא מהיר מאד והיו לי את כל החומרים להכנתו, כך שהיה קל להכינו במהירות
חומרים
1 כרובית גדולה
2 תפו"א בינוניים
בצל גדול
כמה שיני שום (כמה? כמה שאוהבים, אני שמתי אולי חצי ראש)
1-2 כפות שמן קוקוס
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, מוסקט
תוספות אפשריות: חופן גבינת מוצרלה מגורדת, 2-3 בצלים ירוקים קצוצים (אפשר גם עירית)
כמה קוביות של חמאה, או 1-2 כפות נוספות של שמן קוקוס
[ מי שרוצה להשאיר את המרק טבעוני, יכול בהחלט]
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, קוצצים את הבצל, מפרידים כרובית לפרחים וקוצצים את השום.
בסיר בגודל מתאים מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים קודם את הבצל להזהבה, אח"כ ייכנסו אחר כבוד תפוחי האדמה והכרוביות לערבוב טוב של כמה דקות, כדי שהשמן יצפה אותם היטב.
מוסיפים מים מעט מעל גובה הירקות. אם רוצים מרק דליל יותר אפשר להוסיף יותר מים.
אפשר גם להשתמש בציר עצמות כחלק מנוזלי המרק (בדיוק סיימתי להכין חדש אז היה לי זמין, כך שהוספתי ככוס ציר עצמות, כחלק מהנוזלים).
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומוסיפים תבלינים. אם אתם מתכוונים להוסיף מוצרלה אח"כ, כדאי לא לשים המון מלח כי מליחות הגבינה תצא כשהיא תותך.
כאשר הירקות רכים מספיק וטעמי המרק מתאימים לכם (תבדקו... אולי אתם רוצים קצת יותר פלפל?) אפשר לכבות את האש.
עתה נותר רק לטחון את המרק למרקם חלק.
להוסיף את קוביות החמאה ולטעום רגע לפני ההגשה.
בצלחות מניחים חופן מוצרלה טחונה ומעליה את המרק ומקשטים בבצל ירוק קצוץ
זו ארוחה קלה בפני עצמה, או מנת פתיחה מצויינת.
לי גם אין בעיה לאכול מרק כזה כארוחת בוקר.
כאמור, מי שמעוניין בגירסא טבעונית, יכול להכין ללא ציר עצמות, חמאה ומוצרלה. זה עדיין ייצא טעים!
היי ורד... איך אפשר להפוך את המרק הזה לדל פחמימות? פשוט לוותר על תפוחי האדמה? להוסיף שמנת?
השבמחקבהחלט אפשר להוריד את תפוחי האדמה.
מחקאפשר גם במקומם לשים ירק אחר, כמו לפת או קולרבי... או בלי
ממש כיף לי לקבל כל היום פידבקים של קוראים למרק הזה.
השבמחקכנראה שבאמת הגיע בזמן כי כבר כמה וכמה אנשים סימסו לי, סיפרו לי או כתבו לי שהכינו את המרק הזה היום!