חומרים
1 ק"ג נתחי בשר (אני השתמשתי בצ'אך, אם כי מניחה שאפשר מנתחים אחרים גם כן)
1 דלעת ערמונים
2 כרוביות קטנות
2 פקעות שומר
[אפשר לגוון עם הירקות]
לרוטב: 5-6 שיני שום, בצל (אפשר להחליף בשאלוטס), 1 כף שמן קוקוס, פיסת ג'ינג'ר מגורדת, פיסת כורכום טרי, מיץ וקליפה מחצי לימון, 1 כף מלח גס, מעט פלפל שחור, 1/2 כפית קנמון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במחבת מחממים שמן קוקוס/ שומן בקר וכשהוא חם זורקים פנימה את נתחי השר ל"סגירה" עד שהם משחימים
מכבים את האש ומחכים.
בינתיים מניחים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון (אפשר בקטן) ומערבלים עד לקבלת משחה חלקה יחסית.
אפשר לתקן טעמים, להוסיף, לגוון (נגיד, פלפל צ'ילי ילך פה מעולה גם כן, לאוהביו)
עכשיו ניגשים לחתוך את הירקות
1 ק"ג נתחי בשר (אני השתמשתי בצ'אך, אם כי מניחה שאפשר מנתחים אחרים גם כן)
1 דלעת ערמונים
2 כרוביות קטנות
2 פקעות שומר
[אפשר לגוון עם הירקות]
לרוטב: 5-6 שיני שום, בצל (אפשר להחליף בשאלוטס), 1 כף שמן קוקוס, פיסת ג'ינג'ר מגורדת, פיסת כורכום טרי, מיץ וקליפה מחצי לימון, 1 כף מלח גס, מעט פלפל שחור, 1/2 כפית קנמון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במחבת מחממים שמן קוקוס/ שומן בקר וכשהוא חם זורקים פנימה את נתחי השר ל"סגירה" עד שהם משחימים
מכבים את האש ומחכים.
בינתיים מניחים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון (אפשר בקטן) ומערבלים עד לקבלת משחה חלקה יחסית.
אפשר לתקן טעמים, להוסיף, לגוון (נגיד, פלפל צ'ילי ילך פה מעולה גם כן, לאוהביו)
בצל, שום, שורש ג'ינג'ר ושורש כורכום |
חצי לימון- מיץ וקליפה מגורדת |
ערבול קל |
מערבבים עם הבשר |
עכשיו ניגשים לחתוך את הירקות
דלעת ערמונים, כרוביות, שומר |
מכניסים לסיר גם את הבשר עם כל מיציו ומשגרים לתנור לכשעתיים |
יאמי! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה