זו העונה הזו בה נפרדים מחלק מהירקות ומקדמים בברכה אחרים.
אלא אם כן אתם קונים קפואים למיניהם ואז יש לכם לאורך השנה כמעט הכל.
אנחנו נוהגים לאכול ירקות בעונתם. גם כי זה נכון לגוף שלנו- שהרי לכל ירק האנרגיה הנכונה לו המתאימה לזמן בשנה. וגם כי זה מה שיוצא ממילא, שכן אנחנו אוכלים ירקות אורגניים מחוות למיניהן כבר לא מעט שנים, כך שאנחנו נהנים מתנובת האדמה בעונות השונות.
בדרך כלל אנחנו מזמינים סלים מהחווה, כך שמגיע באמת מה שיש ממנו שפע באותה העונה. זה מצריך מאיתנו להיות יצירתיים לפעמים ולא בהכרח לאכול את אותם מאכלים שוב ושוב, שומר על עירנות...
ברור שאני עושה גם השלמות, לפי הצורך, אולם כשמתרגלים לזה אלה לא בהכרח השלמות גדולות.
אז הפעם היו לנו המון כרובים. חלק נכנסו לסלטים, חלק לתבשילים, חלק להחמצות.
עוד דבר שחשוב לי באופן אישי זה הצבעוניות של האוכל. אין מה לעשות- בשבילי, אוכל צבעוני הוא גם טעים ומשמח יותר (וכן, גם תורם מאד לבריאות שלנו)
חומרים
חצי כרוב סגול
2 גזרים
חצי חבילת בצל ירוק
2 כפות חמוציות
2-3 כפות שקדים
לרוטב: 2-3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל, שום קצוץ אם אוהבים וקצת חומץ בלסמי
אופן ההכנה
אפשר לקצוץ את הכרוב והגזר ביד, עם סכין טובה, ואפשר להשתמש במעבד מזון שיקצוץ את כל הכרוב והגזר.
רק כדאי לקצוץ אותם בנפרד, כדי שהגזר לא ייצבע בסגול.
קוצצים גם את הבצל הירוק ואת השקדים, מוסיפים מעל את החמוציות, מערבבים היטב את חומרי הרוטב, שופכים מעל ומערבבים היטב.
אם לא ידעתם את זה עד כה- סלטי כרוב אוהבים לשבת ברוטב שלהם זמן מה לפני ההגשה, בניגוד לסלטים ירוקים למיניהם בהם כדאי להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה.
כך שבהחלט יהיה נחמד להכין את הסלט הזה לגמרי כחצי שעה- שעה לפני הארוחה וגם אם הוא יחכה כמה שעות במקרר לפניה, זה עשוי לעשות לו רק טוב
אלא אם כן אתם קונים קפואים למיניהם ואז יש לכם לאורך השנה כמעט הכל.
אנחנו נוהגים לאכול ירקות בעונתם. גם כי זה נכון לגוף שלנו- שהרי לכל ירק האנרגיה הנכונה לו המתאימה לזמן בשנה. וגם כי זה מה שיוצא ממילא, שכן אנחנו אוכלים ירקות אורגניים מחוות למיניהן כבר לא מעט שנים, כך שאנחנו נהנים מתנובת האדמה בעונות השונות.
בדרך כלל אנחנו מזמינים סלים מהחווה, כך שמגיע באמת מה שיש ממנו שפע באותה העונה. זה מצריך מאיתנו להיות יצירתיים לפעמים ולא בהכרח לאכול את אותם מאכלים שוב ושוב, שומר על עירנות...
ברור שאני עושה גם השלמות, לפי הצורך, אולם כשמתרגלים לזה אלה לא בהכרח השלמות גדולות.
אז הפעם היו לנו המון כרובים. חלק נכנסו לסלטים, חלק לתבשילים, חלק להחמצות.
עוד דבר שחשוב לי באופן אישי זה הצבעוניות של האוכל. אין מה לעשות- בשבילי, אוכל צבעוני הוא גם טעים ומשמח יותר (וכן, גם תורם מאד לבריאות שלנו)
חומרים
חצי כרוב סגול
2 גזרים
חצי חבילת בצל ירוק
2 כפות חמוציות
2-3 כפות שקדים
לרוטב: 2-3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל, שום קצוץ אם אוהבים וקצת חומץ בלסמי
אופן ההכנה
אפשר לקצוץ את הכרוב והגזר ביד, עם סכין טובה, ואפשר להשתמש במעבד מזון שיקצוץ את כל הכרוב והגזר.
רק כדאי לקצוץ אותם בנפרד, כדי שהגזר לא ייצבע בסגול.
קוצצים גם את הבצל הירוק ואת השקדים, מוסיפים מעל את החמוציות, מערבבים היטב את חומרי הרוטב, שופכים מעל ומערבבים היטב.
אם לא ידעתם את זה עד כה- סלטי כרוב אוהבים לשבת ברוטב שלהם זמן מה לפני ההגשה, בניגוד לסלטים ירוקים למיניהם בהם כדאי להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה.
כך שבהחלט יהיה נחמד להכין את הסלט הזה לגמרי כחצי שעה- שעה לפני הארוחה וגם אם הוא יחכה כמה שעות במקרר לפניה, זה עשוי לעשות לו רק טוב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה