הפתעתי אתכם, נכון?
מה לי ולזה?
אולם אם נסתכל על זה באמת, הרי מוס הוא חיבור בין ביצים מוקצפות (אוכלים בהחלט), שמנת מוקצפת (אוכלים גם, בעיקר שמנת של פעם עם % שומן גבוהים) ושוקולד איכותי (ברור שאוכלים).
נכון בד"כ מוסיפים סוכר. אפשר מבחינתי להוסיף מעט, או לא להוסיף כלל (במיוחד אם השוקולד ממותק קצת).
אפשר גם להוסיף סוכר טוב "יחסית" (כל סוכר הוא סוכר בסופו של דבר...), כמו סוכר קוקוס או ראפאדורה או ג'אגרי (את האחרון אפשר להשיג בארץ, בחנויות טבע, את השאר אפשר להזמין מחו"ל).
כך שאם מדובר על פעם ב... זה קינוח שבהחלט לוקח.
ואם מכינים עם הילדים, אז בכלל
אז מה צריך?
מיקסר, סיר כפול, כוסות אישיות או כלי מרכזי ממנו יאכלו כולם
ועוד כמה דברים
חומרים
2 חלבוני ביצה
מיכל שמנת של פעם או שמנת אחרת לבחירתכם
150-200 גרם שוקולד איכותי (אפשר להכין לבד, או להשתמש בחבילה וחצי- שתיים של השוקולד האהוב עליכם)
כפית סוכר כזה או אחר
אופן ההכנה
בסיר כפול ממיסים את השוקולד. אפשר לשבור פנימה את חבילות השוקולד, או פצפוצי שוקולד איכותיים, או להכין לגמרי לבד מההתחלה)
בקערה עמוקה מקציפים את השמנת עד שהיא אוורירית מספיק לטעמכם
בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף אחיד.
פה מוסיפים את הממתיק ואפשר גם קנמון אם רוצים
נותנים לילדים ללקק את ה"ארטיקים" של המיקסר
רגע לפני שעומדים לערבב הכל יחדיו
שלב ראשון- שוקולד ושמנת
המהדרין יוסיפו מעט שמנת לסיר השוקולד לאיחוד מיטבי ורק אז את כל השוקולד אל השמנת
כשהשוקולד והשמנת מעורבבים היטב מקפלים פנימה בתנועות עדינות את קצף הביצים.
שנים היה לי חשש מפני קצף, קיפולים וכו'. בתכלס זה לא כזה נורא, תנסו!
אין על ילדים משוקלדים
היה לי קשה להחליט איזו תמונה... רואים, נכון?
בסווווף.... כשהכל מעורבב יפה אפשר להכין כוסות אישיות ולהניח במקרר/ מקפיא (אם רוצים לשמור למועד מאוחר יותר). אפשר גם להניח בכלי מרכזי ממנו כולם יאכלו בעצמם
כדאי שהמוס ינוח במקרר לפחות כמה שעות לפני ההגשה, אפשר גם יום- יומיים. לא יותר מזה לדעתי.
בתאבון!
מה לי ולזה?
אולם אם נסתכל על זה באמת, הרי מוס הוא חיבור בין ביצים מוקצפות (אוכלים בהחלט), שמנת מוקצפת (אוכלים גם, בעיקר שמנת של פעם עם % שומן גבוהים) ושוקולד איכותי (ברור שאוכלים).
נכון בד"כ מוסיפים סוכר. אפשר מבחינתי להוסיף מעט, או לא להוסיף כלל (במיוחד אם השוקולד ממותק קצת).
אפשר גם להוסיף סוכר טוב "יחסית" (כל סוכר הוא סוכר בסופו של דבר...), כמו סוכר קוקוס או ראפאדורה או ג'אגרי (את האחרון אפשר להשיג בארץ, בחנויות טבע, את השאר אפשר להזמין מחו"ל).
כך שאם מדובר על פעם ב... זה קינוח שבהחלט לוקח.
ואם מכינים עם הילדים, אז בכלל
חכו, חכו... יש עוד כמה כאלה בהמשך... |
אז מה צריך?
מיקסר, סיר כפול, כוסות אישיות או כלי מרכזי ממנו יאכלו כולם
ועוד כמה דברים
חומרים
2 חלבוני ביצה
מיכל שמנת של פעם או שמנת אחרת לבחירתכם
150-200 גרם שוקולד איכותי (אפשר להכין לבד, או להשתמש בחבילה וחצי- שתיים של השוקולד האהוב עליכם)
כפית סוכר כזה או אחר
אופן ההכנה
בסיר כפול ממיסים את השוקולד. אפשר לשבור פנימה את חבילות השוקולד, או פצפוצי שוקולד איכותיים, או להכין לגמרי לבד מההתחלה)
בקערה עמוקה מקציפים את השמנת עד שהיא אוורירית מספיק לטעמכם
בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף אחיד.
פה מוסיפים את הממתיק ואפשר גם קנמון אם רוצים
נותנים לילדים ללקק את ה"ארטיקים" של המיקסר
רגע לפני שעומדים לערבב הכל יחדיו
שלב ראשון- שוקולד ושמנת
המהדרין יוסיפו מעט שמנת לסיר השוקולד לאיחוד מיטבי ורק אז את כל השוקולד אל השמנת
כשהשוקולד והשמנת מעורבבים היטב מקפלים פנימה בתנועות עדינות את קצף הביצים.
שנים היה לי חשש מפני קצף, קיפולים וכו'. בתכלס זה לא כזה נורא, תנסו!
אין על ילדים משוקלדים
היה לי קשה להחליט איזו תמונה... רואים, נכון?
בסווווף.... כשהכל מעורבב יפה אפשר להכין כוסות אישיות ולהניח במקרר/ מקפיא (אם רוצים לשמור למועד מאוחר יותר). אפשר גם להניח בכלי מרכזי ממנו כולם יאכלו בעצמם
כדאי שהמוס ינוח במקרר לפחות כמה שעות לפני ההגשה, אפשר גם יום- יומיים. לא יותר מזה לדעתי.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה