יש לי מייבש מזון כבר הרבה זמן וכל פעם אני מתכננת להכין קרקרים מפשתן.
סופסוף הגיעה סדנת בישול שאני עומדת להעביר ו"הכריחה" אותי להכין את הקרקרים האלה.
אז נכון, הם דורשים תכנון מראש (השריית זרעי הפשתן לפחות ללילה)...
ונכון, כדאי שיהיה מייבש מזון (אם כי אפשר גם עם תנור בחום נמוך ועם דלת פתוחה)...
ומעבד מזון ממש יעזור פה (אם כי אפשר גם רק עם פומפיה וסכין טוב)...
אז אתם מבינים? זה לא באמת ביג דיל להכין את הקרקרים האלה. רק צריך לרצות
זה קרקר שמצריך השרייה מראש של זרעי הפשתן. 8-12 שעות, או לילה.
סופסוף הגיעה סדנת בישול שאני עומדת להעביר ו"הכריחה" אותי להכין את הקרקרים האלה.
אז נכון, הם דורשים תכנון מראש (השריית זרעי הפשתן לפחות ללילה)...
ונכון, כדאי שיהיה מייבש מזון (אם כי אפשר גם עם תנור בחום נמוך ועם דלת פתוחה)...
ומעבד מזון ממש יעזור פה (אם כי אפשר גם רק עם פומפיה וסכין טוב)...
אז אתם מבינים? זה לא באמת ביג דיל להכין את הקרקרים האלה. רק צריך לרצות
זה קרקר שמצריך השרייה מראש של זרעי הפשתן. 8-12 שעות, או לילה.
להשרות
ב-4 כוסות מים.
המתכון
מעובד לפי המתכון הזה
של מצפה אלומות
חומרים
3-4
גזרים
1 בצל
3-4 שיני
שום
2 כוסות
של זרעי פשתן שהושרו מראש
חופן עלי
סלרי (אפשר גם פטרוזיליה, כוסברה וכל מה שרוצים)
2 כפיות
עשבי תיבול מיובשים (רוזמרין, אורגנו, בזיליקום, טימין ועוד)
1 כפית
מלח גס (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם אחרי טעימה)
1/2 כוס
זרעי פשתן טחונים
1 כוס
מים
אופן
ההכנה
בבוקר,
אם נותרו הרבה נוזלים אפשר לסנן אותם ולהשאיר את הפשתן במרקם הרירי שלו.
מוציאים
לקערה ומערבבים עם הפשתן הטחון.
[בעקרון,
אפשר להכין ללא מעבד מזון כלל. פשוט מגרדים את הירקות, קוצצים דק את העלים הירוקים
ומערבבים עם הפשתן]
פורסים
את התערובת על מגשי מייבש המזון ומייבשים במשך 12-15 שעות, או עד שהקרקרים מוכנים.
אפשר לחרוץ אותם אחרי כמה שעות ולראות אם יש צורך להפוך ולייבש גם מהצד השני
אפשר
לנסות לייבש בתנור רגיל, על חום נמוך 40-50 מעלות כשדלת התנור מעט פתוחה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה