את המתכון הזה סימנתי לי בלוח שלי בפינטרסט וזכרתי אותו כאשר הגיעו לידי צלעות טלה משובחות.
השתמשתי בו להשראה, אולם יצא לי- איך לא- משהו אחר לגמרי.
ובכ"ז השראה היא סופר חשובה...
חומרים
בערך 1 ק"ג צלעות
למשחת מריחה על הצלעות: מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, קנמון ושמן (זית/ קוקוס)
1 בצל גדול
1-2 פלפלים אדומים
2-3 גזרים
2-3 כפות שמן קוקוס
3-4 כפות רסק/ רוטב עגבניות (אם יש מוכן, כמו במקרה שלי. פשוט נשאר לי מארוחה קודמת)
תבלינים: 1 כף מלח גס, 1/2 כפית זרעי כמון, 1/2-1 כפית צ'ילי גרוס
מים/ ציר עצמות לפי הצורך
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, פלפל והגזר.
במחבת מחממים שמן קוקוס ומכניסים קודם את הבצל לערבובו טוב.
ממשיכים עם הפלפלים לעוד כמה דקות ואז זורקים פנימה גם את הגזרים.
ממשיכים לערבב לעוד מספר דקות ומוסיפים גם את התבלינים לערבוב
אחרי מספר דקות מוסיפים את רוטב/ רסק העגבניות (אפשר לוותר למי שלא מעוניין בזה) ונוזלים לפי הצורך ליצירת רוטב שלא יהיה נוזלי מדיי
נותנים לו להתבשל כמה דקות.
בינתיים מכינים את משחת התבלינים ע"י ערבוב התבלינים עם השמן ומושחים אותה היטב על כל הצלעות
בסיר ברזל שמתאים לתנור מניחים את שכבת הירקות קודם (אפשר גם בתבנית פיירקס, רצוי עם מכסה. אם אין מכסה, אפשר לכסות בנייר אלומיניום. אם כי מעדיפה שלא להשתמש בו...)
מעל מניחים את הצלעות המתובלות
אפשר להוסיף נוזלים (מים/ ציר) עד לחצי גובה הצלעות. אני לא עשיתי את זה ויצא מעולה לטעמי.
מכניסים לתנור בחום גבוה 230-260 מעלות ל"מכת חום" ראשונה של 15-20 דקות ואז מנמיכים את החום ל- 180 מעלות ואופים כשעה וחצי- שעתיים, עד שהצלעות מוכנות וכמו נופלות מהעצם.
אם תרצו להסיר את המכסה בעשר הדקות האחרונות להשחמה טובה של הצלעות, זו אפשרות.
מודה שלא עשיתי את זה, כי בסוף לא ראיתי צורך בזה. זה יצא מושלם כמו שזה!
מעולה עם או בלי אורז
[תשמרו את העצמות להכנת ציר, כן?]
השתמשתי בו להשראה, אולם יצא לי- איך לא- משהו אחר לגמרי.
ובכ"ז השראה היא סופר חשובה...
חומרים
בערך 1 ק"ג צלעות
למשחת מריחה על הצלעות: מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, קנמון ושמן (זית/ קוקוס)
1 בצל גדול
1-2 פלפלים אדומים
2-3 גזרים
2-3 כפות שמן קוקוס
3-4 כפות רסק/ רוטב עגבניות (אם יש מוכן, כמו במקרה שלי. פשוט נשאר לי מארוחה קודמת)
תבלינים: 1 כף מלח גס, 1/2 כפית זרעי כמון, 1/2-1 כפית צ'ילי גרוס
מים/ ציר עצמות לפי הצורך
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, פלפל והגזר.
במחבת מחממים שמן קוקוס ומכניסים קודם את הבצל לערבובו טוב.
ממשיכים עם הפלפלים לעוד כמה דקות ואז זורקים פנימה גם את הגזרים.
ממשיכים לערבב לעוד מספר דקות ומוסיפים גם את התבלינים לערבוב
אחרי מספר דקות מוסיפים את רוטב/ רסק העגבניות (אפשר לוותר למי שלא מעוניין בזה) ונוזלים לפי הצורך ליצירת רוטב שלא יהיה נוזלי מדיי
נותנים לו להתבשל כמה דקות.
בינתיים מכינים את משחת התבלינים ע"י ערבוב התבלינים עם השמן ומושחים אותה היטב על כל הצלעות
בסיר ברזל שמתאים לתנור מניחים את שכבת הירקות קודם (אפשר גם בתבנית פיירקס, רצוי עם מכסה. אם אין מכסה, אפשר לכסות בנייר אלומיניום. אם כי מעדיפה שלא להשתמש בו...)
מעל מניחים את הצלעות המתובלות
אפשר להוסיף נוזלים (מים/ ציר) עד לחצי גובה הצלעות. אני לא עשיתי את זה ויצא מעולה לטעמי.
מכניסים לתנור בחום גבוה 230-260 מעלות ל"מכת חום" ראשונה של 15-20 דקות ואז מנמיכים את החום ל- 180 מעלות ואופים כשעה וחצי- שעתיים, עד שהצלעות מוכנות וכמו נופלות מהעצם.
אם תרצו להסיר את המכסה בעשר הדקות האחרונות להשחמה טובה של הצלעות, זו אפשרות.
מודה שלא עשיתי את זה, כי בסוף לא ראיתי צורך בזה. זה יצא מושלם כמו שזה!
מעולה עם או בלי אורז
[תשמרו את העצמות להכנת ציר, כן?]
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה