דימויים חזותיים נותנים לי את הכי הרבה השראה, וגם משפיעים על מרכז הפנטזיות המפותח שלי בכל הקשור באוכל.
בגלל זה, כשקראתי את הפוסט הזה כל מה שנתקע לי בראש זה ה'בשר-חצילים-עגבניות שרי' וכשהתחלתי להכין את מה שהיה נדמה לי שזו המנה הסתבר לי בכלל שהוא כתב על קציצות, בעוד אני הולכת על נתחי חזה בקר בכלל (כאילו זה היה ברור מאליו) ובכלל אין לי עגבניות שרי בבית (!!! מה עושים?????).
מזל שהאיש חזר מטאי צ'י והגיב לסמס הבהול לעבור במכולת כדי לקנות חבילה וגם הוספתי שאם לא יהיה אז לא נורא, כי ביני לביני כבר השלמתי עם העובדה שאכין את המנה הזו עם עגבניות רגילות.
למזלי לא היה בכך צורך (אולי זה הטריק בכלל? לעשות את כל התהליך של הויתור הפנימי מראש וכשמגיע הדבר האמיתי להתלהב ממנו בטירוף, כאילו הוא הדבר האמיתי ).
החלטתי גם ללכת על גירסת ההכנה בסיר לבישול איטי האהוב שלי.
פשוט כי זה נראה לי מתאים, אם כי זה בסדר אם אין לכם ותרצו להכין בסיר רגיל.
כמו ששמתם לב מתכונים הם רק נקודת ההתחלה, אפשר ורצוי לאלתר ולהיות יצירתיים ככל העולה על ראשכם.
התוצאות הן הכי טובות ככה בעיניי!
חומרים
2 בצלים גדולים (ממש)
2 חצילים
נתח חזה בקר במשקל של 1 ק"ג פחות או יותר (אפשר לגוון בנתחים, כל מה שמתאים לבישול ארוך)
כ-20 עגבניות שרי (אפשר כמובן יותר או פחות)
המון שיני שום (כמה שרוצים. זה רק יוסיף)
כמה כפות שמן קוקוס
כוס ציר עצמות/ מים (בערך...)
פחית עגבניות חתוכות/ רסק
מלח גס, פלפל שחור גרוס, אבקת שום וכל תבלין שמתאים לכם
אופן ההכנה
הלכתי על הכנה בשלבים, כי הסיר לבישול איטי הוא רק סוג של מחמם ולא מטגנים עליו או עושים בו את ההכנות.
חותכים את החצילים לקוביות בינוניות.
קוצצים את הבצלים לחתיכות בינוניות (כדי שלא יהיו קטנטנות).
חותכים נתחים בינוניים- גדולים מהבשר.
חוצים את עגבניות השרי.
במחבת/ ווק מחממים כף שמן קוקוס ומטגנים את קוביות החצילים.
אני עשיתי בשתי נגלות, אחת לכל חציל, כדי להמנע מלצופף את המחבת יותר מדיי.
5-7 דקות של ערבוב- הקפצה ולהעביר לסיר
כנ"ל עם הבצל: שמן, ערבוב הקפצה ולהעביר לסיר כשמתחיל להשחים ולהריח טוב
בנגלה הבאה נכנס הבשר להשחמה- סגירה- הקפצה.
ביחד עם התבלינים.
כשמוכן, הופס לסיר
מוסיפים לסיר את חצאי עגבניות השרי ואת שיני השום, עוד קצת מלח מעל.
זורקים למחבת את הנוזלים, כדי ש"יתפסו" את הטעמים במחבת לפני שהם נשפכים לסיר
עכשיו אתם מבינים מה תפס לי את העין ונשאר כתמונה במוח שלי? |
שופכים מעל את העגבניות החתוכות
ומבשלים על הלהבה הגבוהה במשך 4-5 שעות.
בסוף אפשר להוסיף ירוקים קצוצים מעל ל 10-20 דקות לפני ההגשה (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה- מה שאוהבים)
אפשר לאכול כך, או ביחד עם אורז, תפו"א וכל מה שמתאים לכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה