אז מה ההבדל בין שוק לזרוע, שאלתי?
תלוי אם זה מקדימה או מאחורה, ענה לי אישי היקר בבהירות רבה.
אה... הבנתי... [מאיפה לי לדעת דבר כזה? או לחשוב על זה בכלל?]
זו זרועו של חצי הטלה שלי שגדל בחוות עשתרות, על עשב בלבד (כן, כן, מתחילים להכיר את זה לאט לאט לאט גם בארץ. הגיע הזמן!).
חיממתי לה תנור לחום ממש גבוה 250 מעלות (רק בשביל ההתחלה).
הכנתי לה מרינדה מגניבה של חרדל (הרבה), שמן זית, רוטב סויה, רוזמרין מיובש (דומיננטי) ומעט סילאן.
מיסג'תי אותה בנעימים
עטפתי היטב בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום (כי לא רציתי מגע ישיר של האלומיניום בבשר)
והכנסתי הכל לתנור עם כמה תפו"א, בצלים ושום.
על חום גבוה לכ-20 דקות ואז הורדתי את החום ל-180 מעלות לעוד שעתיים פלוס
יצא בשר רך, טעים שנופל מהעצם בקלילות
והיה גם מי שטיפל בעצמות, אל דאגה
מנה מעולה לחג, ליום טוב ולסתם יום באמצע השבוע...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה