יש לנו כבר מסורת בארוחת הבוקר של שבת- פנקייק!
בד"כ אני מכינה אותו עם בננה בתערובת, אבל..... נגמרו לי הבננות.
אז ניסיתי לעשות קומבינה: טחנתי תפוח ירוק (כי זה מה שהיה לי) עם תמרים ומיץ מתפוז אחד במעבד המזון וערבבתי עם שאר החומרים כרגיל.
זה לא ממש החזיק כפנקייק, אז לא התייאשתי הוספתי כמה דברים והכנתי מאפינס מעולים!
חומרים
1 תפוח ירוק
5-6 תמרים
מיץ מתפוז אחד
כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
2 כפות קמח קוקוס
3 ביצים
קנמון, וניל (כמה שאוהבים)
1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבלים את התפוח- תמרים- מיץ תפוזים במעבד המזון
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לעיסה אחידה.
מניחים את התערובת בתבנית מאפינס ומכניסים לתנור לכ-25-30 דקות
מוצאים ומשאירים להתקרר מעט לכ-10 דקות ושולפים מהתבניות
מאחר ובמקור זו הייתה תערובת לפנקייק, לא שמתי ממתיק, לכן הם אכלו עם ציפוי מייפל/ דבש ממש כמו הפנקייק. כך שהמאפינס לא היו ממש מתוקים, רק מעט בגלל הפירות.
מי שרוצה להמתיק ממש, יכול להוסיף.
אלה מאפינס נפלאים כארוחת בוקר לפני גן/ בי"ס או לשלוח איתם לשם. וגם כארוחת אחה"צ, או ערב
בד"כ אני מכינה אותו עם בננה בתערובת, אבל..... נגמרו לי הבננות.
אז ניסיתי לעשות קומבינה: טחנתי תפוח ירוק (כי זה מה שהיה לי) עם תמרים ומיץ מתפוז אחד במעבד המזון וערבבתי עם שאר החומרים כרגיל.
זה לא ממש החזיק כפנקייק, אז לא התייאשתי הוספתי כמה דברים והכנתי מאפינס מעולים!
חומרים
1 תפוח ירוק
5-6 תמרים
מיץ מתפוז אחד
כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
2 כפות קמח קוקוס
3 ביצים
קנמון, וניל (כמה שאוהבים)
1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבלים את התפוח- תמרים- מיץ תפוזים במעבד המזון
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לעיסה אחידה.
מניחים את התערובת בתבנית מאפינס ומכניסים לתנור לכ-25-30 דקות
מוצאים ומשאירים להתקרר מעט לכ-10 דקות ושולפים מהתבניות
מאחר ובמקור זו הייתה תערובת לפנקייק, לא שמתי ממתיק, לכן הם אכלו עם ציפוי מייפל/ דבש ממש כמו הפנקייק. כך שהמאפינס לא היו ממש מתוקים, רק מעט בגלל הפירות.
מי שרוצה להמתיק ממש, יכול להוסיף.
אלה מאפינס נפלאים כארוחת בוקר לפני גן/ בי"ס או לשלוח איתם לשם. וגם כארוחת אחה"צ, או ערב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה