אני אוהבת את הזנב ראשית כי הוא נתח לא יקר בכלל.
הוא גם מכיל שומנים טובים ומזינים וגם כמות נאה של ג'לטין, כך שמספק גם מינרלים וחומרים שמחזקים מערכות פרקים, חיסון ועיכול.
וגם... אח"כ כייף להשתמש בעצמות שלו להכנת ציר.
אפשר להכין ממנו מרק (ג'לטיני ונפלא!) או תבשילים למיניהם
חומרים
1 ק"ג זנב פרוס לנתחים, עם העצמות כמובן
שפע של ירקות- מה שיש, כמה שנכנסים בסיר- היו לי: שומר, כרובית, דלעת
מלח, פלפל, רוטב עגבניות אם יש (היה לי מתבשיל קודם, לא חובה *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר בלי ***)
שיני שום לפי האהבה
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לחתיכות גסות.
אנחנו נאפה את הסיר בתנור לכמה שעות, אז חתיכות גסות וגדולות יהיו מעולות פה!
מחממים תנור ל- 230 מעלות.
אני מתחילה עם חום גבוה לכחצי שעה ואז מורידה ל-180 מעלות לשעתיים- שלוש.
במחבת מחממת מעט שמן קוקוס ו"סוגרת" את נתחי הבשר משני הצדדים לכמה דקות.
אל תנקו את המחבת מייד אח"כ, יהיה מעולה להשתמש בה להכנת מנות אחרות, עם הטעמים שנותרו בה
מניחה בסיר חלק מהירקות ומעליהם את נתחי הבשר.
מפזרת תבלינים ושיני שום בין לבין ומוסיפה עוד ירקות, מלוא הסיר
מכניסה לתנור- כאמור, 1/2 שעה בחום גבוה ומורידה ל 2-3 שעות לחום בינוני
ניתן להגיש עם אורז או בלי- לבחירתכם!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה