את גלי רולוף הנדל "פגשתי" באחת מפינות הפייסבוק בהן אני מסתובבת.
שוחחנו לנו על ענייני תזונה המשותפים לעיסוקים של שתינו ואז היא שיתפה אותי בכך שהיא מוציאה ניוזלטר אחת לחודש והזמינה אותי לקחת בו חלק.
עניתי שאשמח, כמובן וחשבנו לנו זמן מה על אפשרויות למתכונים שונים.
לגלי היה חשוב שזה יהיה משהו שמתאים לעונה, למזג האוויר ושיהיה בו איכות מחממת.
המתכון הזה נבחר!
הוא התפרסם גם אצלה בפייסבוק מוזמנים להכיר וליהנות גם!
חומרים
פיסת דלעת נאה
חופן גדוש של עלי תרד
4-5 שיני שום
1 כף שמן קוקוס
1 כפית קנמון, 1 כפית מלח גס אטלנטי
1/2 כוס ציר עצמות/ מים
אופן ההכנה
חותכים את הדלעת לפיסות יחסית קטנות.
פורסים את השום.
קוצצים את התרד.
הכי כיף להכין את המנה הזו במחבת בו צרבנו קודם לכן בשר לתבשיל, כי אז עוד יהיו בו הטעמים של הבשר ואפשר יהיה להיות deglazing למחבת (איך אומרים את זה בעברית?).
אפשר כמובן גם להתחיל מההתחלה עם מחבת נקי.
בכל אופן מחממים את שמן הקוקוס ומזהיבים את השום.
מוסיפים את פיסות הדלעת ומערבבים היטב במשך כמה דקות עד שהדלעת מתחילה להתרכך
מוסיפים את התבלינים לעוד קצת ערבובים
עכשיו אפשר להוסיף את הנוזלים ולערבב וממש לגרד את מה שהצטבר בתחתית המחבת, אם זו מחבת כזו שאוגרת טעמים מקודם...
ואז מניחים מעל המון המון תרד ומתחילים לערבב לאט לאט
הוא יצטמצם מאד תוך כלום זמן.
זה הזמן לבדוק את הדלעת ולוודא שהיא אכן רכה ומוכנה לאכילה
מתאים כתוספת, ביחד עם אורז/ פירה/ פסטה/ בשר/ עוף ועוד
שוחחנו לנו על ענייני תזונה המשותפים לעיסוקים של שתינו ואז היא שיתפה אותי בכך שהיא מוציאה ניוזלטר אחת לחודש והזמינה אותי לקחת בו חלק.
עניתי שאשמח, כמובן וחשבנו לנו זמן מה על אפשרויות למתכונים שונים.
לגלי היה חשוב שזה יהיה משהו שמתאים לעונה, למזג האוויר ושיהיה בו איכות מחממת.
המתכון הזה נבחר!
הוא התפרסם גם אצלה בפייסבוק מוזמנים להכיר וליהנות גם!
חומרים
פיסת דלעת נאה
חופן גדוש של עלי תרד
4-5 שיני שום
1 כף שמן קוקוס
1 כפית קנמון, 1 כפית מלח גס אטלנטי
1/2 כוס ציר עצמות/ מים
אופן ההכנה
חותכים את הדלעת לפיסות יחסית קטנות.
פורסים את השום.
קוצצים את התרד.
הכי כיף להכין את המנה הזו במחבת בו צרבנו קודם לכן בשר לתבשיל, כי אז עוד יהיו בו הטעמים של הבשר ואפשר יהיה להיות deglazing למחבת (איך אומרים את זה בעברית?).
אפשר כמובן גם להתחיל מההתחלה עם מחבת נקי.
בכל אופן מחממים את שמן הקוקוס ומזהיבים את השום.
מוסיפים את פיסות הדלעת ומערבבים היטב במשך כמה דקות עד שהדלעת מתחילה להתרכך
מוסיפים את התבלינים לעוד קצת ערבובים
עכשיו אפשר להוסיף את הנוזלים ולערבב וממש לגרד את מה שהצטבר בתחתית המחבת, אם זו מחבת כזו שאוגרת טעמים מקודם...
ואז מניחים מעל המון המון תרד ומתחילים לערבב לאט לאט
הוא יצטמצם מאד תוך כלום זמן.
זה הזמן לבדוק את הדלעת ולוודא שהיא אכן רכה ומוכנה לאכילה
מתאים כתוספת, ביחד עם אורז/ פירה/ פסטה/ בשר/ עוף ועוד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה