יום שלישי אצלי הוא היום בו מגיעים הירקות מהחווה ולכן אני משתדלת עד יום זה לחסל את מרבית מה שיש לי במקרר כדי לפנות מקום לדברים החדשים.
במיוחד בחורף, כשיש הרבה ירוקים שתופסים ימבה מקום במקרר (אח"כ בבישול הם מצטמצמים כמובן...).
בוקר קר, מה יותר פשוט וטוב ממרק, נכון?
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
3 בצלים
כמה שיני שום שבא לכם
פיסת דלעת גדולה
חבילת סלרי עלים
ראש ברוקולי
סלסילת פטריות לבחירתכם
חופן פטרוזיליה טרייה
מלח, כורכום, פיסת ג'ינג'ר
אופן ההכנה
קוצצים את הבצלים, פורסים את השום, שוטפים היטב את הסלרי ומקצצים את גבעוליו.
מפרקים את הברוקולי לפרחים ולגבעולים. את הגבעולים חותכים לפיסות בינוניות- קטנות ואת הפרחים מניחים בכלי בצד, ביחד עם הפטריות החתוכות ל-2 או ל-4.
את הדלעת חותכים לפיסות בינוניות- קטנות.
את עלי הסלרי והפטרוזיליה מניחים בצד לסוף.
מחממים בסיר המרק את שמן הקוקוס וזורקים פנימה את הבצל להזהבה, אחרי כמה זמן (זה ממש תלוי בכם, אפשר להגיע ממש עד קירמול, אם רוצים, מה שייתן למרק טעמים אחרים מעט) מוסיפים את השום לערבוב קל ואת גבעולי הסלרי הקצוצים. נותנים לכל אלה להתערבב היטב במשך כמה דקות, למיקסום פוטנציאל הטעם שלהם ואז מוסיפים את הדלעת ומערבבים ואת המים.
ניתן להשתמש פה גם בציר עצמות (בדיוק הייתה לי צנצנת ציר שהפשרתי אתמול. קלאסית למרק כזה) ביחד עם המים אם רוצים.
כשהמים רותחים מוסיפים מלח, כורכום, ג'ינג'ר ועוד תבלינים הרצויים לכם ומקטינים את האש.
אחרי 5-7 דקות כאשר הדלעת התרככה כבר מוסיפים את פרחי הברוקולי והפטריות שהנחנו בצד לעוד כ-5 דקות של בישול ובסוף בסוף זורקים פנימה את העלים לחליטה אחרונה והוספת טעמים.
זה גם הזמן לבדוק את התיבול, להוסיף מלח אם יש צורך וכן הלאה.
זה מרק נהדר לאכילה בפני עצמו, כמובן שמתאים גם עם קוסקוס/ אורז/ אטריות וכו'.
אפשר לזרוק פנימה נתחי בשר/ עוף לבישול מהיר, או להשתמש בשאריות (אני מתכננת לפורר פנימה קציצות שנשארו לי, לצהריים).
אפשר להוסיף מיסו ואצות למי שמעוניין
ימים חמים ונעימים לכולנו!
במיוחד בחורף, כשיש הרבה ירוקים שתופסים ימבה מקום במקרר (אח"כ בבישול הם מצטמצמים כמובן...).
בוקר קר, מה יותר פשוט וטוב ממרק, נכון?
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
3 בצלים
כמה שיני שום שבא לכם
פיסת דלעת גדולה
חבילת סלרי עלים
ראש ברוקולי
סלסילת פטריות לבחירתכם
חופן פטרוזיליה טרייה
מלח, כורכום, פיסת ג'ינג'ר
אופן ההכנה
קוצצים את הבצלים, פורסים את השום, שוטפים היטב את הסלרי ומקצצים את גבעוליו.
מפרקים את הברוקולי לפרחים ולגבעולים. את הגבעולים חותכים לפיסות בינוניות- קטנות ואת הפרחים מניחים בכלי בצד, ביחד עם הפטריות החתוכות ל-2 או ל-4.
את הדלעת חותכים לפיסות בינוניות- קטנות.
את עלי הסלרי והפטרוזיליה מניחים בצד לסוף.
מחממים בסיר המרק את שמן הקוקוס וזורקים פנימה את הבצל להזהבה, אחרי כמה זמן (זה ממש תלוי בכם, אפשר להגיע ממש עד קירמול, אם רוצים, מה שייתן למרק טעמים אחרים מעט) מוסיפים את השום לערבוב קל ואת גבעולי הסלרי הקצוצים. נותנים לכל אלה להתערבב היטב במשך כמה דקות, למיקסום פוטנציאל הטעם שלהם ואז מוסיפים את הדלעת ומערבבים ואת המים.
ניתן להשתמש פה גם בציר עצמות (בדיוק הייתה לי צנצנת ציר שהפשרתי אתמול. קלאסית למרק כזה) ביחד עם המים אם רוצים.
כשהמים רותחים מוסיפים מלח, כורכום, ג'ינג'ר ועוד תבלינים הרצויים לכם ומקטינים את האש.
אחרי 5-7 דקות כאשר הדלעת התרככה כבר מוסיפים את פרחי הברוקולי והפטריות שהנחנו בצד לעוד כ-5 דקות של בישול ובסוף בסוף זורקים פנימה את העלים לחליטה אחרונה והוספת טעמים.
זה גם הזמן לבדוק את התיבול, להוסיף מלח אם יש צורך וכן הלאה.
זה מרק נהדר לאכילה בפני עצמו, כמובן שמתאים גם עם קוסקוס/ אורז/ אטריות וכו'.
אפשר לזרוק פנימה נתחי בשר/ עוף לבישול מהיר, או להשתמש בשאריות (אני מתכננת לפורר פנימה קציצות שנשארו לי, לצהריים).
אפשר להוסיף מיסו ואצות למי שמעוניין
ימים חמים ונעימים לכולנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה