אני מאד אוהבת כנסים אינטרנטיים.
כך יש לי הזדמנות ללמוד דברים חדשים מרחבי העולם, מבלי לצאת מהבית.
למזלי בשנים האחרונות זה הפך ליותר ויותר נפוץ ויש גם לא מעט כנסים חינמיים שווים ביותר.
למה הכוונה? מקבצים הרבה מומחים בתחום מסויים, מארגנים אותם ביחד להרצאות מוקלטות או לייב, מפרסמים, עורכים הרשמה וכשמגיע התאריך אפשר להקשיב להרצאות הללו בכל יום בחינם. לפעמים ההקלטות "חופשיות" במשך ימי הכנס ולפעמים לא.
בסוף אפשר, כמובן, לרכוש את חבילת כל ההרצאות ולשמוע אותן בזמננו החופשי.
בימים אלה אני מאזינה לכנס ה paleocon השנתי.
כנס בנושא תזונה פליאוליתית וכולל מעבר לנושאי תזונה שונים ונרחבים גם הרצאות בנושא קרוספיט, פעילות, שינה ועוד הרבה הרבה נושאים רלוונטיים.
יש גם סרטוני וידאו שמדגימים תרגילי כושר ו- איך לא?- מתכונים שווים.
אגב, זה עדיין קורה, במשך עוד כמה ימים אז עוד אפשר להירשם ולשמוע, אם תרצו
המנה הזו הוצגה באחד הימים וממש תפסה אותי
צ'יקן פרמזן קצת אחר!
שתו"כ צפייה הבנתי שזה בעצם סוג של שניצל עם רוטב בשתי שכבות- סופסוף הבנתי מה זה בכלל צ'יקן פרמזן.
א-ב-ל !!! אין פה פירורי לחם או שימוש בקמחים בכלל.
כך שהשניצל הבסיסי שאני מכינה תופס פה ומעליו הרוטב
ויש פה גם טוויסט מעבר להכנת השניצל עם ציפוי אחר מפירורי לחם וזו ה"גבינה" שאינה בעצם גבינה, אלא מטבל על בסיס קשיו שהוא מ-ע-ו-ל-ה גם ללא קשר למנה הזו
חומרים
2-3 כפות קשיו טבעי
1 כף שמן זית
1-2 שיני שום
1-2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל, רוזמרין טרי, טימין טרי (אפשר גם מיובשים כמובן)
אופן ההכנה
משרים את הקשיו במים למשך מספר שעות.
הם מתנפחים להם וקצת משנים את צבעם.
אחרי כמה שעות מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון ביחד עם שאר חומרי הממרח ומערבלים עד לקבלת רוטב חלק. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט נוזלים, או עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.
שומרים בכלי סגור במקרר (אם ילך לכם)
עבור המנה הטעימה להפליא הזו יש צורך גם להכין רוטב עגבניות בסיסי מאד מראש.
בשמן קוקוס טיגנתי 2-3 שיני שום פרוסות והוספתי עגבניות מרוסקות- טריות או משומרות, ללא תוספים למיניהם (יש סוגים טובים, תסתכלו על התוויות).
מוסיפים מעט נוזלים (מים/ ציר עצמות) ומלח, פלפל ותבלינים שאוהבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה למשך עוד כ-20 דקות ומניחים בצד.
הרוטב יכול כמובן לשמש גם לפסטה, לבישול ירקות, לבולונז ועוד.
יאללה, אפשר לגשת להרכבת המנה
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית.
מכינים את השניצלים עם טבילה ראשונה בקמח קוקוס, טבילה שנייה בביצים מעורבלות וטבילה שלישית בקמח קוקוס מעורבב עם תערובת תבלינים שאהובה עליכם (אצלי זה היה עם מלח, אבקת שום וקארי).
מטגנים בשמן קוקוס/ שומן בקר/ חמאה (לפי העדפותיכם)
מניחים בתבנית את השניצלים ומניחים מעל כל אחד שכבה אחת של רוטב העגבניות
ושכבה נוספת מ"גבינת" הקשיו
משגרים לתנור על גריל למשך כ-10 דקות, או עד שה"גבינה" משחימה מעט, ממש מעט
כדאי לאכול מייד, כי למי יש סבלנות לחכות בכלל?
כך יש לי הזדמנות ללמוד דברים חדשים מרחבי העולם, מבלי לצאת מהבית.
למזלי בשנים האחרונות זה הפך ליותר ויותר נפוץ ויש גם לא מעט כנסים חינמיים שווים ביותר.
למה הכוונה? מקבצים הרבה מומחים בתחום מסויים, מארגנים אותם ביחד להרצאות מוקלטות או לייב, מפרסמים, עורכים הרשמה וכשמגיע התאריך אפשר להקשיב להרצאות הללו בכל יום בחינם. לפעמים ההקלטות "חופשיות" במשך ימי הכנס ולפעמים לא.
בסוף אפשר, כמובן, לרכוש את חבילת כל ההרצאות ולשמוע אותן בזמננו החופשי.
בימים אלה אני מאזינה לכנס ה paleocon השנתי.
כנס בנושא תזונה פליאוליתית וכולל מעבר לנושאי תזונה שונים ונרחבים גם הרצאות בנושא קרוספיט, פעילות, שינה ועוד הרבה הרבה נושאים רלוונטיים.
יש גם סרטוני וידאו שמדגימים תרגילי כושר ו- איך לא?- מתכונים שווים.
אגב, זה עדיין קורה, במשך עוד כמה ימים אז עוד אפשר להירשם ולשמוע, אם תרצו
המנה הזו הוצגה באחד הימים וממש תפסה אותי
צ'יקן פרמזן קצת אחר!
שתו"כ צפייה הבנתי שזה בעצם סוג של שניצל עם רוטב בשתי שכבות- סופסוף הבנתי מה זה בכלל צ'יקן פרמזן.
א-ב-ל !!! אין פה פירורי לחם או שימוש בקמחים בכלל.
כך שהשניצל הבסיסי שאני מכינה תופס פה ומעליו הרוטב
ויש פה גם טוויסט מעבר להכנת השניצל עם ציפוי אחר מפירורי לחם וזו ה"גבינה" שאינה בעצם גבינה, אלא מטבל על בסיס קשיו שהוא מ-ע-ו-ל-ה גם ללא קשר למנה הזו
חומרים
2-3 כפות קשיו טבעי
1 כף שמן זית
1-2 שיני שום
1-2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל, רוזמרין טרי, טימין טרי (אפשר גם מיובשים כמובן)
אופן ההכנה
משרים את הקשיו במים למשך מספר שעות.
הם מתנפחים להם וקצת משנים את צבעם.
אחרי כמה שעות מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון ביחד עם שאר חומרי הממרח ומערבלים עד לקבלת רוטב חלק. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט נוזלים, או עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.
שומרים בכלי סגור במקרר (אם ילך לכם)
עבור המנה הטעימה להפליא הזו יש צורך גם להכין רוטב עגבניות בסיסי מאד מראש.
בשמן קוקוס טיגנתי 2-3 שיני שום פרוסות והוספתי עגבניות מרוסקות- טריות או משומרות, ללא תוספים למיניהם (יש סוגים טובים, תסתכלו על התוויות).
מוסיפים מעט נוזלים (מים/ ציר עצמות) ומלח, פלפל ותבלינים שאוהבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה למשך עוד כ-20 דקות ומניחים בצד.
הרוטב יכול כמובן לשמש גם לפסטה, לבישול ירקות, לבולונז ועוד.
יאללה, אפשר לגשת להרכבת המנה
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית.
מכינים את השניצלים עם טבילה ראשונה בקמח קוקוס, טבילה שנייה בביצים מעורבלות וטבילה שלישית בקמח קוקוס מעורבב עם תערובת תבלינים שאהובה עליכם (אצלי זה היה עם מלח, אבקת שום וקארי).
מטגנים בשמן קוקוס/ שומן בקר/ חמאה (לפי העדפותיכם)
מניחים בתבנית את השניצלים ומניחים מעל כל אחד שכבה אחת של רוטב העגבניות
ושכבה נוספת מ"גבינת" הקשיו
משגרים לתנור על גריל למשך כ-10 דקות, או עד שה"גבינה" משחימה מעט, ממש מעט
כדאי לאכול מייד, כי למי יש סבלנות לחכות בכלל?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה