באופן טבעי עם מזג האוויר החורפי המתכונים האחרונים פה בבלוג הם של מרקים.
המרק הזה נולד פשוט כי הייתה לי במקרר שקית גדולה של שומרים חמודים והחלטתי שצריך להכין איתם משהו.
תוך כדי ההכנה הבנתי מה יהיה הקונספט (זה קורה לי הרבה פעמים... שרק במהלך תהליך הבישול אני מבינה באמת מה אני מתכוונת להכין).
כמובן שאם הקונספט התפוזי לא מדבר אליכם, ותרו עליו. המרק יהיה מעולה גם בלי הטוויסט הזה, אם כי הוא בהחלט מגניב!
חומרים
1 בצל גדול (או 2 קטנים/ בינוניים)
2 כפות שמן קוקוס ועוד 2 כפות חמאה/ גהי
7-8 פקעות שומר
כוס ציר עצמות (אופציונלי כמובן, אם כי משדרג בטעם ובאיכות)
מלח, פלפל שחור גרוס
4-5 שיני שום
קליפת תפוז אחד מגורדת בפומפייה
כוס מיץ תפוזים/ קלמנטינות
מיכל של שמנת מתוקה (אפשר גם חמוצה, או קרם קוקוס. גם אפשרות)
*** לתזונת דפ"מ SCD ללא השמנת. אפשר יוגורט/ שמנת תקניים או שמנת קוקוס ***
לפרוטוקול האוטואימוני AIP ללא השמנת. אפשר עם שמנת קוקוס ***
** אם היה לי ערק הייתי מוסיפה פה כוסית, בטוח ישדרג- לא מתאים ב AIP וב SCD **
אופן ההכנה
קוצצים בצל ומטגנים להזהבה בסיר עמוק ששמן הקוקוס והחמאה נמסו בו.
מביאים להזהבה, מקטינים קצת את האש וממשיכים לערבב היטב. אפשר כ-10 דקות כדי לרכך ולקרמל את הבצל (תכלס, כמו בהתחלה של מרק בצל).
בינתיים קוצצים את השום וחותכים גס את פקעות השומר.
מוסיפים את השומר לסיר ומערבבים היטב במשך 5-10 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל וזה גם המקום להוסיף את הערק, אם יש ומערבבים
מוסיפים את ציר העצמות ומערבבים עוד קצת ואז מוסיפים מים ומכסים עד גובה השומר, לא מעבר לו, כי אנחנו מעוניינים במרק קרמי וסמיך.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש, מוסיפים את קליפת התפוז המגורדת ואת השום ומבשלים עד לריכוך השומר, עוד כ-10 דקות לערך
מכניסים למרק בלנדר מוט וטוחנים אותו היטב עד לקבלת מרק טחון אחיד, מוסיפים גם את מיץ התפוזים לטחינה.
אם אין בלנדר מוט, אפשר להעביר לבלנדר רגיל/ מעבד מזון.
טועמים ומתקנים את הטעמים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים שוב את המרק עד לכמעט רתיחה.
מגישים חם עם כל מה שבא לכם בצד, או בלי- המרק מצויין כפי שהוא
המרק הזה נולד פשוט כי הייתה לי במקרר שקית גדולה של שומרים חמודים והחלטתי שצריך להכין איתם משהו.
תוך כדי ההכנה הבנתי מה יהיה הקונספט (זה קורה לי הרבה פעמים... שרק במהלך תהליך הבישול אני מבינה באמת מה אני מתכוונת להכין).
כמובן שאם הקונספט התפוזי לא מדבר אליכם, ותרו עליו. המרק יהיה מעולה גם בלי הטוויסט הזה, אם כי הוא בהחלט מגניב!
חומרים
1 בצל גדול (או 2 קטנים/ בינוניים)
2 כפות שמן קוקוס ועוד 2 כפות חמאה/ גהי
7-8 פקעות שומר
כוס ציר עצמות (אופציונלי כמובן, אם כי משדרג בטעם ובאיכות)
מלח, פלפל שחור גרוס
4-5 שיני שום
קליפת תפוז אחד מגורדת בפומפייה
כוס מיץ תפוזים/ קלמנטינות
מיכל של שמנת מתוקה (אפשר גם חמוצה, או קרם קוקוס. גם אפשרות)
*** לתזונת דפ"מ SCD ללא השמנת. אפשר יוגורט/ שמנת תקניים או שמנת קוקוס ***
לפרוטוקול האוטואימוני AIP ללא השמנת. אפשר עם שמנת קוקוס ***
** אם היה לי ערק הייתי מוסיפה פה כוסית, בטוח ישדרג- לא מתאים ב AIP וב SCD **
אופן ההכנה
קוצצים בצל ומטגנים להזהבה בסיר עמוק ששמן הקוקוס והחמאה נמסו בו.
מביאים להזהבה, מקטינים קצת את האש וממשיכים לערבב היטב. אפשר כ-10 דקות כדי לרכך ולקרמל את הבצל (תכלס, כמו בהתחלה של מרק בצל).
בינתיים קוצצים את השום וחותכים גס את פקעות השומר.
מוסיפים את השומר לסיר ומערבבים היטב במשך 5-10 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל וזה גם המקום להוסיף את הערק, אם יש ומערבבים
מוסיפים את ציר העצמות ומערבבים עוד קצת ואז מוסיפים מים ומכסים עד גובה השומר, לא מעבר לו, כי אנחנו מעוניינים במרק קרמי וסמיך.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש, מוסיפים את קליפת התפוז המגורדת ואת השום ומבשלים עד לריכוך השומר, עוד כ-10 דקות לערך
מכניסים למרק בלנדר מוט וטוחנים אותו היטב עד לקבלת מרק טחון אחיד, מוסיפים גם את מיץ התפוזים לטחינה.
אם אין בלנדר מוט, אפשר להעביר לבלנדר רגיל/ מעבד מזון.
טועמים ומתקנים את הטעמים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים שוב את המרק עד לכמעט רתיחה.
מגישים חם עם כל מה שבא לכם בצד, או בלי- המרק מצויין כפי שהוא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה