הקור הקררררר הזה עושה לי אסוציאציות מזרח אירופאיות עתיקות.
ומה יותר מזרח אירופאי מכרוב ותפוחי אדמה? [ מה עוד גדל שם בחורף בכלל?]
אבל לא, אני לא אכין מרק אירופאי קלאסי כמו שסבתא שלי אולי הייתה מכינה... לא אני.
אני צריכה להוסיף גם שמן קוקוס, ג'ינג'ר, כורכום, ציר עצמות... ככה יהיה לנו טוב יותר (לדעתי)
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
2 בצלים
כרוב לבן (ירוק?) בינוני חתוך לרצועות
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות יחסית
5-6 שיני שום קצוצות
פיסת ג'ינג'ר מגורדת
פיסת כורכום מגורדת
1-2 כוסות ציר עצמות
מלח, פלפל, פפריקה מעושנת
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן קוקוס ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים את הג'ינגר ואת הכרוב ומערבבים היטב במשך מספר דקות.
אחרי כמה דקות מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הכורכום וממשיכים לערבב עוד כמה דקות
ואז מוסיפים את ציר העצמות לערבוב ועוד מים שמכסים את הירקות. אפשר יותר נוזלים או פחות, לפי מידת הסמיכות שמעוניינים לייצר עבור המרק.
מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
מבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהכל מתרכך ומתבשל. טועמים ומתקנים תיבול.
המרק נפלא כפי שהוא, ואפשר גם לשלב בתוכו קציצות, נתחי בשר, אורז, אטריות כאלה ואחרות ועוד ועוד
ומה יותר מזרח אירופאי מכרוב ותפוחי אדמה? [ מה עוד גדל שם בחורף בכלל?]
אבל לא, אני לא אכין מרק אירופאי קלאסי כמו שסבתא שלי אולי הייתה מכינה... לא אני.
אני צריכה להוסיף גם שמן קוקוס, ג'ינג'ר, כורכום, ציר עצמות... ככה יהיה לנו טוב יותר (לדעתי)
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
2 בצלים
כרוב לבן (ירוק?) בינוני חתוך לרצועות
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות יחסית
5-6 שיני שום קצוצות
פיסת ג'ינג'ר מגורדת
פיסת כורכום מגורדת
1-2 כוסות ציר עצמות
מלח, פלפל, פפריקה מעושנת
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן קוקוס ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים את הג'ינגר ואת הכרוב ומערבבים היטב במשך מספר דקות.
אחרי כמה דקות מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הכורכום וממשיכים לערבב עוד כמה דקות
ואז מוסיפים את ציר העצמות לערבוב ועוד מים שמכסים את הירקות. אפשר יותר נוזלים או פחות, לפי מידת הסמיכות שמעוניינים לייצר עבור המרק.
מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
מבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהכל מתרכך ומתבשל. טועמים ומתקנים תיבול.
המרק נפלא כפי שהוא, ואפשר גם לשלב בתוכו קציצות, נתחי בשר, אורז, אטריות כאלה ואחרות ועוד ועוד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה