קארי טעים ועשיר שיכול להוות ארוחה בפני עצמה, או להתלוות לאורז, ירקות בתנור/ מבושלים/ מאודים
חומרים
1/2-1 ק"ג נתחי בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי בנתחי צוואר)
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות של תערובת תבלינים טחונים: פלפל, הל, קנמון, כוסברה, ציפורן, ג'ינג'ר, פלפל צ'ילי, אבקת שום (גאראם מסאלה יעבוד פה טוב, אם תרצו)
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP יש לבחור תבלינים שמתאימים בלבד ***
*** לדפ"מ SCD יש לבחור תבלינים מתאימים ***
מלח לפי הטעם
1 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
חותכים את הבשר לנתחים בגודל ביס פלוס.
בסיר רחב "סוגרים" את הבשר עם שמן קוקוס/ בקר ומערבבים מספר דקות עד שהצבע הופך לחום כהה.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומערבבים. סוגרים את הסיר למשך כעשר דקות
מוסיפים את תערובת התבלינים ואת חלב הקוקוס ואם יש צורך בעוד נוזלים, שיכסו את הבשר (לא הרבה מעבר לכיסוי) מוסיפים עוד מים/ ציר עצמות.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך כשעה וחצי- שעתיים או עד שהבשר רך ומוכן לאכילה.
טועמים במהלך הבישול ומתקנים טעמים לפי הצורך, מוסיפים מלח, או את אחת מהתבלינים הטחונים, או תערובת מוכנה כבר
בתאבון!
חומרים
1/2-1 ק"ג נתחי בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי בנתחי צוואר)
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות של תערובת תבלינים טחונים: פלפל, הל, קנמון, כוסברה, ציפורן, ג'ינג'ר, פלפל צ'ילי, אבקת שום (גאראם מסאלה יעבוד פה טוב, אם תרצו)
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP יש לבחור תבלינים שמתאימים בלבד ***
*** לדפ"מ SCD יש לבחור תבלינים מתאימים ***
מלח לפי הטעם
1 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
חותכים את הבשר לנתחים בגודל ביס פלוס.
בסיר רחב "סוגרים" את הבשר עם שמן קוקוס/ בקר ומערבבים מספר דקות עד שהצבע הופך לחום כהה.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומערבבים. סוגרים את הסיר למשך כעשר דקות
מוסיפים את תערובת התבלינים ואת חלב הקוקוס ואם יש צורך בעוד נוזלים, שיכסו את הבשר (לא הרבה מעבר לכיסוי) מוסיפים עוד מים/ ציר עצמות.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך כשעה וחצי- שעתיים או עד שהבשר רך ומוכן לאכילה.
טועמים במהלך הבישול ומתקנים טעמים לפי הצורך, מוסיפים מלח, או את אחת מהתבלינים הטחונים, או תערובת מוכנה כבר
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה