במקור הכנתי את זה למוצאי יום כיפור, בהשראתה של ענת פרנק סלמי.
היום חברה שאלה אותי על קראמבל עם קמח שקדים ומדיי פעם עולה המתכון הזה שוב בקבוצת הפייסבוק שלי.
אז החלטתי לתקן את המצב ולהנגיש את המתכון הזה כך שלי יהיה הכי קל בעולם למצוא אותו כשאחפש לתת לאחרים.
המתכון הזה אפילו כשר לפסח, מתאים לנמנעים מגלוטן, לאוכלי הפליאו וגם אפשר לטבען ולהכשיר אותו- בקיצור מושלם!
אפשר לאכול חם/ קר עם משהו ליד נגיד גלידה, קצפת משמנת, או משמנת קוקוס, יוגורט, שמנת של פעם ועוד ועוד.
אפשר לגוון את מיני פירות, להוסיף פירות יער, או חמוציות, או אגוזים שלמים יותר, אפשר להוסיף שוקולד בייתי נוזלי.
אפשר להחליף את החמאה עם שמן קוקוס (ואני גם דיי בטוחה שעם חמאת קקאו, לא ניסיתי).
פה ענת מציעה להכין עם הקראמבל עוד דברים, כמו קינוחים אישיים.
הכל פתוח והרשות נתונה.
רק תעופו ותהנו!
היום חברה שאלה אותי על קראמבל עם קמח שקדים ומדיי פעם עולה המתכון הזה שוב בקבוצת הפייסבוק שלי.
אז החלטתי לתקן את המצב ולהנגיש את המתכון הזה כך שלי יהיה הכי קל בעולם למצוא אותו כשאחפש לתת לאחרים.
המתכון הזה אפילו כשר לפסח, מתאים לנמנעים מגלוטן, לאוכלי הפליאו וגם אפשר לטבען ולהכשיר אותו- בקיצור מושלם!
5 בננות חתוכות לעיגולים ו-2 תמרים קצוצים |
שוקולד מריר מגורד מעל |
קראמבל: 1 כוס קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 2 כפות דבש (סילאן, מייפל גם הולכים)- טבעיים, כן? בלי תוספות סוכר למיניהם 3 כפות חמאה קרה חתוכה לריבועים מערבבים היטב ביד |
שופכים מעל הפירות ומהדקים קלות פס קנמון מעל 180 מעלות לתנור חם 10 דקות |
אפשר לגוון את מיני פירות, להוסיף פירות יער, או חמוציות, או אגוזים שלמים יותר, אפשר להוסיף שוקולד בייתי נוזלי.
אפשר להחליף את החמאה עם שמן קוקוס (ואני גם דיי בטוחה שעם חמאת קקאו, לא ניסיתי).
פה ענת מציעה להכין עם הקראמבל עוד דברים, כמו קינוחים אישיים.
הכל פתוח והרשות נתונה.
רק תעופו ותהנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה