"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שבת, 30 באפריל 2016

איך חוזרים לשגרה אחרי חופשה קצרה או ארוכה?

בילינו שבוע בקמפינג וביקורי חברים.
שבוע שלא היינו בבית, לא בשגרה שלנו, לא באזור הנוחות שלנו. ובואו נודה בזה, גם לפני כן היה חופש פסח, כך ששגרה לא ממש הייתה שם.
שבוע של off the grid מזמן התבוננות עצמית מחוץ לסיטואציה ה"רגילה". כלומר, גם בחופשה ישנו קיום, כמובן, והתנהלות ודפוסים והכל. אולם אלה עשויים להיות שונים כל כך מאופן ההתנהלות שלנו ביומיום ה"רגיל" ובהחלט אפשר לזכות במתנת תובנות שיכולה לסייע לנו לנהל שגרה נכונה ומאוזנת יותר, ללמוד עוד על עצמנו, על צרכינו, על הסובבים אותנו. ולנסות להמשיך להתפתח עוד ועוד לכיוון מטרות שהיינו רוצים להשיג. בין אם אלה קשורות בתחום הבריאות, או בתחומים אחרים של פרנסה, זוגיות, התפתחות אישית ומקצועית ועוד.

רציתי להציע פה כמה נקודות להתבוננות הקשורות באורח החיים שלנו, בתחום בו אני עוסקת מבחינה אישית ומקצועית מזה שנים רבות




כשיוצאים משגרה אוכלים אחרת- לא תמיד את מה שאנחנו רגילים או בוחרים. לא תמיד את מה שטוב לנו, או שאנחנו תופסים שהוא נכון עבורנו.
חלקנו מצליחים להמשיך להחזיק בעקרונות כאלה ואחרים וחלקנו פורקים כל עול.
זה עשוי לעורר אצלנו רגשות אשם ותחושות תסכול וחוסר מסוגלוּת שעלולות להשפיע על התפקוד שלנו- בהווה וגם בעתיד


אפשר גם להרחיב אופקים בחופשה
לאכול דברים שאנחנו לא מורגלים בהם, שאינם נמצאים בסביבה שלנו בשגרה
ולהתנסות במגוון חומרי גלם, מנות וצורות הכנה.
בתמונה: דוכן פטריות בשוק המקומי של ויטוריה, צפון ספרד
צילמה: שלי ליברמן aka אמא שלי


כשיוצאים משגרה גם ישנים אחרת- לא במיטה שלנו, לא עם התאורה אליה אנחנו רגילים. לפעמים יש הרבה אקשן במהלך היום, או החל משעה מאד מוקדמת בבוקר (מי אמר קמפינג?) ואנחנו לא מורגלים בזה.
אנשים רבים מרגישים שהם צריכים לנוח אחרי חופשה... מפתיע? אולי קצת, תפיסתית, אולם כשחושבים על זה, זה לא נטול הגיון כלל!




כשיוצאים משגרה לפעמים נמצאים בסטרס. כן, דווקא בחופשה!
אנשים עשויים להיות מוקפים באנשים אחרים המלחיצים אותם משלל סיבות (אמיתיות או מדומות. בתכלס, מה זה משנה- זה אמיתי אם זה נתפס בעינינו כאמיתי!). אנשים עשויים למצוא עצמם במצבים מלחיצים משופעי תגובות, ביקורת, מחשבות ודפוסים מעכבים. לפעמים השהייה בקרב בני משפחה אינה מיטיבה עמנו.
יש אנשים שעשויים לחוש בדידות גדולה יותר מזו שהם חווים בשגרה. אחרים עשויים לפתח התקפי חרדה ופניקה וישנן עוד שלל תגובות רגשיות שעלולות להופיע כתוצאה מכך.
ואם אין לנו מעגלי תמיכה טובים מסביבנו למשך יום- יומיים- שבוע- שבועיים זה עשוי להשפיע עלינו לרעה ולעורר תופעות גופניות, רגשיות, נפשיות או אנרגטיות שישפיעו עלינו למשך תקופה מאד ארוכה.

כשיוצאים משגרה נחשפים לפעמים להשפעות סביבתיות שונות. של מזג אוויר שונה מאד מזה אליו התרגל הגוף שלנו לפני כן. כמו גם להשפעתם של אזורי זמן אחרים, שעשויים להשפיע על השעון הביולוגי שלנו ועל המערכת ההורמונלית שלנו


אגם קפוא בפירנאיםצילמה: שלי ליברמן aka אמא שלי

אז איך בכל זאת חוזרים לשגרה?

לאט לאט.
באמת, זה נשמע קלישאתי אולי, אולם אני מרגישה שאם עושים את זה מהר מדיי עלולים לקרוס. מעוצמת הרגשות והתחושות, מתחושת המעמסה הפתאומית, מהציפיות הגדולות בעיני עצמנו והסביבה.

לאט לאט לחזור לאכול כמו שאתם רוצים ובוחרים (כל אחד לפי הראוי בעיניו).
להתחיל להכין מאכלים מזינים ומשביעים ולוותר על כל ה"חטאים" "איסורים" וה"לא כשרים" למיניהם.
להכניס הבייתה רק את הדברים הנכונים והמתאימים, לחזור לבסס שגרת ארוחות טובה. להכין אוכל למהלך השבוע- לעבודה, ללימודים, לארוחות צהריים וערב משפחתיות משותפות.
אפשר לצ'פר עם מאכלים אהובים במיוחד, כמו נתחי בשר אהובים, מיני פשטידות ותבשילים, סלט טעים ועשיר ועוד.
כדאי לתת בוסטים של מזונות מרוכזים ומזינים במיוחד, כמו צירי עצמות, ירקות מוחמצים, איברים פנימיים, חמאת קוקוס, גהיעלים ירוקים ועוד.


"אמא, תכיני לי סלט!" קרא צעיר הבית ברעב כשחזרנו הבייתה.
ארוחת הצהריים זה עתה נכנסה לתנור, ייקח לה עוד כשעה...
המקרר היה כמעט ריק...
אז עברתי איתו על כל מה שיש בו והוא החליט איזה סלט הוא רוצה:
חסה, עגבניות, זיתים, אבוקדו וכרוב צהוב (יעני, כרוב כבוש)

ובמקביל כדאי לשכב לישון מוקדם יותר, למשך כמה ימים. כדי להכניס את הגוף למקצב שינה נכון, להשלים חוסרים, למלא מאגרים ולעזור לגוף להתרענן באמת.
אולי זה גם הזמן לחזור לשגרת פעילות גופנית, או תנועה, הליכות או כל מה שעושה לכם טוב. אם כי במידה ולא עסקתם בכך במשך זמן מה מומלץ לעשות זאת בעצימות נמוכה בתחילה, כדי להימנע מפםציעות ועומס על הגוף, ולהעלות קצב בצורה מדורגת, תוך כדי הקשבה ליכולות הגוף. עבור חלק מהאנשים מדובר פה בתהליך החלמה, או תהליך שיקומי. אל תשכחו זאת!
לחזור לקחת תוספים שלא לקחתם במהלך החופשה (כי למי יש מקום בתיקים ובראש עבורם? לא לכולם...). אלה עשויים לעזור לגוף להתאפס, להתאזן ולהוריד רמת גירוי.

היו רכים ואדיבים עם עצמכם, סילחו על מעידות, נפילות, חטאים, יציאות מהמסלול וחבקו את עצמכם.
חמלה ומחילה הם תהליכים חשובים ובריאים ביותר, בעיקר כאשר אנחנו מפנים אותם כלפי עצמנו. יש ביכולתם לחולל ניסים וגם... להחזיר אותנו למקום בו אנחנו רוצים להיות.
זה הזמן לחזור לתרגולי מדיטציה, מיינדפולנס, הרפייה, נשימות, דמיון מודרך, הילינג ועוד. או להתחיל להכיר אותם, אם אין לכם ידע מוקדם. ישנן לא מעט שיטות והרבה קורסים, מורים, קבוצות תרגול, אתרי אינטרנט ועוד. מיצאו את המקום שמתאים ומתחבר לכם ואני בטוחה שתראו את הפירות בעתיד הלא רחוק כלל בשלל תחומי חיים



במקור מהאתר הזה

בחיים יש תנודות משתנות, גלים שעולים ויורדים.
אנחנו יכולים ללמוד לקבל את הגלים האלה ולהצטרף אליהם. ללמוד לשחרר התנגדויות ולהרפות.
להיות טובים יותר לעצמנו ובכך גם לסביבתנו.
יציאה משגרה וכניסה בחזרה אליה יכולות לשמש אותנו כדי לשכלל את היכולת המחשבתית שלנו בנוגע להיבטים רבים בחיינו.זה עשוי להיות כלי רב עוצמה בתהליכי הריפוי שאנחנו עוברים עם השנים ובהתפתחות האישית שלנו.

זה לא קל, זה עשוי להיות תהליך שיארך זמן, אנחנו עשויים למצוא את עצמנו הולכים כברת דרך לפני שנוכל באמת להביט לאחור ולראות כמה התקדמנו. אולם יש חסד גדול הן בתהליך ובדרך והן בפירות שמבשילים, ושבירת שגרה רק מאפשרת לנו לחזור אליה מכווננים טוב יותר!




חזרה נעימה לשגרה לכולנו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה