בפוסט על האורז התייחסתי לנושא הפחמימות הבטוחות.
ישנם אנשים (ואולי בעיקר נשים) שנושא זה חשוב להם יותר מלאחרים.
ועל אף שאינני תומכת בספירות, חישובים ושקילות באופן קבוע לאורך היום אני לא יכולה להתעלם מהמציאות בה אנחנו חיים, בה הרגילו אותנו לכמת דברים. מליוני אנשים עוקבים אחרי דיאטות כאלה או אחרות- סופרים נקודות, קלוריות, ערכי סוכר ואינדקס גליקמי.
זה מן הסתם בא על חשבון הקשבה פנימית לתחושות הבסיסיות שלנו, של רעב ושובע. של עייפות, של מתח ועצבנות. של צלילות מחשבה ועוד. אלה הן תחושות חזקות וחשובות ביותר!
הן יוכלו להראות לנו את הדרך להחלמה, לשינוי תזונתי משמעותי.
אם רק נשכיל לפתח קשב למה שהגוף שלנו מספר לנו אולי נצליח לבחור בצורה טובה יותר את מיני המזונות הנכונים לנו, את הכמויות שטוב לנו לאכול לאורך היום ואלה העשויות להשתנות לאורך החודש (שוב, בדגש על נשים, אם כי לא רק...)
מאחר ואני מוצאת את עצמי מפרטת את הנושא הזה עבור מטופליי חשבתי שנכון יהיה להניח את המידע הזה גם כאן
בתזונה הפליאוליתית אנחנו רוצים לשאוף להפחתת כמות הפחמימות שאנחנו אוכלים ביום. שהשובע יגיע משומנים ומחלבונים וגם מפחמימות, אולם לא בעיקר מפחמימות.
לאנשים שונים יש מספרים שונים בראש בנושא הזה. ובעוד ישנם אלה המדברים על 100 או 150 גרם פחמימות ביום, או על סביבות ה-50 בתזונה הקטוגנית יהיו כאלה שאולי יזדקקו לפחות או ליותר מאלה.
ושוב, הקשב לגוף לאורך תקופת מה יוכל לעזור לנו למצוא את הדרך הנכונה.
ככלל, נרצה שמקור הפחמימות יהיה ממזונות אמיתיים, טבעיים, הקרובים ככל הניתן למקורם. שלא עברו עיבודים למיניהם (מלבד אולי קיצורי דרך כמו הקפאת ירקות ופירות וכד').
נתמקד בפירות ובירקות כמקור עיקרי לפחמימות וחלק מהאנשים יבחרו גם לשלב מעט אורז, או מוצרי חלב שמנים שמראש הם דלים בפחמימות
גם עבור אלו שאוכלים בגישות שונות לחלוטין המידע הזה עשוי להיות רלוונטי. כולם ירוויחו מצמצום הדגנים והקטניות עתירי הסיבים הקשים לעיכול והחומרים מעכבי הספיגה שבהם. ויש עוד מה לעשות, כמו לבחור בדגנים המתאימים ביותר, אלה ללא הגלוטן, או לדאוג להשרייה ולהנבטה של כל אלה כדי לנטרל את אותם מעכבי ספיגה בעייתיים
באופן אישי אני ממש לא סופרת כלום ולא מעודדת את מטופליי לעשות זאת.
אולם עבור אותם אנשים שכן מעוניינים לקבל כיוון ובשביל הפרופורציה, הנה מידע לגבי תכולת פחמימות בטוחות במזון, בגרמים. אפשר גם להיעזר באתר הזה או דומיו כדי להבין כמה פחמימות יש בכל מזון, בשלב הראשוני:
ישנם אנשים (ואולי בעיקר נשים) שנושא זה חשוב להם יותר מלאחרים.
ועל אף שאינני תומכת בספירות, חישובים ושקילות באופן קבוע לאורך היום אני לא יכולה להתעלם מהמציאות בה אנחנו חיים, בה הרגילו אותנו לכמת דברים. מליוני אנשים עוקבים אחרי דיאטות כאלה או אחרות- סופרים נקודות, קלוריות, ערכי סוכר ואינדקס גליקמי.
זה מן הסתם בא על חשבון הקשבה פנימית לתחושות הבסיסיות שלנו, של רעב ושובע. של עייפות, של מתח ועצבנות. של צלילות מחשבה ועוד. אלה הן תחושות חזקות וחשובות ביותר!
הן יוכלו להראות לנו את הדרך להחלמה, לשינוי תזונתי משמעותי.
אם רק נשכיל לפתח קשב למה שהגוף שלנו מספר לנו אולי נצליח לבחור בצורה טובה יותר את מיני המזונות הנכונים לנו, את הכמויות שטוב לנו לאכול לאורך היום ואלה העשויות להשתנות לאורך החודש (שוב, בדגש על נשים, אם כי לא רק...)
מאחר ואני מוצאת את עצמי מפרטת את הנושא הזה עבור מטופליי חשבתי שנכון יהיה להניח את המידע הזה גם כאן
בתזונה הפליאוליתית אנחנו רוצים לשאוף להפחתת כמות הפחמימות שאנחנו אוכלים ביום. שהשובע יגיע משומנים ומחלבונים וגם מפחמימות, אולם לא בעיקר מפחמימות.
לאנשים שונים יש מספרים שונים בראש בנושא הזה. ובעוד ישנם אלה המדברים על 100 או 150 גרם פחמימות ביום, או על סביבות ה-50 בתזונה הקטוגנית יהיו כאלה שאולי יזדקקו לפחות או ליותר מאלה.
ושוב, הקשב לגוף לאורך תקופת מה יוכל לעזור לנו למצוא את הדרך הנכונה.
ככלל, נרצה שמקור הפחמימות יהיה ממזונות אמיתיים, טבעיים, הקרובים ככל הניתן למקורם. שלא עברו עיבודים למיניהם (מלבד אולי קיצורי דרך כמו הקפאת ירקות ופירות וכד').
נתמקד בפירות ובירקות כמקור עיקרי לפחמימות וחלק מהאנשים יבחרו גם לשלב מעט אורז, או מוצרי חלב שמנים שמראש הם דלים בפחמימות
גם עבור אלו שאוכלים בגישות שונות לחלוטין המידע הזה עשוי להיות רלוונטי. כולם ירוויחו מצמצום הדגנים והקטניות עתירי הסיבים הקשים לעיכול והחומרים מעכבי הספיגה שבהם. ויש עוד מה לעשות, כמו לבחור בדגנים המתאימים ביותר, אלה ללא הגלוטן, או לדאוג להשרייה ולהנבטה של כל אלה כדי לנטרל את אותם מעכבי ספיגה בעייתיים
באופן אישי אני ממש לא סופרת כלום ולא מעודדת את מטופליי לעשות זאת.
אולם עבור אותם אנשים שכן מעוניינים לקבל כיוון ובשביל הפרופורציה, הנה מידע לגבי תכולת פחמימות בטוחות במזון, בגרמים. אפשר גם להיעזר באתר הזה או דומיו כדי להבין כמה פחמימות יש בכל מזון, בשלב הראשוני:
בננה בינונית- 27
אפרסק בינוני- 15
בטטה גדולה אפויה- 37
תפוח אדמה גדול אפוי- 63
100 גרם סלק (2 בינוניים) מבושל- 10
גזר גדול טרי- 7
גזר בינוני מבושל- 3.8
3 כפות אורז לבן מבושל- 8
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה