"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 15 באוגוסט 2016

תבשיל מהיר של דלעת בחלב קוקוס

חזרנו משבוע וחצי בצפון, הבית היה ריק בלשון המעטה וכולם כמובן התחילו לפתח רעב (איך לא?).
אז הכנתי את הארוחה הכי מהירה שיכולתי

אורז, תבשיל דלעת בחלב קוקוס, שקשוקה ואדממה לבקשת no.2
תבשיל הדלעת ממש פשוט וברור שילך עם סוגי דלעת שונים ושאר ירקות

חומרים

1-2 כפות שמן קוקוס
2 בצלים
פיסת דלעת גדולה
שיניים מראש שום שלם
תבלינים אהובים: מלח, פלפל, קארי, תערובת תבלינים ועוד ועוד
פחית של חלב קוקוס אמיתי ללא חומרים משמרים (אפשר גם להכין לבד)

אופן ההכנה

קוצצים את הבצלים. מחממים שמן קוקוס בסיר רחב ומטגנים עד להזהבה פלוס.
חותכים את הדלעת לחתיכות בינוניות וכשהבצל מוכן לטעמכם מוסיפים את קוביות הדלעת פנימה ומערבבים היטב.
ממשיכים לערבב למשך כמה דקות, מוסיפים את התבלינים תוך כדי וממשיכים בערבוב.
מבחינתי אפשר לערבב כך, ללא נוזלים, במשך כ-10 דקות, אולם אם יש לכם פחות זמן, או שזה לא נוח לכם, אפשר לוותר מוקדם יותר. הערבוב מרכך היטב את הדלעת לטעמי, אולם בהחלט אינו חובה.

קוצצים את השום ומוסיפים אותו לעוד ערבוב קל לפני שמוסיפים את חלב הקוקוס.
מביאים את התבשיל לרתיחה ביחד עם חלב הקוקוס, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה עד שהדלעת מתרככת ממש, כ-10 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול. אפשר גם להוסיף בשלב הסופי עלים ירוקים קצוצים (אני בחרתי שלא), כמו: בזיליקום, כוסברה ומה שאוהבים.
ו...זהו!

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה