נשמע מפוצץ, נכון?
זו בעצם מנה סופר פשוטה.
אכלנו משהו בכיוון כשהיינו בטיול הצפוני שלנו בחגים, אצל חברים ומאז זה נתקע לי בראש ורציתי לנסות גירסא משלי, לא בהכרח עם סוכר/ דבש...
חומרים
כמה בצלים שתרצו (מאחד ועד המווון)
מלח, פלפל
שום כתוש, קצוץ או אבקת שום
עלי טימין יבשים או טריים (אני השתמשתי ביבשים)
חמאה בנדיבות
1-2 כפות שמן זית לתוספת לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית בגודל המתאים לכמות הבצלים שרוצים להכין.
קולפים את הבצלים וחותכים לרבעים (הם ייפרדו לחלקים קטנים יותר אחרי השהייה בתנור).
מפזרים בתבנית.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם ושמן זית ומערבבים קלות.
מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות בין הבצלים ומשגרים לתנור
אחרי כעשר דקות בתנור מערבבים קלות וממשיכים לאפות עד שהבצל מתרכך ומוכן. כ-45 דקות
זו מנת צד או תוספת נפלאה להעשרת ארוחה בטעמים ובריחות.
אפשר לשמור שאריות ולאכול קר גם. טעים בטירוף גם ככה!
זו בעצם מנה סופר פשוטה.
אכלנו משהו בכיוון כשהיינו בטיול הצפוני שלנו בחגים, אצל חברים ומאז זה נתקע לי בראש ורציתי לנסות גירסא משלי, לא בהכרח עם סוכר/ דבש...
חומרים
כמה בצלים שתרצו (מאחד ועד המווון)
מלח, פלפל
שום כתוש, קצוץ או אבקת שום
עלי טימין יבשים או טריים (אני השתמשתי ביבשים)
חמאה בנדיבות
1-2 כפות שמן זית לתוספת לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית בגודל המתאים לכמות הבצלים שרוצים להכין.
קולפים את הבצלים וחותכים לרבעים (הם ייפרדו לחלקים קטנים יותר אחרי השהייה בתנור).
מפזרים בתבנית.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם ושמן זית ומערבבים קלות.
מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות בין הבצלים ומשגרים לתנור
אחרי כעשר דקות בתנור מערבבים קלות וממשיכים לאפות עד שהבצל מתרכך ומוכן. כ-45 דקות
זו מנת צד או תוספת נפלאה להעשרת ארוחה בטעמים ובריחות.
אפשר לשמור שאריות ולאכול קר גם. טעים בטירוף גם ככה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה