מזג האוויר המתקרר דורש סיר מרק גדול, נכון?
אז הכנתי כזה בדיוק והוא חוסל...
חומרים
2 בצלים
2 גזרים
ק"ג ארטישוק ירושלמי
תפוח אדמה (אופציונלי) *** להסיר ב AIP ***
6-7 שיני שום, או ראש שום שלם
פיסת שורש ג'ינג'ר
שמן קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה, עלי דפנה
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות: בצל, גזר, ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה.
מגרדים את הג'ינג'ר, קוצצים קטן את השום.
בסיר גדול מחממים שמן קוקוס (או זית) וזורקים פנימה את הבצל הקצוץ. מערבבים עד לשקיפות, כ-2 דקות, ומוסיפים את הגזר, עלי הדפנה והג'ינג'ר לערבוב של כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת תפוח האדמה ומערבבים היטב עד שהם מצופים היטב בשמן ומרוככים קלות
מוסיפים מים עד לגבוה הרצוי בסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים, מלבד השום הקצוץ, ומבשלים כ-20 דקות, או עד שכל הירקות התרככו להם.
זורקים פנימה את השום, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט (כדאי שיהיה, זה מקל מאד במטבח) ושוב טועמים לראות אם יש צורך בתיבול נוסף.
המרק מוכן ויכול לשמש ארוחה בפני עצמה או מנת פתיחה
חורף חם!
אז הכנתי כזה בדיוק והוא חוסל...
חומרים
2 בצלים
2 גזרים
ק"ג ארטישוק ירושלמי
תפוח אדמה (אופציונלי) *** להסיר ב AIP ***
6-7 שיני שום, או ראש שום שלם
פיסת שורש ג'ינג'ר
שמן קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה, עלי דפנה
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות: בצל, גזר, ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה.
מגרדים את הג'ינג'ר, קוצצים קטן את השום.
בסיר גדול מחממים שמן קוקוס (או זית) וזורקים פנימה את הבצל הקצוץ. מערבבים עד לשקיפות, כ-2 דקות, ומוסיפים את הגזר, עלי הדפנה והג'ינג'ר לערבוב של כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת תפוח האדמה ומערבבים היטב עד שהם מצופים היטב בשמן ומרוככים קלות
מוסיפים מים עד לגבוה הרצוי בסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים, מלבד השום הקצוץ, ומבשלים כ-20 דקות, או עד שכל הירקות התרככו להם.
זורקים פנימה את השום, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט (כדאי שיהיה, זה מקל מאד במטבח) ושוב טועמים לראות אם יש צורך בתיבול נוסף.
המרק מוכן ויכול לשמש ארוחה בפני עצמה או מנת פתיחה
חורף חם!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה