"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 11 בדצמבר 2016

קוביות סלק מבושלות ברוטב תפוז- בלסמי

מנה פשוטה, צבעונית וטעימה כל כך



חומרים

כמה סלקים שתרצו, ממליצה לגוון בצבעים אם תוכלו- סגולים וצהובים גם
שמן קוקוס/ זית/ חמאה
כוס מיץ תפוזים (מ-2 תפוזים לערך)
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל, אבקת שום/ שום קצוץ

אופן ההכנה

חותכים את הסלקים לקוביות בגודל ביס.
מחממים במחבת את השמן לבחירתכם ומכניסים את קוביות הסלק.
מערבבים היטב במשך כ-10 דקות. שיהיו מצופים היטב, שלא יידבקו, שלא יישרפו



מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומכסים למשך 10-15 דקות, או עד שהסלקים מתרככים לטעמכם



מגישים חם או קר, לשיקולכם- טעים באותה המידה!

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה