אני צוברת מתכונים שנראים לי שווים ואחת לכמה זמן מוצאת סיבה להכין מהם...
כי אפייה היא צד חלש שלי, באופן יחסי. אני פחות מאלתרת שם, או ממציאה. לפעמים מאלתרת על חשבון מתכון קיים, אם מרגישה איתו מספיק בנוח 😄
כששגית (אין קשר משפחתי 👸) תייגה אותי באחת הקבוצות תחת המתכון לעוגיות ג'ינג'ר מקמח שקדים, הייתי חייבת לנסות אותו, כי אני מתה על ג'ינג'ר!
את המתכון לפאי הפקאן המדהים הזה מצאתי כנראה גם באחת הקבוצות בפייסבוק, או באינסטגראם... אני כבר לא זוכרת לצערי...
בכל אופן הוא מצטלם בצורה מהממת ובכלל בכל האתר הזה יש דברים מגרים כל כך. מי שיש לו את זה עם צילום ועיצוב זוכה לקנאתי הרבה!
הכנתי אותו ליום ההולדת של אמי שנחגג בביתנו באופן לא רשמי בעליל (כי ככה זה במשפחה ממנה אני באה) כעבור יומיים.
המתכון הוא טבעוני והבנתי את זה רק אחרי שהשגתי פשתן מהשכנה... בסוף החלטתי לוותר על עניין התחליף הטבעוני, כי ממילא אין לי צורך בזה והכנתי עם ביצה אחת במקום כל הסיפור עם הפשתן הטחון. יצא מהמם!!!
אלא אם כן אתם אכן טבעוניים, או נמנעים מביצים מסיבה כלשהי (AIP למשל) אפשר לוותר על ההחלפה הזו לחלוטין
מאחר וכבר הכנתי את זה, החלטתי בכל זאת לערוך ניסוי קטן... ולהכין פאי של קרמל מלוח salted caramel. כך שבמקום מילוי הפקאן הכנתי במעבד המזון מילוי של:
10 תמרי ברהי דבש
1/2 כוס חלב קוקוס
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
העוגיות המקסיקניות של אלנה אמסטרדם ניראו לי דומות לכדורי אנרגיה למיניהם שאני מכינה, וגם התמונה עשתה לי אסוציאציה למשהו שסבתי ז"ל הייתה מכינה (על אף שאין כל קשר. אבל, היי, לא מתווכחת עם זכרונות אוכל ריגשיים). אז רציתי לנסות אותם
עוגיות הגזר הללו קטנות וחמודות.
המרתי את כל כמות קמח השקדים לחצי- חצי עם קמח טייגר נאטס.
אני מניחה שאפשר להמיר את הגזר במיני דלעת, בטטה ואפילו בקישואים. תנסו...
כי אפייה היא צד חלש שלי, באופן יחסי. אני פחות מאלתרת שם, או ממציאה. לפעמים מאלתרת על חשבון מתכון קיים, אם מרגישה איתו מספיק בנוח 😄
כששגית (אין קשר משפחתי 👸) תייגה אותי באחת הקבוצות תחת המתכון לעוגיות ג'ינג'ר מקמח שקדים, הייתי חייבת לנסות אותו, כי אני מתה על ג'ינג'ר!
ממליצה בחום! |
את המתכון לפאי הפקאן המדהים הזה מצאתי כנראה גם באחת הקבוצות בפייסבוק, או באינסטגראם... אני כבר לא זוכרת לצערי...
בכל אופן הוא מצטלם בצורה מהממת ובכלל בכל האתר הזה יש דברים מגרים כל כך. מי שיש לו את זה עם צילום ועיצוב זוכה לקנאתי הרבה!
הכנתי אותו ליום ההולדת של אמי שנחגג בביתנו באופן לא רשמי בעליל (כי ככה זה במשפחה ממנה אני באה) כעבור יומיים.
המתכון הוא טבעוני והבנתי את זה רק אחרי שהשגתי פשתן מהשכנה... בסוף החלטתי לוותר על עניין התחליף הטבעוני, כי ממילא אין לי צורך בזה והכנתי עם ביצה אחת במקום כל הסיפור עם הפשתן הטחון. יצא מהמם!!!
אלא אם כן אתם אכן טבעוניים, או נמנעים מביצים מסיבה כלשהי (AIP למשל) אפשר לוותר על ההחלפה הזו לחלוטין
הבסיס הטעים כל כך |
הכל נכנס לתנור (איזה ריח!!!) |
כמה טעיייים!!! |
10 תמרי ברהי דבש
1/2 כוס חלב קוקוס
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
ערבלתי היטב במעבד המזון |
מזגתי על בסיס הקוקוס |
ואפיתי בתנור באותו האופן כמו פאי הפקאן |
יצא טעים ביותר! המרקם אינו קשה כמו זה של פאי הפקאן, אלא רך קצת יותר ועדיין מענג ביותר לחובבי הז'אנר |
העוגיות המקסיקניות של אלנה אמסטרדם ניראו לי דומות לכדורי אנרגיה למיניהם שאני מכינה, וגם התמונה עשתה לי אסוציאציה למשהו שסבתי ז"ל הייתה מכינה (על אף שאין כל קשר. אבל, היי, לא מתווכחת עם זכרונות אוכל ריגשיים). אז רציתי לנסות אותם
ויתרתי על אבקת הסוכר מעל תכלס, לא חייבים |
עוגיות הגזר הללו קטנות וחמודות.
המרתי את כל כמות קמח השקדים לחצי- חצי עם קמח טייגר נאטס.
אני מניחה שאפשר להמיר את הגזר במיני דלעת, בטטה ואפילו בקישואים. תנסו...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה