כל עונה והירוקים שלה, והרי אנחנו כבר יודעים כמה חשובים לנו העלים הירוקים למיניהם.
כיף שיש לנו שפע גדול מהם בחורף.
הכנתי אתמול תבשיל ירוקים מוקפצים מירוקי העונה, עם שום ירוק, אפונת שלג ותרד.
פשוט פשוט וכל כך טעים ומשדרג כל מנה.
מעולה עם אורז, יכול להתאים גם עם נתחי בשר, עוף, כבסיס לשקשוקה וכן הלאה
חומרים
כף שמן קוקוס
בצל בינוני
3-4 גבעולי שום ירוק
חבילת אפונת שלג
חצי חבילת עלי תרד (אפשר לשים כמה שרק רוצים)
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, מעט פלפל צ'ילי (לפי הטעם)
אופציונלי: 1/2 כוס ציר עצמות
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ואת השום הירוק- שורש וגבעול לחוד וחלקים ירוקים לחוד, כמו עם כרישה.
חותכים את תרמילי האפונה ל-3 חלקים ואת עלי התרד.
במחבת מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים את הבצל, מערבבים עד להזהבה ומוסיפים את החלק הלבן של השום הירוק (נשמע מצחיק 😆) ומערבבים היטב במשך כמה דקות.
מוסיפים את אפונת השלג לערבוב ואת התבלינים גם כן.
אחרי שהכל הוקפץ/ עורבב ביחד במשך זמן מה, אולם הצבע נותר ירוק חזק, מוסיפים את עלי התרד לערבוב קצר נוסף.
כאן אפשר להוסיף את ציר העצמות, או מעט מים/ מרק צח. הנוזלים ירתחו וייספחו למשך 2-3 דקות והתבשיל יהיה מוכן לאכילה!
בתאבון
כיף שיש לנו שפע גדול מהם בחורף.
הכנתי אתמול תבשיל ירוקים מוקפצים מירוקי העונה, עם שום ירוק, אפונת שלג ותרד.
פשוט פשוט וכל כך טעים ומשדרג כל מנה.
מעולה עם אורז, יכול להתאים גם עם נתחי בשר, עוף, כבסיס לשקשוקה וכן הלאה
חומרים
כף שמן קוקוס
בצל בינוני
3-4 גבעולי שום ירוק
חבילת אפונת שלג
חצי חבילת עלי תרד (אפשר לשים כמה שרק רוצים)
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, מעט פלפל צ'ילי (לפי הטעם)
אופציונלי: 1/2 כוס ציר עצמות
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ואת השום הירוק- שורש וגבעול לחוד וחלקים ירוקים לחוד, כמו עם כרישה.
חותכים את תרמילי האפונה ל-3 חלקים ואת עלי התרד.
במחבת מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים את הבצל, מערבבים עד להזהבה ומוסיפים את החלק הלבן של השום הירוק (נשמע מצחיק 😆) ומערבבים היטב במשך כמה דקות.
מוסיפים את אפונת השלג לערבוב ואת התבלינים גם כן.
אחרי שהכל הוקפץ/ עורבב ביחד במשך זמן מה, אולם הצבע נותר ירוק חזק, מוסיפים את עלי התרד לערבוב קצר נוסף.
כאן אפשר להוסיף את ציר העצמות, או מעט מים/ מרק צח. הנוזלים ירתחו וייספחו למשך 2-3 דקות והתבשיל יהיה מוכן לאכילה!
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה