קולגן הוא חלבון חשוב בגוף המצוי ברקמות חיבור, בעור ובעצמות.
במזון אפשר למצוא אותו בד"כ בחלקים פחות פופולריים של מזונות מהחי, כמו עצמות, עור, רקמות חיבור, סחוסים, זנב ועוד (מי אמר רגל קרושה? או מרק זנב?)
הצורה המבושלת של הקולגן היא הג'לטין.
הג'לטין מכיל שפע של חומצות אמינו בצורה קלה מאד לעיכול ולספיגה. הוא תורם לבריאות העור, העצמות ורקמות החיבור שלנו (למשל עבור אנשים הסובלים מדלקות מפרקים למיניהן) וחשוב מאד לפעילות תקינה של מערכת העיכול. יכול לסייע לסובלים מבעיות עיכול למיניהן, מעי רגיז ועוד
דרך טובה לקבל ג'לטין היא ישירות מהמזון, ע"י אכילת ציר עצמות למשל, העור של מזונות מהחי, נתחים בבישול ארוך המכילים רקמות חיבור ועצם, כמו זנב, סחוסים ועוד.
ישנה אפשרות גם להשתמש באבקות קולגן וג'לטין למיניהן בהכנה בייתית של תבשילים, שייקים, רטבים וסוכריות ג'לי! יש אנשים שצורכים זאת גם בקפה או בתה.
אבקות הקולגן לא צריכות להיות מומסות בנוזלים ואילו את אבקות הג'לטין צריך להמיס בנוזל חם
אבקת ג'לטין |
אבקת קולגן |
אני משתמשת באבקת הקולגן בשייקים בד"כ ואילו עם אבקת הג'לטין הכנתי עד כה רק את גבינת הקישואים הזו. המרקם לא תמיד אהוב על כולם.
אולם עכשיו, כשעונת התות בשיאה ויש לנו כמויות תותים החלטתי להכין סוכריות ג'לי תות לילדים.
עבדתי בגדול לפי המתכון של מורן אולם בשונה ממנה וממתכונים אחרים שקראתי לא השתמשתי במיץ, אלא במחית הפרי. היה לי ברור שזה לא יצא חלק, כמו סוכריות גומי למיניהן בגלל זה.
אחרי שהכנתי הכל והן נחו במקרר התגנב לי חוסר בטחון והסתמסתי עם מורן לקבלת תמיכה 😎 יש דברים שחייבים אמונה בשבילם, או חברה שמבינה עניין...
אולם הכל יצא מעולה.
בבוקר נתתי לילדים לטעום- אחד התלהב בטירוף (הייתי צריכה לעצור אותו, כי חששתי שהוא יגיב לזה בבטן אם ימשיך בלי הפסקה), השני לא אהב את המרקם, השלישית לא רצתה לנסות והרביעית ישנה.
לי זה טעים מאד!
חומרים
1 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
1 כף מייפל/ דבש/ ממתיק שמקובל עליכם
5 כפות אבקת ג'לטין (אני משתמשת בזו)
אופן ההכנה
במעבד מזון/ בלנדר טוחנים את התותים למחית חלקה.
מעבירים לסיר ומביאים להרתחה. מחכים כמה דקות ומוסיפים את מיץ הלימון ואת המייפל ומערבבים היטב. ואז מתחילים להוסיף את אבקת הג'לטין לאט לאט ותו"כ ערבוב כדי שלא יווצרו גושים. אפשר להיעזר במטרפה ידנית.
מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר ומעבירים לתבניות סיליקון ייעודיות אותן מניחים במקרר למשך לפחות שעתיים (אני החניתי אותן שם ללילה)
אחרי שהג'ל התקרש מוציאים מתבניות הסיליקון ושומרים במקרר בכלי סגור.
אפשר להכין משלל פירות. מיצים ייתנו תוצאה חלקה יותר.
אם משתמשים בתבניות סיליקון של נחשים ייצאו לכם נחשי גומי בריאים ומזינים שכיף לתת לילדים.
הילדים שלי מפנטזים כבר על סוכריות ג'לי בטעם בננס- בננה ואננס.
אני חושבת על שוקולד קוקוס...
אילו סוכריות ג'לי אתם הייתם רוצים להכין?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה