בימים אלה אני עובדת עם 2 מטופלות שחדשות לפרוטוקול האוטואימוני
בהתחלה זה בהחלט יכול להיות מאתגר.
בהתחלה זה בהחלט יכול להיות מאתגר.
אמנם יש לי פה בבלוג מתכון לבולונז, אולם בגרסתו הרגילה הוא אינו מתאים לעוקבים אחרי ה AIP ולכן חשבתי על גירסא מותאמת שהיא לא פחות טעימה בעיניי!
חומרים
שומן בקר/ שמן קוקוס
בצל קצוץ
כרישה קצוצה
שום קצוץ דק
[אפשר גם ג'ינג'ר מגורד למי שאוהב]
בשר טחון (אני משתמשת בשילוב של עגל+ טלה ביחד עם לב בקר טחון)
אופציונלי: מחית דלעת (אפשר להכין לבד. דלעת מבושלת ומעוכה לפירה. או לקנות, ללא תוספות חומרים משמרים, סוכר וכד')
מים/ ציר עצמות/ חלב קוקוס
תבלינים: מלח, כורכום, תערובת שמתאימה ל AIP ואינה מכילה פלפלים למיניהם ותבליני זרעים, אורגנו, טימין, מרווה, בזיליקום
אופן ההכנה
בסיר רחב מחממים את השמן ומכניסים את הבצל ואת הכרישה. מערבבים היטב במשך 7-10 דקות
מוסיפים את השום לחצי דקה וזורקים פנימה את הבשר.
מערבבים היטב עד שהוא מושחם מכל הכיוונים ומוסיפים את מחית הדלעת, אם בוחרים להשתמש בה.
עוד כמה ערבובים, תוספת של התבלינים לערבוב למשך כמה דקות ואז מוסיפים את הנוזלים.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עוד כ-30 דקות
בסוף אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ, אם רוצים או כל עלה ירוק שאוהבים.
בסה"כ מדובר על מנה מהירה ופשוטה להכנה. היא משביעה ומזינה ואפשר להכין אותה במנות גדולות ולהקפיא, כך שתמיד יש משהו מהיר לאכול.
אפשר לאכול אותה כמנה בפני עצמה, או ביחד עם דלעת ספגטי, על פירה בטטה, לצד סלט וכיד הדמיון
אפשר לאכול אותה כמנה בפני עצמה, או ביחד עם דלעת ספגטי, על פירה בטטה, לצד סלט וכיד הדמיון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה