"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 15 באוקטובר 2017

אסאדו פשוט בתנור עם בצל ותבלינים

אסאדו הוא נתח טעים, עתיר שומן ומשביע.
קל להכין אותו בתנור, בבישול ארוך בשיטת "שגר ושכח" האהובה עליי כל כך.

יש פה בבלוג שלל מתכוני אסאדו, מה אכפת לנו שיהיה עוד אחד?
ממש פשוט גם...

מתאים מאד לארוחות חג, שבת ולארוחות עתירות משתתפים. אם כי גם לארוחות בייתיות, בהן מכניסים בבוקר סיר לתנור כדי שיהיה מוכן בצהריים (או בצהריים עבור הערב).

מחממים תנור למקסימום- אצלי זה 250 מעלות.
חותכים הרבה בצלים ומניחים בתחתית סיר ברזל המתאים לבישול בתנור.
מעליו מניחים נתחי אסאדו ואפשר להוסיף נתחים נוספים, לפי הצורך ומספר הסועדים- אוסובוקו גם הולך, נתחי בשר לגולש, חזה בקר ועוד (תכלס, אם היו לי הייתי מוסיפה גם כמה שוקי עוף... בפעם הבאה!).
מעסים את הבשר בתערובת תבלינים לטעמכם- אני השתמשתי בתערובת של: מלח גס, פלפל שחור גרוס, שום גבישי, פפריקה מעושנת, כורכום ומעט קינמון עם שמן קוקוס ומעט סילאן (זה לא יצא מתוק)


אחרי 20-30 דקות בהן התנור עובד בחום גבוה מורידים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 4-5 שעות.
הבשר יוצא נ-פ-לא!!!