זה מתכון שנמצא בהמון אתרי פליאו ו gaps ברשת.
הוא מאד קל להכנה והתוצאות טעימות להפליא.
בהחלט יכול להיות תחליף ללחמניות/ לחם/ מאפה.
אפשר להכין עם תבניות סיליקון בשלל צורות, ראיתי כאלה שהכינו עם תבניות של חלות קטנות- נחמד!
חומרים
4 ביצים
6 כפות חמאת שקדים (שקדיה או מותג אחר)
1/2 כפית מלח (הוספתי קצת יותר)
כפית חומץ תפוחים
3/4 כפית סודה לשתייה
אופציונלי: תבלינים שאוהבים כמו אבקת שום ובצל, עשבי תיבול ועוד
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את התבנית הרצוייה: מאפינס, שקעים, דוגמאות שונות.
בקערה מערבבים יחד את כל החומרים עד ליצירת תערובת אחידה. אפשר גם להיעזר במעבד מזון אם רוצים
שופכים את התערובת לתבניות לפי בחירה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכז יוצא יבש ונקי.
מוציאים את התבנית ומניחים לה להצטנן מעט לפני שמוציאים ממנה את הלחמניות
ואז אוכלים כמו כל לחמניה/ מאפה אחר.
אפשר אפילו... טוסטים
בתאבון!
הוא מאד קל להכנה והתוצאות טעימות להפליא.
בהחלט יכול להיות תחליף ללחמניות/ לחם/ מאפה.
אפשר להכין עם תבניות סיליקון בשלל צורות, ראיתי כאלה שהכינו עם תבניות של חלות קטנות- נחמד!
חומרים
4 ביצים
6 כפות חמאת שקדים (שקדיה או מותג אחר)
1/2 כפית מלח (הוספתי קצת יותר)
כפית חומץ תפוחים
3/4 כפית סודה לשתייה
אופציונלי: תבלינים שאוהבים כמו אבקת שום ובצל, עשבי תיבול ועוד
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את התבנית הרצוייה: מאפינס, שקעים, דוגמאות שונות.
בקערה מערבבים יחד את כל החומרים עד ליצירת תערובת אחידה. אפשר גם להיעזר במעבד מזון אם רוצים
שופכים את התערובת לתבניות לפי בחירה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכז יוצא יבש ונקי.
מוציאים את התבנית ומניחים לה להצטנן מעט לפני שמוציאים ממנה את הלחמניות
ואז אוכלים כמו כל לחמניה/ מאפה אחר.
אפשר אפילו... טוסטים
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה