"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 3 במרץ 2019

סלמתרק- אוכל הודי- הגיעו להתארח אצלנו

בסופ"ש האחרון זכינו לחוויה מיוחדת ומהנה.
משאית אוכל (food truck ) חנתה לנו בחנייה, החבר'ה שהפעילו אותה- ניר ויובל- הכינו אוכל הודי טבעוני שריחו מילא את נחירינו ואת השכונה כולה. ואט אט התקבצו להם שכנים לישוב, מכרים ועוד שלל אורחים מאורחים שונים.
מיני פסטיבל הודי קטן, ממש מחוץ לדלת.
הכירו את הסלמתרק



הם חברים של חברים ונהנינו מאד לארח אותם ולתת להם את התמיכה הנדרשת להפעלת הסלמתרק בפעם הראשונה.
יש להם עוד הרבה ללמוד ולהשתפשף, וזה גם לגמרי היה הרעיון בטרום הרצה הזו שנעשתה אצלנו בחנייה, אולם הם לגמרי בכיוון הנכון 






ביקשתי שישתפו אותנו במתכון אחד משלל המטעמים שהכינו במהלך הסופ"ש וכך מגיע לפה המתכון לצ'אנה מסאלה- תבשיל חומוסים הודי חרפרף וטעים.
אצלנו בבית אהבו מאד את התבשיל הזה. הם אגב מציעים אותו על אורז או בלאפה - קונספט מעניין

צ'אנה מסאלה על פי סלמתרק

חומרים
לכ-5 מנות

0.5 ק"ג גרגרי חומוס בולגרי (הכי קרוב שמצאנו לצ'אנה בהודו)- לשטוף במסננת ולהשרות לילה לפני- מים 5 ס"מ מעל גרגרים. ביום הבישול לבשל את החומוס על אש חלשה עם קצת סודה לשתייה. אחרי הרתיחה לבשל למשך כשעה עד קבלת גרגר אכיל אך נוקשה.
0.5 ק"ג בצל- חתוך לרצועות דקות
0.5 ק"ג גזר- קוביות
25 גר' עיסת שום וג'ינג'ר (יחס של 1:1)
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
100 מ"ל קרם קוקוס (אופציונלי)   
10 גר' גראם מסאלה
10 גר' זרעי כמון
5 גר' זרעי כוסברה
3 גר' פלפל שאטה גרוס
10 גר' כורכום

אופן ההכנה

פותחים את התבלינים בקצת שמן (השלמים קודם)- כלומר: מחממים שמן במחבת/ סיר וכשהוא מתחמם מוסיפים את התבלינים השלמים קודם, עד שהם מתפצפצים קלות ואז מוסיפים את שאר התבלינים.
מטגנים כחצי דקה את עיסת השום והג'ינג'ר.
מוסיפים את הבצל והגזר.
לאחר שהבצל משתקף לו, מוסיפים את העגבניות, עד התפרקות.
מוסיפים קרם קוקוס לבישול קצר ומלח לפי הטעם.
מוסיפים את גרגירי החומוס לבישול של מספר דק' להתאחדות ואיחוד הטעמים.
ניתן להוסיף מים לקבלת רוטב טיפה נוזלי יותר



להגיש על אורז, ניתן לקשט עם סלסלת בצל, עגבניות וכוסברה [אני הייתי מוסיפה לשם גם קצת יוגורט סמיך. לא טבעוני, אולם כן מתאים מאד בטעמים]
הם פתוחים להובלות לאירועים, פסטיבלים וכל מיני דברים מעניינים.
חפשו אותם בפייסבוק שלהם (עדיין בהרצה, אולם ממש בכיוון). מעניין איפה נפגוש אותם בפעם הבאה....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה