"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 26 בפברואר 2019

כדורי גבינה בתנור

עלה לי בראש האימג' הזה, שבא ביחד עם מרקם וטעם.
אולי קראתי על משהו כזה, או ראיתי באתרים/ בלוגים אחרים מתישהו.
אבל מגיע הרגע הזה בו המוח כמו עושה אינטגרציה מדברים שנאספו לאורך זמן ומשהו חדש פשוט יוצא.

אני כבר מכירה את התנועה הזו ויודעת לזהות אותה ולהתמסר להתנסות הזו (מקסימום יצא גרוע, נכון?)





חומרים

2 כוסות קמח שקדים
2 ביצים
כוס גבינה מגורדת (אני השתמשתי בנועם, אפשר בטח לשלב עם עוד סוגי גבינות)
2 כפות שמן זית (ממש בערך, אפשר קצת יותר או פחות)
תבלינים: מלח, פלפל, שום גבישי, טימין
מי שממש רוצה להשקיע יכולה גם: גרעיני שומשום/ קצח וכו'

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה.
מערבבים ביחד את כל החומרים לגוש אחד אחיד







יוצרים כדורים בידיים ומניחים על נייר האפייה.
למשקיעניות המדופלמות אציע לגלגל את הכדורים בגרעיני שומשום/ קצח




מכניסים לתנור ואופים עד שהכדורים מזהיבים להם. כדאי להיות בתשומת לב, כדי שאלה לא יישרפו להם.
לי לקח סביב ה-15 דקות, זה עשוי להשתנות מעט בין תנורים.


מוציאים את הכדורים ומניחים אותם להצטנן מעט לפני האכילה.
אפשר לאכול אותם חמים, קרים, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
עם או בלי מטבלים או ממרחים





תוספת נפלאה לארוחה, או ארוחה בפני עצמה ביחד עם עוד דברים, או ארוחה קטנה על הדרך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה