"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 22 בנובמבר 2019

תבשיל בתנור לשבת ולהמשך השבוע- פוסט אורח של עינת טלמון

תוך כדי שאנחנו מתכתבות בוואטסאפ עינת טלמון חברתי (ואחת משותפותיי לכתיבת "המדריך הישראלי להנקה") שלחה לי את התמונה הזו, של מה שהם מכינים לשבת




ישר ביקשתי רשות להעלות את זה גם בבלוג 😀



אז מה יש שם בפנים?
"מה שאת רואה- כרעיים, ביצים ונתח בקר לחמין (הכול אורגני/ללא אנטיביוטיקה/חי בריא). סוג של חמין במובן שזה הולך להתבשל בתנור שעות. אין ממש מתכון...זה כל מה שאת רואה וראשי שום שלמים כשהתיבול הוא שמן זית, מלח/פלפל, קצת כמון, שום גבישי.
מתאים לאמרה היהודית מהתקופות שחתונות היו בשידוך שחמין כמו החתן... מה שיוצא."

אני ממש בטוחה שזה יצא נ-ה-ד-ר!
ישר עושה לי חשק להכין משהו דומה.

ולכם?


אין תגובות:

פרסום תגובה