"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 9 בדצמבר 2019

סמאש'ד פוטטו'ס smashed potatoes

אני לא בטוחה מה תפס אותי יותר- השם המעולה, הלוק הבלאגניסטי או הטעם.
מה הביג דיל? כולה עוד דרך להכין תפוחי אדמה.
בצורה טעימה ודיי קלילה.
אחרי שהכנתי את זה בפעם הראשונה, הילדים לא הבינו למה הכנתי בפעם הבאה אחרת...
מבינה אותם, זה טעים!

זה כ"כ פשוט שאין לי ממש מתכון.
מתחילים מלבשל תפו"א בשלמותם, עד להתרככות. לא התרככות של פירה, אלא התרככות רגילה, נעימה כזו


אם יש לכם תפו"א גדולים, אפשר לחתוך אותם לחלקים. רק לא לקטנים מדיי


מניחים בתבנית שהכינותי מראש ופה מגיע הסמאש smash
מועכים כל תפוד- ביד או עם מזלג.


מעל כל תפוד מזליפים שמן זית בנדיבות ותבלינים (אני שמתי מלח ואבקת שום, אפשר להתפרע פה, לפי הדמיון והטעם).

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות לכשעה.
או עד שהתפודים משחימים להם, מפיצים ריח להתעלף ומוכנים לאכילה




אוכלים כמו שזה, או עם שמנת או עם קציצות או עם טופינג לתפוד- כיד הדמיון.
זה באמת טעים ביותר!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה