הייתי חייבת להוסיף איזה מתכון ללביבות בחנוכה הזה- לא ככה?
שיתווסף לרשימת הלביבות המכובדת כבר שיש לי פה בבלוג.
אז לביבות כרובית, אפויות, בלי הרבה טיגונים וכו' (מודה שפחות אוהבת, גם אם זה בשמן ה"נכון").
חומרים
ראש כרובית בינונית
בצל גדול (קטוגניים יכולים לוותר , אם רוצים)
8 ביצים
3-4 כפות שמן זית איכותי
תבלינים שאוהבים: מלח, פלפל, שום (טרי קצוץ או באבקה)
אופן ההכנה
מבשלים/ מאדים את ראש הכרובית ועד לריכוך בסיר.
מוציאים מהמים ומסננים מעט.
קוצצים בצל (אפשר גם שום) גס יחסית.
במעבד מזון טוחנים את הכרובית המבושלת ביחד עם הבצל (והשום הטרי, אם רוצים). אני עשיתי את זה בנגלות, כי מעבד המזון שלי קטן יחסית.
מניחים במסננת ודוחסים קצת עם הידיים או לחלופין משאירים זמן מה כדי שהנוזלים יטפטפו להם לאיטם (תלוי כמה זמן יש לכם וכמה אתם עסוקים. ממש אפשר להכין את זה בשלבים)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית/ קוקוס.
אחרי שיצאו הנוזלים לשביעות רצונכם, מערבבים בקערה את הכרובית והירקות הקצוצים עם הביצים, השמן והתבלינים.
עורמים תלוליות של לביבות עם כף על גבי נייר האפייה ומשגרים לתנור.
אחרי כ-20 דקות מסתכלים כדי לראות אם יש כבר מעין שוליים חומים בתחתית הלביבות, זמן להפוך אותן כדי שגם הצד השני ישתזף לו היטב.
ואם יש צורך בעוד כמה דקות, גם זה בסדר, כי כל תנור הוא קצת אחר.
אופים בצד השני עד להזהבה, עוד כ 10-15 דקות ומוציאים
הן כמובן הכי טעימות כשהן חמות, אולם אפשר גם לאכול אותן כשהתקררו.
הולכות מעולה עם שמנת חמוצה, אבוקדו או מטבל לבחירתכם.
בתאבון וסוף חנוכה שמח!
שיתווסף לרשימת הלביבות המכובדת כבר שיש לי פה בבלוג.
אז לביבות כרובית, אפויות, בלי הרבה טיגונים וכו' (מודה שפחות אוהבת, גם אם זה בשמן ה"נכון").
חומרים
ראש כרובית בינונית
בצל גדול (קטוגניים יכולים לוותר , אם רוצים)
8 ביצים
3-4 כפות שמן זית איכותי
תבלינים שאוהבים: מלח, פלפל, שום (טרי קצוץ או באבקה)
אופן ההכנה
מוציאים מהמים ומסננים מעט.
קוצצים בצל (אפשר גם שום) גס יחסית.
במעבד מזון טוחנים את הכרובית המבושלת ביחד עם הבצל (והשום הטרי, אם רוצים). אני עשיתי את זה בנגלות, כי מעבד המזון שלי קטן יחסית.
מניחים במסננת ודוחסים קצת עם הידיים או לחלופין משאירים זמן מה כדי שהנוזלים יטפטפו להם לאיטם (תלוי כמה זמן יש לכם וכמה אתם עסוקים. ממש אפשר להכין את זה בשלבים)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית/ קוקוס.
אחרי שיצאו הנוזלים לשביעות רצונכם, מערבבים בקערה את הכרובית והירקות הקצוצים עם הביצים, השמן והתבלינים.
עורמים תלוליות של לביבות עם כף על גבי נייר האפייה ומשגרים לתנור.
אחרי כ-20 דקות מסתכלים כדי לראות אם יש כבר מעין שוליים חומים בתחתית הלביבות, זמן להפוך אותן כדי שגם הצד השני ישתזף לו היטב.
ואם יש צורך בעוד כמה דקות, גם זה בסדר, כי כל תנור הוא קצת אחר.
אופים בצד השני עד להזהבה, עוד כ 10-15 דקות ומוציאים
הן כמובן הכי טעימות כשהן חמות, אולם אפשר גם לאכול אותן כשהתקררו.
הולכות מעולה עם שמנת חמוצה, אבוקדו או מטבל לבחירתכם.
בתאבון וסוף חנוכה שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה