"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 31 בדצמבר 2019

משקאות חורף חמים



כבר ממש ממש קר, נכון?
אצלנו נרשמו הלילה 3 מעלות.
כשהקפצתי את בעלי לאוטובוס היו 4 מעלות.
זה מטורף!!!


אז בימים כאלה אני חייבת לשתות משהו חם ואני לא אוהבת קפה בכלל, ולא שותה חלב או משקאות עם סוכר.

אז חשבתי על פוסט עם שלל רעיונות ואתם מוזמנים להוסיף לו בתגובות, עם או בלי תמונות.

אפשר גם בקבוצת הפייסבוק שלי, אליה יעלה הפוסט כשיעלה בבלוג

טוב, גם קצת פרומושן ל"ליגת לה לצ'ה" על הדרך
למה לא? 😉

נתחיל אולי מתה צמחים לסוגיו. יש מלא אפשרויות פה- כל אחת ומה שאהוב עליו, זמין לו בגינתו, אצל הירקן, בסופר או בתיונים שונים.

אצלנו אוהבים מאד את הרויבוש קנמון וניל וגם את כל קומבינציות הטולסי ולפעמים גם תה ירוק עם תוספות




ועוד משקה אהוב הוא ג'ינג'ר למון האני הידוע מהודו.
לפעמים אני שותה אותו ללא דבש ולפעמים עם מעט דבש.
לאחרונה מוסיפה גם שורש כורכום טרי, משדרג מבחינה חיסונית ולא משפיע על הטעם כמעט בכלל.
מבשלים את הג'ינג'ר במים בפינג'אן/ קומקום עד לרתיחה וממשיכים לעוד 5-10 דקות.
מסננים את המים, סוחטים פנימה לימון ומוסיפים דבש לפי הטעם.
אני מוסיפה לפעמים גם ג'לטין, עוד תוספת שיכולה לשדרג ולתת בוסט חיסוני למי שזה מתאים להם כמובן


עוד מהכיוון ההודי הוא כמובן הצ'אי- התה המתובל ההודי (שכבר ממש קשה למצוא בהודו, או לפחות בצפון הודו) אם כי אני מכינה אותו בלי תה וסוכר ובד"כ גם בלי חלב. אז מה כן יש שם?
קליפת קנמון, כמה תרמילי הל שקיבלו מכה בעלי ומכתש, "מסמר" ציפורן, ג'ינג'ר טרי (אפשר גם מסוכר).
מבשלים במים בפינג'ן/ קומקום עד לרתיחה. מקטינים את האש וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות, לפי מידת החריפות שנרצה שתצא מהתבלינים.

שמעתי שיש גירסאות דומות בבתי קפה שונים בארץ, ביחד עם כורכום גם שנקראות בשמות כמו "חלב זהב" או משהו כזה.
מגניב, נכון?



שוקו בהכנה בייתית הוא משקה טעים, מנחם ומחמם ביותר.
אפשר להכין אותו בצורה הכי פשוטה עם אבקת קקאו איכותית, סוכר לבחירתכם, מים רותחים וחלב לבחירתכם/ שמנת.
אפשר כמובן גם לשדרג עם פלפל חריף, קנמון, הל, ג'ינג'ר ומה שאוהבים


וכמובן שישנה כל אסכולת המרקים, שאפשר לקחת אותה לכיוון של ארוחה, אולם אולי יש אנשים שגם מרק חם "סוגר להם פינה" כזו של משקה חם של חורף. ויש כ"כ הרבה אפשרויות...
אפילו רק מרק צח, מרק עוף, או ציר עצמות חמים יכולים להתאים





מוזמנים לצאת לשמש החורפית ולהתחמם כשזה רק מתאפשר לכם ולבלות את הבוקר או אחה"צ או הערב עם משקה חם טעים, מנחם, מזין או מפנק. כל האפשרויות נכונות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה