מה שהיה זה שהלכנו בבוקר למזבלה שליד הבית, כדי לחפש מציאות.
יצאנו משם עם כל מיני שטויות וגם עם כמה דפים שנקרעו מספרי בישול ישנים שמצאנו זרוקים שם, עם תכנונים להכין מהמתכונים שהיו בהם
במקור זה היה ספר עוגות של חנה שאולוב, מהתקופה בה עוד היו אופים עם מרגרינה.
כמובן שערכתי התאמות שמתאימות לצרכינו וזה מה שהתקבל, שאפילו כשר לפסח, מבלי שהתכוונו
חומרים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר קוקוס (כן, אפשר סוכר אחר)
1 כוס פתיתי קוקוס
2 חופני אגוזי מלך (אפשר בטח להחליף במשהו אחר)
כף תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)/ סודה לשתייה
קנמון טחון, ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במקור מכינים תבנית אינגליש קייק משומנת, אולם אנחנו הכנו תבנית מרובעת.
בקערה טורפים את הביצים ומערבבים היטב ביחד עם הסוכר למשך כמה דקות. במקור כתוב להשתמש במערבל, מניחה שגם זו אפשרות.
במתכון המקורי כתוב לטחון/ לכתוש את האגוזים. אנחנו השתמשנו בעלי ומכתש כדי לכתוש את האגוזים בצורה לא עדינה מאד.
אל תוך הביצים מוסיפים את הקוקוס, הוניל, האגוזים ושמן הקוקוס ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השקדים ואת אבקת האפייה ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית המשומנת ומשגרים לתנור לכ-20 דקות, או עד שהעוגה משחימה וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא נקי ויבש.
אפשר כמובן לצפות את העוגה במה שאוהבים, לנו היא הייתה נהדרת בדיוק כך
סוף פסח שמח לכולנו, מי יודעת מה מחכה לנו בצידו השני...
יצאנו משם עם כל מיני שטויות וגם עם כמה דפים שנקרעו מספרי בישול ישנים שמצאנו זרוקים שם, עם תכנונים להכין מהמתכונים שהיו בהם
במקור זה היה ספר עוגות של חנה שאולוב, מהתקופה בה עוד היו אופים עם מרגרינה.
כמובן שערכתי התאמות שמתאימות לצרכינו וזה מה שהתקבל, שאפילו כשר לפסח, מבלי שהתכוונו
חומרים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר קוקוס (כן, אפשר סוכר אחר)
1 כוס פתיתי קוקוס
2 חופני אגוזי מלך (אפשר בטח להחליף במשהו אחר)
כף תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)/ סודה לשתייה
קנמון טחון, ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במקור מכינים תבנית אינגליש קייק משומנת, אולם אנחנו הכנו תבנית מרובעת.
בקערה טורפים את הביצים ומערבבים היטב ביחד עם הסוכר למשך כמה דקות. במקור כתוב להשתמש במערבל, מניחה שגם זו אפשרות.
במתכון המקורי כתוב לטחון/ לכתוש את האגוזים. אנחנו השתמשנו בעלי ומכתש כדי לכתוש את האגוזים בצורה לא עדינה מאד.
אל תוך הביצים מוסיפים את הקוקוס, הוניל, האגוזים ושמן הקוקוס ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השקדים ואת אבקת האפייה ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית המשומנת ומשגרים לתנור לכ-20 דקות, או עד שהעוגה משחימה וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא נקי ויבש.
אפשר כמובן לצפות את העוגה במה שאוהבים, לנו היא הייתה נהדרת בדיוק כך
סוף פסח שמח לכולנו, מי יודעת מה מחכה לנו בצידו השני...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה