"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 7 באפריל 2020

כדורי חרוסת לפסח ובכלל

יש לי וידוי- אני לא אוהבת חרוסת.
אף פעם לא אהבתי את זה, גם לא כילדה.
כנראה שהרעיון הזה של לבשל פירות ביחד עם יין לא היה נשמע לי הגיוני אף פעם...

[ עבור מי שמעוניין- יש לי פה מתכון (קצת מתחכם) לחרוסת, מלפני כמה שנים ]

ועם זאת, ובמיוחד כי נקיים את הסדר רק במשפחה המצומצמת, יש צורך בחרוסת לצלחת הפסח.

באחד מהשרשורים בנושא בקבוצה שלי התפתח והתהווה לי רעיון של הכנת כדורי חרוסת, כמו כדורי אנרגיה.
כי אם לא מבשלים אז כל החומרים הם נהדרים ביחד



חומרים

20-25 תמרים מסוג ברהי (מניחה שאם משתמשים במג'הול או באחרים יהיה צורך בפחות)
2-3 חופני אגוזים (אנחנו השתמשנו במלך, פקאן ושקדים)
תפוח ירוק קטן
קינמון טחון, ג'ינג'ר טחון
קליפת לימון מגורדת (ממש משדרג)
קוקוס טחון לגלגול

אופן ההכנה

במעבד מזון/ בלנדר חזק מערבלים לתערובת אחידה , אם כי מעט גושית את כל החומרים ביחד, מלבד הקוקוס



מכינים צלחת שטוחה עם הקוקוס הטחון.
מוציאים לקערה את התערובת. פה ממליצה מאד להכניס את הקערה למקרר לזמן מה, זה יכול להקל על הגלגול




כדי לגלגל כדאי להרטיב מעט את הידיים, ליצור כדורים ולגלגל אותם בקוקוס.
הידיים הרטובות מקילות על הגלגול ועל אפקט הנון סטיק ויש לחזור על ההרטבה בין גלגול הכדורים


חג שמח!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה