"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 8 בינואר 2012

פאי תרד ספונטני לחלוטין

שבת חורפית מהממת, שמש נעימה ומלטפת, הכל ירוק מסביב, חברים מגיעים לבקר, לאכול, לבלות זמן

"כל הילדים קופצים רוקדים..."

תכננו משהו לארוחת צהריים, אם כי עוד מוקדם בשביל זה. יושבים מדברים, נהנים. ואז תו"כ סיבוב בשטח רואים את שלל התרד והמנגולד שגדלים להם פרא בגינה ומחוצה לה ומתחילים לדבר על פאי תרד (פאי, קיש וקלתית הן מלים נרדפות)- איך מכינים, מה צריך, איזה חומרים, איך הכי קל

הרעיון מתחיל להתגלגל לו
חשבתי לי לרגע והבנתי שיש לי את כל החומרים שאדרי אמר שצריך- אז למה שלא פשוט נכין את הפאי הזה וזהו? בעלי מתלהב לו- 'כן, מתאים לי ללמוד!'.

טוב, נתחיל עם הבצק- איזה קמח יש לך? כוסמין.
- וואללה? לא מכיר, לא עבדתי איתו אף פעם. איך הוא?
- צריך להיות נפלא, נשמע לי מתאים בול. מה אכפת לנו לנסות?
- יאללה, תוציאי.
[מתפתחת שיחה על קמחים, עיבודיהם וסוגי החיטה השונים].

אח"כ רותי יוצאת לקטוף תרד ומנגולד בשפע, ננו חוזר עם זר יפייפה



בינתיים מחפשים את כלי המטבח שהכי יתאים להכנת הבצק ומגיעים למעבד המזון (מג'ימיקס זה שם של חברה...)



התהליך מתקדם לו ואני נהנית מההשתלטות הספונטנית הזו על המטבח שלי ומלקחת צעד אחד אחורה, לשם שינוי. אני רק מפריעה קצת בצילומים...
הילדים נכנסים ויוצאים בטבעיות גמורה. באיזשהו שלב הם יוצאים לסיבוב ב"אחו" וחוזרים עם סלסילת אספרגוס בר טריים וקריספיים


על הדרך דוד מניח כנפיים במרינדה, כדי לעשות על האש (למי שלא יאכל מהפאי...)



חומרים

2.5 כוסות קמח כוסמין (אדרי תמיד הכין את זה עם קמח לבן, ועכשיו נדלק על הכוסמין שיצא נפלא!)
125 גרם חמאה
מעט מים קרים (מהמקרר) עד שהבצק מוכן
מעט מלח
המון המון תרד ומנגולד (אפשר גם: עלי חרדל, חוביזות, כרובים ועוד ועוד)
בצל בינוני
3 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
מעט (50-100 גרם?) גבינה צפתית (זה מה שהיה פה, אפשר לגוון עם הגבינות: קשקבל, גאודה, גבינת עזים חזקה, מעט גבינה כחולה בשביל הטעם ועוד)
מעט גבינת פרמז'ן מגורדת
תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט

אופן ההכנה

ראשית מכינים את הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות


ומניחים במעבד המזון ביחד עם הקמח ומעט המלח. מתחילים לערבב בפולסים ומוסיפים מעט מים, עד שהבצק "נתפס"


מוציאים מהמעבד ומעבדים קצת בידיים. יוצרים כדור בצק



עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים להתקרר במקרר לכחצי שעה.

בינתיים מדליקים את התנור ל-200 מעלות ומתחילים לקצוץ את הבצל ואת הירוקים


במחבת עם מעט חמאה/ שמן זית מזהיבים את הבצל


מוסיפים את העלים הירוקים ומאדים עד שמצטמצמים להם. זה לוקח כמה דקות של ערבוב/ אידוי


מניחים להתקרר מעט.
אחרי זמן מה (אחרי שהנחנו את הבצק בתבנית, אוטוטו הסבר) מוסיפים פנימה את הביצים, את הגבינות ואת התבלינים



בינתיים לוקחים תבנית פאי או פיירקס ומורחים אותה בחמאה.
מוציאים את כדור הבצק ומתחילים לפרוס אותו על התבנית. עובדים מהחלק הפנימי החוצה בתנועות של הצמדה ועולים גם קצת לדפנות התבנית. הבצק צריך להיות דק יחסית, לא בשכבה מאד עבה בתבנית


דוד ורותי עובדים בארבע ידיים
כאשר הוא פרוס בתבנית שופכים את כל תערובת


טאצ'ים אחרונים


והופלה לתנור לכחצי שעה (אם צריך קצת יותר או פחות, זה ממש בסדר. אפשר לבדוק סביב הזמן הזה)


[גיוונים שחשבנו עליהם לאחר מכן: אגוזים למיניהם, פטריות, שום, יין לבן, פלפלים קלויים, ירק מגורד כלשהו, לנסות טופו או טחינה במקום הביצים ועוד ועוד, אפשר בכלל בלי ירוקים, אלא להשתמש רק בבסיס הפאי ולהכין עם חומרים אחרים, למשל פשטידת רועים עם בשר, ועוד ועוד כיד הדמיון]

כשהפאי כבר בתנור ובדרך החוצה הכנפיים עולות לאש, הירקות נחתכים לקערה, כלי האוכל יוצאים החוצה ולפאי יש רק  לבוא ולהצטרף אלינו. הריח בבית מ-ש-ג-ע!



יצאה פאי חלומית ביותר! ברור שהיא חוסלה לחלוטין (טוב, גם הכנפיים...)

אנחנו כבר מפנטזים על הפאי הבאה וגם על קומבינציות מתוקות שלה (מי אמר פאי בננות, קנמון וחלב קוקוס? עם או בלי ביצה? עוד לא החלטנו...)


2 תגובות:

  1. שבת שלום
    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?

    השבמחק
  2. אני מתארת לעצמי שאפשר.
    אם מדובר על ענייני כשרות, את יכולה לנסות שמן קוקוס שודאי יתנהג יפה. מאמינה שגם שמן זית.

    השבמחק