לפני כמה שנים כתבתי מאמר על צבעים באוכל ומאז אני כל הזמן מתבוננת על התנועה הזו לקראת צבעים מסויימים בתקופות מסויימות.
אני שמה לב לצורך שיש לי, באופן אישי, או למטופליי, או לבני משפחתי לצבעים ספציפיים
יש לא מעט מידע בנושא הצבעים בהקשר של הצ'אקרות, של הרפואה הסינית והמרידיאנים והאלמנטים השונים, של תרפיות בצבעים למיניהן (כמו אורה- סומא) ועוד. בכל התורות הללו יש הרבה מידע בעל ערך שאפשר לקחת איתנו ושיעזור לנו להבין מה הצרכים שלנו ברגע מסויים, מה יכול לחזק אותנו או להחליש אותנו, למה אנחנו בוחרים דווקא צבעים מסויימים בתקופות חיים שונות.
אני לוקחת את הידע הזה למקום של האוכל, של ההזנה הישירה היומיומית ורואה שישנם ימים בהם האוכל שאני בוחרת בו- אינטואיטיבית לגמרי- הוא ירוק או אדום, או כתום
איך זה אצלכם?
האם אתם שמים לב לצבעי האוכל? מראים לילדים שלכם את הצבעים השונים? מתייחסים לצבעים האלה? מכירים כל מיני התייחסויות לצבעים ממקומות שונים?
אם נלך עם זה עוד צעד, נוכל לעזור לעצמנו בשאיפה לאיזון אם נבחר במזונות בעלי צבעים מסויימים (לפי האסכולות השונות אליהם אנחנו מחוברים) בתקופות בהן יש לנו חולשה מסויימת, או זקוקים לחיזוק באלמנט כזה או אחר.
אני שמה לב לצורך שיש לי, באופן אישי, או למטופליי, או לבני משפחתי לצבעים ספציפיים
יש לא מעט מידע בנושא הצבעים בהקשר של הצ'אקרות, של הרפואה הסינית והמרידיאנים והאלמנטים השונים, של תרפיות בצבעים למיניהן (כמו אורה- סומא) ועוד. בכל התורות הללו יש הרבה מידע בעל ערך שאפשר לקחת איתנו ושיעזור לנו להבין מה הצרכים שלנו ברגע מסויים, מה יכול לחזק אותנו או להחליש אותנו, למה אנחנו בוחרים דווקא צבעים מסויימים בתקופות חיים שונות.
אני לוקחת את הידע הזה למקום של האוכל, של ההזנה הישירה היומיומית ורואה שישנם ימים בהם האוכל שאני בוחרת בו- אינטואיטיבית לגמרי- הוא ירוק או אדום, או כתום
מרק כתום |
גרנולה אדומה עם תותים, חמוציות ומיץ רימונים |
גרנולות בצבעים שונים |
סלט ירוק גדול |
או "סתם" ירוקים מוקפצים |
סלק אדמדם משתלט על כל חבריו ומשרה מהאנרגיה האדומה- סגולה שלו |
איך זה אצלכם?
האם אתם שמים לב לצבעי האוכל? מראים לילדים שלכם את הצבעים השונים? מתייחסים לצבעים האלה? מכירים כל מיני התייחסויות לצבעים ממקומות שונים?
אם נלך עם זה עוד צעד, נוכל לעזור לעצמנו בשאיפה לאיזון אם נבחר במזונות בעלי צבעים מסויימים (לפי האסכולות השונות אליהם אנחנו מחוברים) בתקופות בהן יש לנו חולשה מסויימת, או זקוקים לחיזוק באלמנט כזה או אחר.
לקח לי המון זמן לרדת מה"אוכל בשלושה צבעים" שמכתיבה המאקרוביוטיקה, בהתחלה היתה לי תקופה ירוקה, אחרי זה כתומה, אדומה...
השבמחקעדיין, יש לי צורך שאם מנה אחת בצבע אחד אז מנה אחרת תהיה בצבע אחר... התניה..
ללא ספק בימים שלפני הוסת, אני אוהבת מאוד אוכל אדום!
השבמחקביום יום אני אוהבת כמה שיותר צבעים בצלחת.
מעניינת ההתייחסות ללפני המחזור. לא חשבתי על זה אף פעם (מצד שני לא חווה כ"כ מחזור בעשר השנים האחרונות...).
השבמחקמיכל, זו מודעות מבורכת בעיניי. לא מהמקום הכובל, או ה"חייב" אלא בעיקר מהמקום המאזן.
מסכימה שכדי לשבור את התבנית, אולי צריך להפסיק להתייחס לזה לאיזו תקופה