אני יודעת שבתחילת החורף היה לנו שבוע מרקים גדול ושיש לי מאגר מרקים לא קטן כבר בבלוג, ובכ"ז יש עוד מרקים בעולם...
הפעם רציתי מרק ירקות ורק אח"כ הצטרפו אליו שאר המרכיבים. ככה זה כשהבישול מתפתח תוך כדי.
חומרים
2-3 ארטישוק ירושלמי
1-2 תפוחי אדמה בינוניים
1-2 בטטה
1 גזר
1 שומר
1 שורש סלרי וגם חלק מהגבעולים
4-5 פטריות שיטאקי
1 בצל
כמה שיני שום
תבלינים: כורכום וג'ינג'ר טריים, מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט פלפל צ'ילי גרוס, חופן שורשוני אסטרגלוס, כמה עלי דפנה
אטריות (מכל סוג שתבחרו)
כמה כפות מיסו כהה
אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות ומניחים בסיר
ממלאים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל הירקות (או כמה שמרגיש לכם נכון, למי שרוצה מרק מיימי או סמיך יותר)
מביאים לרתיחה על האש, מקטינים אותה ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
בינתיים מגרדים פנימה ג'ינג'ר וכורכום טרי (למי שאין, אפשר להשתמש ביבש, או באבקה).
כשהוא מוכן זורקים פנימה את האטריות, עד שהן מתרככות במיי המרק.
בצלחת ההגשה מוסיפים 1-2 כפיות מיסו
ומערבבים עד שנמס
תוספות: אפשר לפזר מעל כוסברה/ פטרוזיליה/ בצל ירוק קצוצים.
אפשר להוסיף נתחי עוף/ הודו/ דג/ בקר לחלק האחרון של הבישול.
אפשר לבשל עם קוביות טופו או טמפה.
הפעם רציתי מרק ירקות ורק אח"כ הצטרפו אליו שאר המרכיבים. ככה זה כשהבישול מתפתח תוך כדי.
חומרים
2-3 ארטישוק ירושלמי
1-2 תפוחי אדמה בינוניים
1-2 בטטה
1 גזר
1 שומר
1 שורש סלרי וגם חלק מהגבעולים
4-5 פטריות שיטאקי
1 בצל
כמה שיני שום
תבלינים: כורכום וג'ינג'ר טריים, מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט פלפל צ'ילי גרוס, חופן שורשוני אסטרגלוס, כמה עלי דפנה
אטריות (מכל סוג שתבחרו)
כמה כפות מיסו כהה
אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות ומניחים בסיר
ממלאים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל הירקות (או כמה שמרגיש לכם נכון, למי שרוצה מרק מיימי או סמיך יותר)
מביאים לרתיחה על האש, מקטינים אותה ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
בינתיים מגרדים פנימה ג'ינג'ר וכורכום טרי (למי שאין, אפשר להשתמש ביבש, או באבקה).
כשהוא מוכן זורקים פנימה את האטריות, עד שהן מתרככות במיי המרק.
בצלחת ההגשה מוסיפים 1-2 כפיות מיסו
ומערבבים עד שנמס
רואים שמיי המרק התכהו? גם הטעם הפך עשיר יותר בזכות המיסו |
תוספות: אפשר לפזר מעל כוסברה/ פטרוזיליה/ בצל ירוק קצוצים.
אפשר להוסיף נתחי עוף/ הודו/ דג/ בקר לחלק האחרון של הבישול.
אפשר לבשל עם קוביות טופו או טמפה.
יש לי זקית מיסו שמחכה לגאולה, אבל היות ואני כרגע בדיאטה, מרק כזה עשיר בירקות פחמימתיים ושאר פחמימות לא יעבור. אפשר בעקרון לעשות אותו דבר עם מגוון ירוקות "של דיאטה" (גזר, דלעת, שעועית ירוקה, בצל, לפת ושות')?
השבמחקומה הטעם של המיסו בכל מקרה?! קניתי וטרם טעמתי...
איפה משיגים שורשי אסטרגלוס ואיזה טעם זה מזכיר?
השבמחק(את התשובה לשאלה מה זה ולמה זה טוב כבר מצאתי, באדיבות גוגל....)
שירולה, אני לא מכירה ירקות שאינם דיאטטיים. ירקות בהגדרתם הם עם ערך קלורי דיי נמוך. לכן אנחנו צריכים לאכול כ"כ הרבה מהם על מנת לשבוע ולקבל את כל הערכים התזונתיים מהם.
השבמחקמעבר לזה, בודאי שאפשר להכין את המרק הזה מכל ירק שנראה לך מתאים.
אגב, אם תסתכלי על אינדקס גליקמי של גזר לעומת בטטה, אני כמעט בטוחה שלגזר יש ערך גליקמי גבוה יותר, כך שהוא משפיע יותר על רמות סוכר, אם כבר. אז אינני יודעת על מה את מבססת את ההנחה שבטטה, נניח, היא פחות דיאטטית מגזר.
למיסו יש טעם מלוח. הוא דיי מרוכז ולכן מציעה להשתמש בו במידה. כי להוסיף תמיד אפשר, אולם לגרוע קשה יותר.
לגבי שורשי אסטרגלוס, אין להם טעם מיוחד. הם מגיעים מיובשים ויותר מוציאים למיי הבישול את האיכויות שלהם (שגוגל חשף בפנייך :-) ). לפעמים, במרקים טחונים, אני גם טוחנת אותם פנימה, כי זה דיי סיזיפי להוציאם החוצה, הם לא גדולים במיוחד.
זה לא ממש מורגש מבחינת הטעם או המרקם.