[אני יודעת שבשבוע שעבר עשיתי פה שבוע של מתכונים בהשראת בלוגי אוכל אחרים, אולם קצת היה קשה לי לצמצם את זה לשבוע בלבד, אז מדיי פעם יהיו תוספות, כמו הפוסט הזה. יש כ"כ הרבה דברים מעוררי השראה out there]
כבר כתבתי פה בעבר על חלב קוקוס ושמן קוקוס. קוקוס הוא מזון איכותי ביותר, המכיל שמנים רוויים חיוניים שמיום ליום מתגלים כיותר ויותר בריאים ומזינים.
טוב, זה לא מפתיע בכלל. באזורים טרופיים ממש חיים על קוקוסים בשלל דרכים וצורות. הוא מזון בסיסי ביחד עם דגים, פירות ים וירקות למיניהם.
לאחרונה נתקלתי במתכון של הגר לחמאת קוקוס. הוא הופיע בתוך מתכון של שוקולדים דלי פחמימות, בתוך הבלוג שלה ושל בנזוגה וישר נדלקתי על הרעיון של חמאת קוקוס, כי עד כה לא שמעתי על משהו כזה. אין להשיג את זה בארץ, עד כמה שידוע לי. אולם הופתעתי (והתרגשתי) עד כמה זה קל להכנה לבד.
מודה שבהתחלה הייתי קצת סקפטית, אולם ככל שמעבד המזון המשיך לעבוד שכנעתי את עצמי להאמין בדרך שהגר התוותה בפוסט.
התוצאה הייתה מדהימה, ממש חמאת קוקוס. זה באמת הפך לנוזלי! קשה להאמין.
מי שרוצה להכין, מוזמן לקבל ממני תמיכה. כי 20 הדקות האלה היו לא פשוטות, באמת...
[אוף! משהו לא טוב קורה למצלמה שלי לאחרונה. אני מצלמת תמונות אולם הן נעלמות להן איכשהו.
בקיצור, תצטרכו להאמין לי שזה אכן יוצא כפי שהגר מפרטת במתכון שלה]
החמאה מתקשה דיי מהר ואפשר לאחסן אותה (נראה לי שלנצח) במקרר, בצנצנת או בכלי שיהיה נוח להוציא אותה ממנו.
נראה שאפשר להשתמש בה ממש כמו חמאה רגילה- למרוח על לחם, מאפים וכו'.
ממה שאני קוראת, אפשר גם להשתמש בה כמטבל לירקות ועוד וגם בבישול. אולי בהכנת תבשילים למיניהם, במרקים ועוד.
המשכתי בהכנת אותו מתכון לשוקולד של הגר (עם קצת תוספת של סילאן, מודה).
ואז הלכתי לקרוא מה יש למארק לומר על מוצרי הקוקוס השונים.
דרכו הגעתי גם לאתר אמריקאי קוקוסי להפליא והתחלתי לחקור את נפלאות מתכוניו (שווה ביותר!).
בהמשך הגיע זמנו של חלב הקוקוס.
כבר מזמן שמתי עין על המתכון בבלוג של עדי (אחד הבלוגים האהובים עליי בכל הזמנים. אין, אין על אוכל תאילנדי!) לחלב קוקוס וחיכיתי להזדמנות מתאימה להכינו.
עכשיו, אחרי הצלחת חמאת הקוקוס, הגיע הזמן להכין גם חלב קוקוס. זה נראה ממש פשוט...
השיטה שמודגמת בבלוג של עדי היא הכי פשוטה וזמינה, אולם יש דרכים נוספות שמתחילות בקוקוס שלם של ממש (זו רק דוגמא אחת, יש שם עוד). במקרה יש לי קוקוס אחד בבית (טוב, היו שניים, אולם אחד חוסל ממש מהר ע"י הילדים ואת השני הם שכחו, אז אני יכולה לנכס לי אותו, נכון?).
ניגשתי להתחיל להכין, אולם אז גיליתי שאין לי בד סינון (בד שמשמש גם בתהליך הכנת גבינות).
חשבתי וחשבתי למי יכול להיות בד שכזה (יום שבת.... איפה קונים את זה בכלל? אני רוצה להכין כבר....). ואז נזכרתי שנועם קסטר מגבן גבינות להנאתו.
הרמתי טלפון ולשמחתי הם היו בבית, ממש לפני ארוחת הצהריים ומייד באתי וקבלתי בד גבינה שיספיק לי לכמה וכמה זמן.
איזה כיף שאפשר למצוא (כמעט) הכל בפ"ח רבתי!
ניתן לחזור על התהליך פעם נוספת, לסחיטה שנייה (שוב עם מים בבלנדר ולהעביר דרך בד הסינון).
החלב של הסחיטה השנייה יהיה מיימי יותר, מקביל ל"מיי הקוקוס" שקונים בפחיות (בשונה מ"קרם הקוקוס" שמתקבל מהסחיטה הראשונה).
בצנצנת במקרר יישמר חלב הקוקוס למשך כמה ימים.
מה עושים איתו?
שוטטו פה וראו מה כבר הצעתי בעבר.
מחר מבטיחה לספר מה עשיתי עם חלב הקוקוס הספציפי הזה.
פשוט, נכון?
מבחינתי זה סוף עידן חלב הקוקוס הקנוי....
כבר כתבתי פה בעבר על חלב קוקוס ושמן קוקוס. קוקוס הוא מזון איכותי ביותר, המכיל שמנים רוויים חיוניים שמיום ליום מתגלים כיותר ויותר בריאים ומזינים.
טוב, זה לא מפתיע בכלל. באזורים טרופיים ממש חיים על קוקוסים בשלל דרכים וצורות. הוא מזון בסיסי ביחד עם דגים, פירות ים וירקות למיניהם.
לאחרונה נתקלתי במתכון של הגר לחמאת קוקוס. הוא הופיע בתוך מתכון של שוקולדים דלי פחמימות, בתוך הבלוג שלה ושל בנזוגה וישר נדלקתי על הרעיון של חמאת קוקוס, כי עד כה לא שמעתי על משהו כזה. אין להשיג את זה בארץ, עד כמה שידוע לי. אולם הופתעתי (והתרגשתי) עד כמה זה קל להכנה לבד.
מודה שבהתחלה הייתי קצת סקפטית, אולם ככל שמעבד המזון המשיך לעבוד שכנעתי את עצמי להאמין בדרך שהגר התוותה בפוסט.
התוצאה הייתה מדהימה, ממש חמאת קוקוס. זה באמת הפך לנוזלי! קשה להאמין.
מי שרוצה להכין, מוזמן לקבל ממני תמיכה. כי 20 הדקות האלה היו לא פשוטות, באמת...
[אוף! משהו לא טוב קורה למצלמה שלי לאחרונה. אני מצלמת תמונות אולם הן נעלמות להן איכשהו.
בקיצור, תצטרכו להאמין לי שזה אכן יוצא כפי שהגר מפרטת במתכון שלה]
החמאה מתקשה דיי מהר ואפשר לאחסן אותה (נראה לי שלנצח) במקרר, בצנצנת או בכלי שיהיה נוח להוציא אותה ממנו.
נראה שאפשר להשתמש בה ממש כמו חמאה רגילה- למרוח על לחם, מאפים וכו'.
ממה שאני קוראת, אפשר גם להשתמש בה כמטבל לירקות ועוד וגם בבישול. אולי בהכנת תבשילים למיניהם, במרקים ועוד.
המשכתי בהכנת אותו מתכון לשוקולד של הגר (עם קצת תוספת של סילאן, מודה).
ואז הלכתי לקרוא מה יש למארק לומר על מוצרי הקוקוס השונים.
דרכו הגעתי גם לאתר אמריקאי קוקוסי להפליא והתחלתי לחקור את נפלאות מתכוניו (שווה ביותר!).
בהמשך הגיע זמנו של חלב הקוקוס.
כבר מזמן שמתי עין על המתכון בבלוג של עדי (אחד הבלוגים האהובים עליי בכל הזמנים. אין, אין על אוכל תאילנדי!) לחלב קוקוס וחיכיתי להזדמנות מתאימה להכינו.
עכשיו, אחרי הצלחת חמאת הקוקוס, הגיע הזמן להכין גם חלב קוקוס. זה נראה ממש פשוט...
השיטה שמודגמת בבלוג של עדי היא הכי פשוטה וזמינה, אולם יש דרכים נוספות שמתחילות בקוקוס שלם של ממש (זו רק דוגמא אחת, יש שם עוד). במקרה יש לי קוקוס אחד בבית (טוב, היו שניים, אולם אחד חוסל ממש מהר ע"י הילדים ואת השני הם שכחו, אז אני יכולה לנכס לי אותו, נכון?).
ניגשתי להתחיל להכין, אולם אז גיליתי שאין לי בד סינון (בד שמשמש גם בתהליך הכנת גבינות).
חשבתי וחשבתי למי יכול להיות בד שכזה (יום שבת.... איפה קונים את זה בכלל? אני רוצה להכין כבר....). ואז נזכרתי שנועם קסטר מגבן גבינות להנאתו.
הרמתי טלפון ולשמחתי הם היו בבית, ממש לפני ארוחת הצהריים ומייד באתי וקבלתי בד גבינה שיספיק לי לכמה וכמה זמן.
איזה כיף שאפשר למצוא (כמעט) הכל בפ"ח רבתי!
קודם פותחים לקוקוס את העיניים (יש 3). לנו היה הכי נוח עם מברג ופטיש |
ואז קל לשפוך את הנוזל שבתוך הקוקוס לכוס (זה ממש טעים, אם כי אפשר גם לשמור להמשך ההכנה) |
אם היה לי קוקוס גדול יותר (ואולי קצת יותר טרי) בטח היה יוצא יותר נוזל. גם ככה זה ממש יאמי |
עכשיו נטפל באגוז עצמו. השיטה שנראתה הכי טובה היא לחמם את האגוז על אש ישירה. הייתה לי אש באח (אם כי אפשר לעשות זאת גם ישירות על אש הגז, כפי שמודגם בסרטון וכנראה שאפילו גם בתוך התנור הבייתי) |
התפחם לו קצת |
ואז ממש קל לפרק את הקליפה החיצונית (אם תשברו יפה, תוכלו לעשות מהחלקים כל מיני כלים) |
חותכים לחתיכות קטנות יותר ומכניסים לבלנדר עם מיי הקוקוס ועוד 2-3 כוסות מים (תלוי בכמות שיש לנו של ה"בשר") |
מבלנדרים עד לקבלת עיסת אחידה פחות או יותר |
שופכים את התכולה לכלי, דרך בד הסינון |
סוחטים אותו היטב, כדי למצות את כל הנוזלים |
והנה הוא- חלב הקוקוס הבייתי שלנו. תהליך דיי מהיר, יש לומר |
החלב של הסחיטה השנייה יהיה מיימי יותר, מקביל ל"מיי הקוקוס" שקונים בפחיות (בשונה מ"קרם הקוקוס" שמתקבל מהסחיטה הראשונה).
בצנצנת במקרר יישמר חלב הקוקוס למשך כמה ימים.
מה עושים איתו?
שוטטו פה וראו מה כבר הצעתי בעבר.
מחר מבטיחה לספר מה עשיתי עם חלב הקוקוס הספציפי הזה.
פשוט, נכון?
מבחינתי זה סוף עידן חלב הקוקוס הקנוי....
יש!!!!!!!!!!!!
השבמחקגם אני אפסיק כבר לקנות את החלב הקוקוס המלא בתוספות מוזרות ואכין לבד. לפחות כל עוד יש קוקוס בחנויות ;-)
עכשיו אבדוק את חמאת הקוקוס ...
ידעתי שתאהבי את הפוסט הזה, דינה.
השבמחקאלה באמת שני מוצרים מעולים! וכ"כ קלים להכנה וזולים...
הי , מה עושים עם הקקוס שנשאר בחיתול ? אפשר להישתמש בו?
השבמחקבהחלט אפשר להשתמש בשאריות הקוקוס להכנת פנקייקים, עוגות, עוגיות וכו'.
מחקכמו מה שנשאר מהגזר כשמכינים מיץ...
קצת אמונה ובסוף הקוקוס נכנע!
השבמחק:-)
פשששש, שיחקת אותה! אני נורא אוהבת חלב קוקוס וכבר שנים שאני משתמשת בו. אבל פעם אחת הצצתי על המרכיבים בקופסה וחשכו עיני. מאז אני ממעיטה מאוד...
השבמחקכמה יצא לך מקוקוס אחד? (במ"ל, נגיד?)
באחד הפוסטים על חלב הקוקוס פה בבלוג, דברנו על הסוגים השונים (או אולי זה היה דיון בקבוצה? כבר הכל מבולבל לי...) יש סוג אחד שאין בו את כל החומרים המשמרים למיניהם והוא הכי מומלץ (הוא גם הכי יקר).
השבמחקאולם, באמת מאז שגיליתי את הטכניקה הכ"כ פשוטה הזו, אין לי סיבה אמיתית לקנות. רק אם לא יהיו קוקוסים...
עשיתי 2 סחיטות, כאשר הראשונה מניסה חלב שומני יותר והשנייה חלב דליל יותר שמשווים אותו ל"מיי הקוקוס" שיש בפחיות.
בידח יצא לי כליטר מקוקוס אחד לא גדול בכלל.
שווה לדעתי, בהתחשב בכך שהקוקוס עלה בערך 5 ש"ח ותוסיפי לזה אולי קצת את החשמל (אם כבר רוצים לחשב עלויות מדוייקות יותר).
איזה יופי של פוסט, תענוג לאוהבי הקוקוס!
השבמחקלקחתי את ההמלצה לחמאת קוקוס וכבר הפעלתי את ממעבד המזון, אבל הוא מצידו כמעט התעלף ממשך העבודה והיה זקוק לקצת מנוחה וקירור באמצע. מקווה לטוב :)
אם יש לכם מכרים שחוזרים בקרוב מהודו, ממליצה לבקש קוקוס יבש (ללא קליפה). נמכר בכל מכולת בהודו וטעים פי מליון מהקוקוס היבש שאנחנו מכירים.
עוד המלצה, לאלו שאין להם קמין דולק בבית ובכל זאת רוצים להפריד קוקוס מקליפתו, מומלץ לצאת למדרכה ולכדרר אותו בהנאה תוך שהוא מקבל מכות קטנות בכל הכיוונים,, כאשר הוא יכנע תשמעו כבר את הסדק קורה. ולמה על המדרכה? כי הנוזלים עוד קצת מטפטפים, והמרצפות בכל זאת יקרות...
טוב, לא חייבים קמין... אפשר גם פשוט על הגז...
מחקאפשר גם עם פטיש או מברג