אתמול סיפרתי בגאווה איך הכנתי לבד חלב קוקוס.
כמובן שהייתי צריכה לעשות בו שימוש, ברור לא?
הכנתי תבשיל דיי פשוט של ירוקים עם שרימפסים.
אכלנו את זה עם אורז.
היתרון הוא, כמובן, במהירות ההכנה ובנגישות החומרים.
חומרים
שפע של ירוקים מבחוץ (גם אם אין לכם בחוץ אתם יכולים): תרד, מנגולד, עלי חרדל, כרוב סיני- הכל הולך וכמה שיותר, כי זה ממשש מצטמצם באידוי/ בישול
בצל גדול
כמה שיני שום
שרימפסים (בכמות הרצוייה לכם), כמובן שאפשר גם נתחי עוף, רצועות הודו (שווארמה), נתחי בקר, טופו, טמפה
1-2 כוסות חלב קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי חריף
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, פורסים את השום, חותכים את הירוקים.
מכינים את השרימפס (או האלטרנטיבות).
במחבת גדולה מחממים מעט שמן (אפשר קוקוס או זית, הכי יתאימו בעיניי) ומטגנים את הבצל והשום
כשאלה מזהיבים מכניסים את הירוקים. בהתחלה הם מפוצצים את המחבת ולאט לאט (בעצם דיי מהר) הם "יורדים" ומתכווצים
מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומביאים לרתיחה
כשהרוטב רותח זורקים פנימה את השרימפס ונותנים להם להתבשל 7-10 דקות, או עד שהם מוכנים.
בודקים טעמים ומתקנים אם יש צורך
אפשר להוסיף בסוף כוסברה ובצל ירוק קצוצים (לא חובה).
כאמור אכלנו מעל אורז בסמטי מלא. אפשר גם עם כל אלטרנטיבה אחרת ואפילו בלי כלום, כמו שזה
כמובן שהייתי צריכה לעשות בו שימוש, ברור לא?
הכנתי תבשיל דיי פשוט של ירוקים עם שרימפסים.
אכלנו את זה עם אורז.
היתרון הוא, כמובן, במהירות ההכנה ובנגישות החומרים.
חומרים
שפע של ירוקים מבחוץ (גם אם אין לכם בחוץ אתם יכולים): תרד, מנגולד, עלי חרדל, כרוב סיני- הכל הולך וכמה שיותר, כי זה ממשש מצטמצם באידוי/ בישול
בצל גדול
כמה שיני שום
שרימפסים (בכמות הרצוייה לכם), כמובן שאפשר גם נתחי עוף, רצועות הודו (שווארמה), נתחי בקר, טופו, טמפה
1-2 כוסות חלב קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי חריף
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, פורסים את השום, חותכים את הירוקים.
מכינים את השרימפס (או האלטרנטיבות).
במחבת גדולה מחממים מעט שמן (אפשר קוקוס או זית, הכי יתאימו בעיניי) ומטגנים את הבצל והשום
כשאלה מזהיבים מכניסים את הירוקים. בהתחלה הם מפוצצים את המחבת ולאט לאט (בעצם דיי מהר) הם "יורדים" ומתכווצים
אה, הכנסתי גם חוביזות, נכון... |
מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומביאים לרתיחה
כשהרוטב רותח זורקים פנימה את השרימפס ונותנים להם להתבשל 7-10 דקות, או עד שהם מוכנים.
בודקים טעמים ומתקנים אם יש צורך
אפשר להוסיף בסוף כוסברה ובצל ירוק קצוצים (לא חובה).
כאמור אכלנו מעל אורז בסמטי מלא. אפשר גם עם כל אלטרנטיבה אחרת ואפילו בלי כלום, כמו שזה
מרגע שיש את כל החומרים, הארוחה הזו מוכנה דיי מהיר. בסגנון אסיאתי |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה