אני יודעת, יש המון גרסאות של מוקפצים. ובאמת בכל פעם זה יוצא לי אחרת.
איך שמתחיל טיפה להתחמם אני מרגישה תורך לארוחה קלילה יחסית, לא משהו מבושל וכבד. משהו שאני מכינה בצ'יק ומוקפצים ממש מספקים את הסחורה (על אף הגשם שהגיע לביקור קצרצר).
השוס הפעם היה השום הירוק שהגיע דרך סיגל כל הדרך מסמר.
זוכרת שפעם מזמן, כשהיינו מבשלים בהודו, גילינו מעין תבלין מיובש שהיה לו ריח משגע והוסיף טעם נפלא לכל תבשיל. כשהמשכנו לחקור הסתבר לנו שמדובר בעלים הירוקים של השום הטרי שהתייבשו. מאז אני משתמשת בהם בכל פעם שיש לי את היכולת. הם נפלאים!
חומרים
בצל
1/2 כרוב סגול קטן
שומר
פלפל אדום
צרור עלי מנגולד (מהגינה, ברור)
שום ירוק אחד (כל כולו, גם עלים וגם שיניים רכות וטריות)
שמן קוקוס
אופן ההכנה
לפעמים אני מסגננת וחותכת קטן ויפה, או מקלות כאלה, או עיגולים, תלוי איך נחה עליי הרוח.
הפעם פשוט חתכתי חיתוכים דיי גסים וערבבתי את הכל ביחד
ואז חיממתי במחבת- ווק מעט שמן קוקוס. זרקתי פנימה קצת זרעי כוסברה (ממש לא חובה, אולם מקפיץ את המנה הפשוטה הזו קצת). כשאלה התחילו להתפצפץ זרקתי פנימה את כל הירקות, בלי המנגולד.
בגלל שהיה לי המון מנגולד, חיכיתי שהירקות קצת "יירדו" בנפח שלהם מההקפצה.
הקפצתי- ערבבתי אותם היטב. כיסיתי לאיזו דקה שתיים ואז פתחתי והכנסתי פנימה את עלי המנגולד הקצוצים.
סגרתי לעוד דקותיים, פתחתי, המלחתי במלח גס, ערבבתי היטב ו...זהו
נראה לי שלא עברו אפילו 7 דקות על האש.
כי הרעיון הוא לא לבשל עד לריכוך, אלא להקפיץ כדי להעלות את הערך האנרגטי של הירקות (סינית אני מדברת. קצת), לחמם קצת.
זה הוגש ביחד עם אורז מלא (צהוב, עם כורכום) וקוביות טופו.
גירסא חמימה לסלט! מתאימה בול לאנרגיה האביבית שמגיעה אלינו
איך שמתחיל טיפה להתחמם אני מרגישה תורך לארוחה קלילה יחסית, לא משהו מבושל וכבד. משהו שאני מכינה בצ'יק ומוקפצים ממש מספקים את הסחורה (על אף הגשם שהגיע לביקור קצרצר).
השוס הפעם היה השום הירוק שהגיע דרך סיגל כל הדרך מסמר.
זוכרת שפעם מזמן, כשהיינו מבשלים בהודו, גילינו מעין תבלין מיובש שהיה לו ריח משגע והוסיף טעם נפלא לכל תבשיל. כשהמשכנו לחקור הסתבר לנו שמדובר בעלים הירוקים של השום הטרי שהתייבשו. מאז אני משתמשת בהם בכל פעם שיש לי את היכולת. הם נפלאים!
חומרים
בצל
1/2 כרוב סגול קטן
שומר
פלפל אדום
צרור עלי מנגולד (מהגינה, ברור)
שום ירוק אחד (כל כולו, גם עלים וגם שיניים רכות וטריות)
שמן קוקוס
אופן ההכנה
לפעמים אני מסגננת וחותכת קטן ויפה, או מקלות כאלה, או עיגולים, תלוי איך נחה עליי הרוח.
הפעם פשוט חתכתי חיתוכים דיי גסים וערבבתי את הכל ביחד
ממש סלט, נכון? |
ואז חיממתי במחבת- ווק מעט שמן קוקוס. זרקתי פנימה קצת זרעי כוסברה (ממש לא חובה, אולם מקפיץ את המנה הפשוטה הזו קצת). כשאלה התחילו להתפצפץ זרקתי פנימה את כל הירקות, בלי המנגולד.
בגלל שהיה לי המון מנגולד, חיכיתי שהירקות קצת "יירדו" בנפח שלהם מההקפצה.
הקפצתי- ערבבתי אותם היטב. כיסיתי לאיזו דקה שתיים ואז פתחתי והכנסתי פנימה את עלי המנגולד הקצוצים.
סגרתי לעוד דקותיים, פתחתי, המלחתי במלח גס, ערבבתי היטב ו...זהו
נראה לי שלא עברו אפילו 7 דקות על האש.
כי הרעיון הוא לא לבשל עד לריכוך, אלא להקפיץ כדי להעלות את הערך האנרגטי של הירקות (סינית אני מדברת. קצת), לחמם קצת.
זה הוגש ביחד עם אורז מלא (צהוב, עם כורכום) וקוביות טופו.
גירסא חמימה לסלט! מתאימה בול לאנרגיה האביבית שמגיעה אלינו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה