"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 30 באוגוסט 2012

בית הספר התחיל השבוע- מה אוכלים לפני הצהריים?

מודה שקצת הלחיץ אותי המעמד, מהבחינה הקולינרית.
למה?
טוב, הגדולה כבר בכיתה ה' ויש לנו איזושהי רוטינה שהיא לא ממהרת להפר- 2 חצאי פיתות (מכוסמין מלא) אחד עם לבנה/ גבינת עזים/ אבוקדו והשני עם טחינה/ חמאה ודבש.

אבל.... השני עלה לכיתה א' ועד היום אכל בגן ארוחת בוקר (שאנחנו שלחנו) וארוחת צהריים שהכינו בגן.
כל זה עומד להשתנות (בהדרגה, כי יש לנו תקופת קליטה של שבועיים שלושה).
עדיין נשלח איתו ארוחת 10 ואת ארוחת הצהריים יצטרך לאכול איתנו בבית. והוא לא אוהב המון דברים ולא בהכרח את מה שבדיוק הכנתי באותו הרגע.
אז יש בפניי אתגר לא פשוט.
מחכה לנו תקופה של ניסויים רבים, עד שנגיע לאיזושהי נוסחה מנצחת. ואז היא ודאי תשתנה במהרה, כי זה טיבם של הדברים פה.

הנה כמה דברים ששלחנו איתו לבי"ס עד כה

פסטרמה בייתית, שזיפים מיובשים וענבים


קבנוס אמיתי, ענבים, שזיפים מיובשים וצימוקים
הילד הוא צייד- לקט בנשמתו. יכול לחיות על בשר (לסוגיו) ופירות.
ומאחר שמדובר בתקופות אצלו, נראה מה יהיה בשבוע הבא [ואולי בקרוב נצליח למצוא קופסת אוכל אקולוגית, כמו זו למשל ולא נזדקק לכ"כ הרבה קופסאות- מישהו מכיר? יודע? ראה? ספרו לי!!!!!!!!!!]

10 תגובות:

  1. ורד - מה זה קבנוס אמיתי? איפה קונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. ליחצי על הקישור תחת התמונה ותגיעי לאתר של מרינדו. משם אני קונה קבנוס אמיתי.
      100% בשר. בלי תוספות לא מתאימות

      מחק
  2. הי ורד, בלינק הבא יש קופסאות מקסימות (קצת יקר אבל..)

    http://www.shinzikatohisrael.com/collections/w-deck-lunch-boxes

    השבמחק
    תשובות
    1. בדקתי כבר את שינזי קאאו. אין להם קופסאות מחולקות...
      יפייפיות, זה כן.
      תודה!

      מחק
  3. הי ורד, קניתי בחנות בשם מוזלים ברעננה (אני מניחה שאפשר להשיג בעוד חנויות של כלי פלסטיק וכו') קופסת אוכל ב-10 שקלים - נפתחת לשתיים: צד אחד ריבוע שלם שמספיק לסנדוויץ' או שני חצאי פיתה, צד שני מחולקת לשלושה תאים - שניים מרובעים, אחד מלבני.
    קצת דומה לזה: http://thegreenfamilia.co.uk/waste-free-packed-lunches (אם מחברים את האדום והירוק יחד...)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה, קרן.
      אני מחפשת קופסאות אקולוגיות, שלא תהיינה מפלסטיק. זו ברירת המחדל כרגע, אם כי אני ממש מעדיפה שכמה שפחות פלסטיק יגע באוכל.
      תחשבי שהאוכל עומד בפנים כמה שעות עד שאוכלים אותו. פלסטיקים מפרישים חומרים ממש רעים לאוכל. במיוחד פלסטיקים גרועים, כמובן. פלסטיקים קשיחים פחות יעשו את זה, אם כי קשה לדעת.
      האידאלי יהיה קופסאות מנירוסטה או פלדת אל חלד אחרת.
      ראיתי בכמה אתרים בחו"ל. אולי פשוט נפתה איזשהו יבואן לייבא את זה. אנחנו חבורה גדולה של אמהות מאזור מגוריי שמעוניינות בזה ובטח יהיו עוד המון הורים בעניין אם המוצר הזה יהיה זמין בארץ (ובמחיר יחסית סביר). כמו עם בקבוקי השתייה, שיותר ויותר אנשים קונים בקבוקים עמידים ולא פלסטיקיים.

      מחק
    2. אכן ההיצע בארץ דל מאוד. אבל גם אם יחליטו להביא לארץ מוצרים כאלו - הם בטח יעלו הון קטן (לדוגמא, עד כמה שאני אוהבת את המוצרים של שינזי קאטו, לצערי מחיריהם הרבה מעבר להישג ידי).
      נראה כי כרגע הברירה היא לחפש אתרים ששולחים לארץ.
      אגב, קופסאות כמו הדוגמא שצירפתי הן אינן פלסטיק קשיח? (לעומת הפלסטיק הדקיק של בקבוקי המים החד פעמיים, למשל).
      ומלבד זאת, חשבתי שהבעייתיות של הפלסטיק כרוכה בחום/חימום של הפלסטיק. האם שהייה בתיק בית הספר/גן למשך שעתיים-שלוש-ארבע היא כה בעייתית? בזמנו קראתי כתבה בה עשו ניסוי, שמו תיק אוכל עם מיני כריכים בחצר בית הספר שטופת שמש - כל הכריכים שרדו בהצלחה שעתיים-שלוש (כולל כאלו שהיו עם מיונז, חומוס או גבינה) - כלומר, התיקים לא מתחממים עד כדי, במיוחד כשהם בתוך מבנה ממוזג.

      מחק
    3. תראי, פלסטיק קשיח זו ברירת המחדל.
      מעדיפה בכלל בלי פלסטיק...
      לצערי, גם אם המזון נשמר בסדר בפלסטיק תחת השמחש, אנחנו יודעים היום שיש המון חומרים שיכולים לזלוג מהפלסטיק החוצה, אל המזון. אם אני יכולה לתרום להפחתת המגע שלי עם החומרים האלה, אני ממש מעדיפה.
      אל תשכחי גם שאפילו אם קופסא שכזו יקרה בתשלום הראשוני שלה, היא בהחלט חוסכת עלויות בהמשך, כי היא רב פעמית. שלא לדבר על החסכון הבריאותי שכ"כ קשה לגלם אותו בכסף... איך נדע אם זו הסיבה לדלקות כרוניות, סרטן, אלרגיות, גירויים, בעיות עיכול, קשב וריכוז ועוד ועוד?
      מעדיפה לעשות את כל מה שאני אישית יכולה לעשות. כמובן שיש כ"כ הרבה שאני לא יכולה לעשות....
      [וזה סתם מתסכל, אבל לא קשור לעניין]

      מחק
  4. בהחלט גם אני אהיה מעוניינת בקופסאות נירוסטה אם יהיו זמינים כאלה בארץ! אולי נציע לחברת בקבוטיק שמייצרת את הבקבוקים מנירוסטה במחיר לא יקר, לייצר גם קופסאות...
    לגבי אוכל לביה"ס, אמנם הבן הגדול שלי יגיע לשם רק בעוד שנה אבל נראה לי שגבנ"צ טובה זו אפשרות טובה מאד, ירקות חתוכים עם גבינה מלוחה 20% של גד, אגוזים למינהם, פירות כמובן, בטטה מבושלת עם חמאה וכו' וכו'...

    השבמחק
    תשובות
    1. אצל השני שלי כריכים זו בכלל לא אופציה.
      האמת? אני דיי שמחה על זה, כי יש לו אינסטינקטים טובים של אוכל. בשר/עוף/דגים ופירות בעיקר.
      מבחינתי זה מעולה לשמור אותו ככה. בלי דגנים למיניהם.
      כן שמחה כשהוא מרחיב את טווח הירקות שהוא מוכן לאכול...

      מחק