אני יודעת, קציצות ברוטב עגבניות זה קלאסיקה. אולם לא כולם אוהבים או יכולים לאכול עגבניות (למשל אנשים על הפרוטוקול האוטואימוני) ולא תמיד יש רוטב מוכן (או משומר בצורה כזו או אחרת). ובכלל אני מאד אוהבת ארוחות בכלי אחד למיניהן.
אז לקחתי את כל הירקות שהיו לי במקרר ועל השיש (לא הכל נכנס אצלי למקרר. ממש לא...) ושמתי בסיר. הכנתי מהם מרק ואליו זרקתי פנימה קציצות.
ארוחה שלמה, מזינה, משביעה וטעימה ביותר!
אפשר לצמצם את המרק לכדי תבשיל בלי הרבה נוזלים, אם רוצים.
אפשר גם להתפרע יותר עם הטעמים והתבלינים.
חומרים
למרק: 2 בטטות קטנות
2 תפו"א
2-3 בצלים
1 קישוא
פיסת דלעת
[אפשר להוסיף או לגרוע ירקות]
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, חופן שורשוני אסטרגלוס, אבקת קארי
לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (אני משתמשת בהודו אדום + בקר)
המון שיני שום (כמה שיותר מבחינתי)
1/2 חבילת כוסברה
חופן עלי בזיליקום (מה שהצמח נתן לי לקחת)
2-3 כפות קמח שקדים (אפשר גם קמח חומוס, אבל לא היה לי... או "סתם" אגוזים טחונים למיניהם)
אופן ההכנה
חותכים את הירקות בצורה גסה, מניחים בסיר.
ממלאים במים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים ונותנים להתבשל
בינתיים במעבד מזון טוחנים שום ועלים ירוקים (אפשר, כאמור, להוסיף גם אגוזים ואפילו חמוציות/ צימוקים אם רוצים)
מערבבים בקערה את הטחונים עם הבשר וקמח השקדים, מלח פלפל וקוצצים קציצות
את אלה זורקים ישר למרק המבעבע.
אח"כ מקטינים את האש ומבשלים עוד 20 דקות דקות בערך (או עד שהירקות מוכנים)
טועמים, מתקנים תיבול ו...זהו
פחות מחצי שעה עבודה ויש ארוחה מהממת!
בתאבון
אז לקחתי את כל הירקות שהיו לי במקרר ועל השיש (לא הכל נכנס אצלי למקרר. ממש לא...) ושמתי בסיר. הכנתי מהם מרק ואליו זרקתי פנימה קציצות.
ארוחה שלמה, מזינה, משביעה וטעימה ביותר!
אפשר לצמצם את המרק לכדי תבשיל בלי הרבה נוזלים, אם רוצים.
אפשר גם להתפרע יותר עם הטעמים והתבלינים.
חומרים
למרק: 2 בטטות קטנות
2 תפו"א
2-3 בצלים
1 קישוא
פיסת דלעת
[אפשר להוסיף או לגרוע ירקות]
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, חופן שורשוני אסטרגלוס, אבקת קארי
לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (אני משתמשת בהודו אדום + בקר)
המון שיני שום (כמה שיותר מבחינתי)
1/2 חבילת כוסברה
חופן עלי בזיליקום (מה שהצמח נתן לי לקחת)
2-3 כפות קמח שקדים (אפשר גם קמח חומוס, אבל לא היה לי... או "סתם" אגוזים טחונים למיניהם)
אופן ההכנה
חותכים את הירקות בצורה גסה, מניחים בסיר.
ממלאים במים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים ונותנים להתבשל
בינתיים במעבד מזון טוחנים שום ועלים ירוקים (אפשר, כאמור, להוסיף גם אגוזים ואפילו חמוציות/ צימוקים אם רוצים)
מערבבים בקערה את הטחונים עם הבשר וקמח השקדים, מלח פלפל וקוצצים קציצות
את אלה זורקים ישר למרק המבעבע.
אח"כ מקטינים את האש ומבשלים עוד 20 דקות דקות בערך (או עד שהירקות מוכנים)
טועמים, מתקנים תיבול ו...זהו
פחות מחצי שעה עבודה ויש ארוחה מהממת!
בתאבון
יש יתרון לשמירת הירקות מחוץ למקרר? אצלי רק בצל, שום, תפו"א, בטטות והדרים מחוץ למקרר
השבמחקאבל פלפלים, עגבניות, גזר וכו' אני שמה במקרר-מתוך הרגל.
מעניין אותי לשמוע את דעתך...
אני שמה לב שעגבניות נמכרות היום כשהן לא לגמרי בשלות.
מחקאני שונאת את זה.
מה הבעיה למכור עגבניות בשלות וזהו?
בכל אופן, משאירה אותן בחוץ, כדי שיהיו במקסימום ההבשלה שלהן. אם הן בשלות כבר, יכולה להכניס למקרר, אם נשאר משהו...
מחזיקה בחוץ תפו"א, בטטות, דלועים (סגורים), בצל, שום וחלק מהפירות (שוב, אוהבת לתת להם את תנאי ההבשלה המקסימליים ולא מייד להכנס למקרר)
תודה!
השבמחקתודה על המתכון אני מחפשת מתכונים מהסוג הזה לארוחת צהריים לבן שלוש ולבת 9 חודשים וזה ממש נשמע טוב! אז את ממש מעולה! תודה על הרעיון!
השבמחקשמחה לקרוא, אסנת.
מחקשיהיה בתאבון (את מוזמנת לספר איך יצא ואיך היו התגובות מהם)
עשיתי לשבת, יצא מעולה! אמנם לילדים שרגילים לרוטב עגבניות היה קשה... אז חלק מהקציצות בישלתי ברוטב אדום, לסיר מרק הוספתי גם סלק וסלרי, עכשיו רק שיגיע כבר החורף...
השבמחקהכל עניין של שיווק, כמו שהסבירה לי פעם אחת הגננות של ילדיי.
מחקלא צריך לקרוא לזה קציצות ברוטב עגבניות. אלא משהו כמו מרק קציצות או משהו מגניב אחר
עשיתי יצא ממש טעים ובני הבית כאלו במשך שלושה ימים בתענוג...
השבמחקשמתי יותר מידי ירוקים בקציצות הצילו !!!
השבמחקאת יכולה אולי להוסיף ביצה או קמח שקדים/ חומוס/ קוואקר- מה שזמין לך.
מחקאו לעשות את הקציצות בכלל בתנור, אפויות בתבנית עם נייר אפייה.
מה שנוח לך
בסוף יצא טעים להפליא!
השבמחקשמתי צרור שלם של פטרוזיליה ושלם של שמיר
והקציצות יצאו ירוקות לגמרי
חשבתי שהקטנה לא תיגע בזה אבל שתינו אכלנו בהנאה.
תודה ורד
נפלא!
מחקאז הירוקים לא "הרסו" לך...
איזה כיף!