כבר כתבתי שאני אוהבת את הסיר לבישול איטי שלי, נכון?
בעיקר כי זה מין קסם כזה בו אני מכניסה מרכיבים, שמה אותו לעבוד להרבה שעות ו... יוצאת לי אחלה ארוחה...
הפעם הכנתי בו עוף שלם.
שמתי במרינדה של עשבי תיבול ללילה שלפני, כך שהיה לי עוף ירקרק
חומרים
עוף שלם (רצוי אורגני)
חופן עלי רוזמרין
חופן עלי טימין
1/3 חבילת כוסברה
1/3 חבילת פטרוזיליה
כמה גבעולי סלרי עם העלים
1 כף שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
2-3 בצלים
כמה ירקות (קולרבי, תפו"א, גזר, כרובית, בטטה- מה שאוהבים) *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP ולדפ"מ SCD יש לבחור בירקות המתאימים ***
1/2 כוס ציר עצמות
אופן ההכנה
במעבד מזון או בסכין טובה קוצצים את כל הירוקים יחדיו
מוסיפים לקערית ביחד עם שמן הזית, המלח והפלפל, מערבבים ומעסים בתערובת את העוף השלם. מכל הכיוונים, גם מבפנים
אם יש זמן מניחים את העוף עם התבלינים לנוח לילה במקרר, תחת ניילון נצמד.
אם אין זמן, אפשר לוותר
קוצצים את הבצלים לפרוסות דקות ומטגנים בשמן קוקוס עד לקרמול עדין.
מניחים בתחתית הסיר לבישול איטי את הבצלים ומעליהם חתיכות גדולות של הירקות שבחרתם ללוות את העוף.
מוסיפים את ציר העצמות.
בעיקר כי זה מין קסם כזה בו אני מכניסה מרכיבים, שמה אותו לעבוד להרבה שעות ו... יוצאת לי אחלה ארוחה...
הפעם הכנתי בו עוף שלם.
שמתי במרינדה של עשבי תיבול ללילה שלפני, כך שהיה לי עוף ירקרק
חומרים
עוף שלם (רצוי אורגני)
חופן עלי רוזמרין
חופן עלי טימין
1/3 חבילת כוסברה
1/3 חבילת פטרוזיליה
כמה גבעולי סלרי עם העלים
1 כף שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
2-3 בצלים
כמה ירקות (קולרבי, תפו"א, גזר, כרובית, בטטה- מה שאוהבים) *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP ולדפ"מ SCD יש לבחור בירקות המתאימים ***
1/2 כוס ציר עצמות
אופן ההכנה
במעבד מזון או בסכין טובה קוצצים את כל הירוקים יחדיו
מוסיפים לקערית ביחד עם שמן הזית, המלח והפלפל, מערבבים ומעסים בתערובת את העוף השלם. מכל הכיוונים, גם מבפנים
אם יש זמן מניחים את העוף עם התבלינים לנוח לילה במקרר, תחת ניילון נצמד.
אם אין זמן, אפשר לוותר
קוצצים את הבצלים לפרוסות דקות ומטגנים בשמן קוקוס עד לקרמול עדין.
מניחים בתחתית הסיר לבישול איטי את הבצלים ומעליהם חתיכות גדולות של הירקות שבחרתם ללוות את העוף.
מוסיפים את ציר העצמות.
מניחים מעל את העוף ומבשלים על high במשך 4-5 שעות, או על low במשך 7-9 שעות
מוציאים את העוף, מחלקים ומניחים בצלחות עם מבחר הירקות והרוטב מעל
אחרי שמסיימים לאכול מוציאים את כל השאריות והירקות וטוחנים את הרוטב שנשאר בבלנדר מוט או מעבד מזון לשימוש עתידי. זה בסיס מעולה לרטבים, מרקים ותבשילים. חבל לבזבז
טעים,
השבמחקהסיר הוא סיר חשמלי רגיל?
סיר חשמלי המיועד לבישול איטי
מחק